Ta surówka z kapusty pekińskiej nie ma sobie równych. Podaję ją zawsze na świąteczny obiad
Tę surówkę musisz podać na świąteczny obiad. Jej smak zachwyci całą rodzinę, a ty zrobisz ją błyskawicznie. Jest lekka i świetnie uzupełni smak drugiego dania. Poznaj przepis i zaskocz swoją rodzinę. Surówka zniknie w mig.
Idealna surówka na obiad
Najlepszy obiad nie może istnieć bez dobrej surówki. Szczególnie ten wyjątkowy, świąteczny obiad w gronie rodzinnym musi być doskonały. Może taki być, jeżeli do dobrego obiadu podasz surówkę z tego przepisu.
Wszystkie składniki są łatwo dostępne, a surówkę robi się bardzo szybko. Dzięki temu zaoszczędzisz masę czasu, którego wszystkim w tym świątecznym okresie brakuje. Poniżej znajdziesz wszystkie potrzebne składniki oraz przepis.
Przenigdy nie wylewaj wody po gotowaniu białej kiełbasy. Ma genialne zastosowaniaCo będziesz potrzebować?
Podstawowym składnikiem tej surówki jest kapusta pekińska. Aby surówka była smaczna, będziesz potrzebowała jeszcze składników z listy poniżej. Żadnego nie pomiń, bo tylko wszystkie razem tworzą wyborny smak tej sałatki. Podobny przepis znajduje się na kanale Cookrate - Polska, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 1 jabłko
- 200 g tuńczyka w puszce
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 g jogurtu naturalnego
- pieprz
- sól
Przepis na surówkę
Kapustę pekińską umyj, a następnie rozetnij na pół. Następnie posiekaj ją w drobne paski. Przełóż ją do miski. Jabłko umyj i pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka i razem z jabłkiem przesyp do miski.
Dodaj odsączonego tuńczyka oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wsyp pieprz, sól i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na koniec dodaj jogurt naturalny i ponownie wymieszaj. Gotową podawaj na obiad, a wszystkim będzie smakowała.