Strzelczyk zamówił schabowego XXL. Gdy usłyszał cenę, nie mógł uwierzyć. „Jestem w szoku”
![schabowy xxl](https://images.iberion.media/images/1920/schabowy_xxl_fc322107b5.jpg)
Kucharz Tomasz Strzelczyk słynie z gotowania pysznych potraw. Jednak teraz sam postanowił spróbować jak gotują inni. Zjadł schabowego XXL w Szczecinku i zaniemówił z wrażenia. Jednak największym zaskoczeniem była cena.
Tomasz Strzelczyk próbuje schabowego XXL
Kotlet schabowy jest jednym z najbardziej lubianych dań w Polsce. Lubi go też kucharz Tomasz Strzelczyk, dlatego odwiedził Fabrykę Schabowego i postanowił zamówić wielkiego kotleta. Swoimi wrażeniami podzielił się w filmie, który opublikował na kanale YouTube ODDASZFARTUCHA. W lokalu gastronomicznym oprócz schabowych można zamówić inne dania mięsne, zapiekanki i napoje.
Popularny kucharz zamówił schabowego XXL z ziemniakami i zestawem surówek. Tomasz Strzelczyk skusił się też na schab po kowalsku, placki ziemniaczane i kompot. Do tego zapiekanka. Okazało się, że kotlet schabowy w Fabryce Schabowego smażony jest na smalcu. Jak danie smakowało kucharzowi?
![schabowy po kowalsku](https://images.iberion.media/images/origin/schabowy_po_kowalsku_924c5ad035.jpg)
Tomasz Strzelczyk ocenia schabowego XXL
Dania prezentowały się znakomicie, ale jak smakowały? Schab po kowalsku z pieczarkami był ogromny i dość mocno rozbity. Tomasz Strzelczyk powiedział:
Schab jest delikatny i co najważniejsze jest rozbijany tłuczkiem, a nie żadną praską. Panierka jest bardzo dobra, chrupiąca. Widać nie jest to marketowa bułka tarta, którą można kupić, a później wygląda jak beton
Popularny kucharz był zadowolony z zamówionego dania. Potem spróbował schabowego XXL. O daniu mówił:
Schabowy chrupie, do tego mamy ziemniaki z koperkiem. Kotlet jest bardzo dobry
Tomasz Strzelczyk pochwalił też kompot za podania go na ciepło. Kucharz wyjaśniał:
Właściciele się tu bardzo starają, mamy sezon na truskawki i kompot jest z truskawek
Tomasz Strzelczyk zszokowany ceną
Tomasz Strzelczyk w Fabryce Schabowego zamówił kilka dań. Placki ziemniaczane były złociste i miały chrupiące brzegi. Kucharz powiedział:
Miód na moje podniebienie, do tego śmietanka, to tak, jak ja lubię. Rewelacja!
Placki były delikatne i pyszne. Ogromna zapiekanka ze schabowym na wierzchu okazała się wyśmienita. Popularny kucharz zszokowany był ceną zamówionych dań. Zapłacił za nie tylko 119 złotych. Według menu zamieszczonego na stronie lokalu schabowy XXL z ziemniakami i surówkami kosztował 35 złotych. Ceny są przystępne, a dania pyszne. Pisaliśmy o tym, jak zrobić ciasto bez pieczenia z biszkoptów i mleka skondensowanego. Podawaliśmy przepis na sernik, który nigdy nie opada.
![schabowy XXL](https://images.iberion.media/images/origin/schabowy_XXL_9defe4aa0e.jpg)
Źródła: YouTube / ODDASZFARTUCHA; Facebook / Fabryka Schabowego
![ogórki małosolne w worku](https://images.iberion.media/images/origin/malosolne_bez_zalewy_becfd4542c.jpg)
![Książulo](https://images.iberion.media/images/origin/gessler_65ec14d0e6.jpg)
![placki z ziemniaków i Tomasz Strzelczyk](https://images.iberion.media/images/origin/placki_ziemniaczane_a320763644.jpg)
![młode ziemniaki](https://images.iberion.media/images/origin/mlode_ziemniaki_c2f58f1b82.jpg)
![ziemniaki w sosie](https://images.iberion.media/images/origin/ziemniaki_w_sosie_e24040d51a.jpg)
![placki ziemniaczane](https://images.iberion.media/images/origin/placki_ziemniaczane_8c21ed8c0f.jpg)
![ciasto z kruszonką](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_kruszonka_21ad3199e0.jpg)
![zapiekanka](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekanka_75f5219f67.jpg)
![sałatka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_44d8fec998.jpg)
![panierowanie cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia_a844a9f96b.jpg)
![sernik baskijski](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_9ce33909f5.jpg)
![Kluski śląskie](https://images.iberion.media/images/origin/kluski_slaskie_3ddbf541d1.jpg)
![surówka z pora](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_5efad1d2b7.jpg)
![kotlety schabowe](https://images.iberion.media/images/origin/kotlety_schabowe_e92fed4553.jpg)
![kotlety](https://images.iberion.media/images/origin/schabowe1_cb21986d96.jpg)
![pizza](https://images.iberion.media/images/origin/pizza_606a336b1b.jpg)
![kotlet schabowy i Magda Gessler](https://images.iberion.media/images/origin/schanpwy_gessler_553577ad49.jpg)
![kurczak](https://images.iberion.media/images/origin/kurczak_b99500519e.jpg)
![kasa samoobsługowa](https://images.iberion.media/images/origin/kasa_c84e778ccf.jpg)
![Auchan](https://images.iberion.media/images/origin/auchan_fbe6f68e38.jpg)
![zupa kalafiorowa](https://images.iberion.media/images/origin/zupa_kalafiorowa_5ba9e797fd.jpg)
![zupa koperkowa](https://images.iberion.media/images/origin/staramch_74583dd1ea.jpg)
![klopsiki](https://images.iberion.media/images/origin/klopsiki_d726dea3f5.jpg)
![kanapki z mięsem mielonym](https://images.iberion.media/images/origin/kanapki_2_96fd2da0d3.jpg)
![kolacja](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_6b0be2229c.jpg)
![surówka](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_1c262bb888.jpg)
![obieranie bobu](https://images.iberion.media/images/origin/obieranie_bobu_e416010ad8.jpg)
![Filip Chajzer](https://images.iberion.media/images/origin/Filip_Chajzer_7c219c1974.jpg)
![odwrócona pizza Jamiego Olivera](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_1780949480_2666da9501.jpg)
![Dom imbryk w Makowiskach](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_2_kopia_2024_06_26_T130957_672_f7cf96bec5.jpg)
![Karol Strasburger, Familiada](https://images.iberion.media/images/origin/Karol_Strasburger_Familiada_889ecf2123.jpg)
![Lidl](https://images.iberion.media/images/origin/lidl_5a21264d32_d6e8d95e5c.png)
![Karol Strasburger](https://images.iberion.media/images/origin/Karol_Strasburger_4e729a38d2.jpg)
![Bartosz Cebeńko](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_06_23_T190831_292_3369421efe.png)
![Karol Strasburger](https://images.iberion.media/images/origin/Kopia_WZORY_DLA_SG_2024_06_23_T124001_051_ec113cbc13.jpg)