Jajka już jutro będą nam smakować w wielu świątecznych daniach. Dodam je też do kotletów, które zrobię z wyjątkowego mięsa. Danie podam na obiad wielkanocny, a dziś już każdemu polecam ten znakomity przepis.
Te kotlety muszą znaleźć się Wielki Piątek na twoim stół. Dzięki nim zachowasz tradycję i post. Zrobisz je błyskawicznie, a co najważniejsze nie zawierają ani grama mięsa. Podaj je w piątek, a twoi domowi smakosze będą zadowoleni i najedzeni.
Jeśli często słyszysz pytanie: co na obiad w piątek? To skorzystaj z tego przepisu. Szybko przyrządzisz kotlety, które nie mają ani grama mięsa. Pełne są za to smaku i wartościowych składników. Robię je regularnie, a rodzina zajada się nimi aż miło.
Kalafior, który wygląda jak schabowy, a w dodatku świetnie smakuje? Oczywiście, że tak. Zrób go według przepisu poniżej, a na pewno się nie zawiedziesz. Ten sposób na piątkowy obiad spodoba się także twojej rodzinie.
Weź groszek, jajka i parę składników, a zrobisz niesamowite danie, które zachwyci wszystkich smakoszy. Potrawa składa się głównie z warzyw, co gwarantuje, że jej koszt będzie bardzo niski. Zrób to danie na najbliższy obiad i zaskocz swoją rodzinę. Będą myśleli, że to mięso.
Te kotlety to prawdziwa rewelacja. Smakują lepiej niż schabowe i mielone. Są tak pyszne, że mogę jeść je na okrągło. Przekonaj się sama i zaskocz swoich domowych smakoszy.
Istnieją tysiące sposobów, by przekształcić mielone mięso w doskonały posiłek. Oto jeden z mniej znanych. Tak przygotowane „kotlety” zachwycą każdego miłośnika mięsa.
Panierka w polskiej kuchni kojarzy się niemal wyłącznie z bułką tartą, okazjonalnie z samą mąką i jajkiem. Jednak możliwości oprawiania w ten sposób kotletów, czy to mięsnych, czy wegetariańskich, są znacznie większe.