Smakosze.pl

canva/Kristina Paukshtite, Pexels

Tik tokerka pokazała ceny w luksusowej restauracji

25 Marca 2022

Autor tekstu:

Adam Moskal

Znana przez wielu młodych Polaków tiktokerka z profilu agatestuje, która nagrywa krótkie recenzje restauracji, wybrała się do luksusowego lokalu. Jak czytamy na portalu o2 restauracja Flaming & Co. w Warszawie jest odwiedzana przez celebrytów, takich jak Natalia Siwiec czy Ewa Chodakowska. Niestety jak relacjonuje portal O2 wizyta nie była przyjemna. Już na początku długo czekała na menu, a ceny okazały się dość duże - na rachunku widnieje suma ponad 118 złotych.

Wyjścia do restauracji i innych lokali gastronomicznych są codziennością dla tysięcy Polaków - szczególnie tych najbogatszych, którzy mogą pozwolić sobie na wydawanie dużych sum. Znana tiktokerka na własnej skórze przekonała się, jak jeden z najlepszych warszawskich lokali obsługuje swoich gości.

Agata z profilu agatestuje zajmuje się jeżdżeniem po całej Polsce, wyszukiwaniem znanych i popularnych lokali gastronomicznych, oraz ich recenzowaniem. Recenzentka zdobyła już ponad 78 tysięcy obserwujących.

Tiktokerka zaskoczona obsługą gości

Restauracja Flaming & Co. w Warszawie jest popularnym punktem na gastronomicznej mapie wielu celebrytów. Znani ludzie często przychodzą do tego lokalu, aby zjeść coś smacznego w towarzystwie innych rozpoznawalnych gwiazd.

Jak donosi portal O2 wizyta Agaty rozpoczęła się praktycznie od razy słabym pierwszym wrażeniem. Po wejściu do lokalu i zajęciu miejsc Agata wraz ze swoim partnerem musiała czekać aż 15 minut na podanie menu. Na nagraniu TikTok widać przy okazji, że miejsce nie jest zatłoczone.

Gdy menu pojawiło się na ich stoliku, recenzentka doznała kolejnego zaskoczenia. Obsługa powiedziała parze, że muszą szybko wybrać swoje danie, ponieważ kuchnia przestaje przyjmować niedługo zamówienia na śniadania. Ich posiłek składał się z jajek po benedyktyńsku oraz shakshuki.

Jakość jedzenia i ceny

Gdy goście skończyli jeść, mogli wydać werdykt co do smaku i jakości jedzenia. Tiktokerka stwierdziła, że potrawy były smaczne, lecz podano je zimne. Biorąc pod uwagę, że zarówno jajka po benedyktyńsku, jak i shakshukę je się na ciepło, może to wpłynąć negatywnie na ocenę końcową.

W trakcie obsługi chłopak Agaty został także szturchnięty łokciem przez kelnera, a w zamian, jak podaje recenzentka, usłyszał jedynie przelotne przepraszam. Wielu internautów stwierdziło jednak, że postawa autorki jest nie na miejscu, ponieważ nie należy oczekiwać w takiej sytuacji zbyt wiele poza przeprosinami.

Finalnie za cały posiłek para zapłaciła ponad 118 złotych. Ceny dań oscylowały w granicy 30 złotych, lecz największym zaskoczeniem był obowiązkowy napiwek dla obsługi wynoszący 13 złotych.

- Jeżeli nie jesteście codziennie na pierwszej stronie Pudelka to nie warto się tam wybierać. Są fajniejsze miejsca z lepszym jedzeniem i lepszą obsługą - stwierdziła tiktokerka na nagraniu, które można obejrzeć poniżej. Jeśli masz ochotę na więcej ciekawych informacji ze świata kulinariów, zajrzyj na naszą stronę. Z tego artykułu  dowiesz się więcej o wycofywanych przez GIS produktach. Ten tekst  wyjawia powód, dla którego warto przechowywać folię spożywczą w zamrażalniku.

@agatestuje

Dziwię się, że istnieją jeszcze tak drogie miejsca z tak słabym serwisem 🤦‍♀️ ##warszawa

♬ dźwięk oryginalny - WIS || Wyższy Instytut Smaku👸

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy

Źródło: o2.pl Zapraszamy na nasz Instagram

Tagi:

Podobne artykuły

Restauracje

Zamówiła w Gdyni zupę i schabowego. Spojrzała na rachunek i nie mogła wyjść ze zdumienia
Czytaj więcej >

Restauracje

Poszła na lody do cukierni Stefano Terrazino. Takiej oceny nikt się nie spodziewał
Czytaj więcej >

Restauracje

Zamówił jajecznicę w „restauracji gwiazd”. W głowie się nie mieści, czego zabrakło na talerzu
Czytaj więcej >

Restauracje

Cudze chwalicie, swego nie znacie. Czyli polska żywność najlepszej jakości
Czytaj więcej >

Restauracje

Dramat w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Właściciel został przewieziony do szpitala
Czytaj więcej >

Restauracje

Zamówił rosół w najdroższym hotelu w Gdańsku. Po spróbowaniu zupy zamarł, od razu to poczuł
Czytaj więcej >
Adam Moskal

Redaktor serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad półtora roku, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Restauracje

Restauracje

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Zamówili największego schabowego w Polsce, nie mieścił się nawet na talerzu. Nie uwierzysz, ile zapłacili
Czytaj więcej >
Restauracje

Aleksandra Proch

Poszłam do restauracji na placki z grzybami. W domu przeliczyłam cenę i złapałam się za głowę
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Chajzer stawia na kulinarny biznes. Nie uwierzysz, jakie danie będzie serwował, Polacy je kochają
Czytaj więcej >
Restauracje

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Zabrała dziecko do restauracji. Slowa kelnera niemal doprowadziły ją do łez
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Poszedł do baru mlecznego na zupę i schabowego. Ceny wbiły go w ziemię. „Lekka przesada jak na bar mleczny"
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Poprosiła o zwykłą wodę z kranu w restauracji. Odpowiedź kelnerki wbiła ją w ziemię
Czytaj więcej >
Restauracje

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Zamówili największego schabowego w Polsce, nie mieścił się nawet na talerzu. Nie uwierzysz, ile zapłacili
Czytaj więcej >
Restauracje

Aleksandra Proch

Poszłam do restauracji na placki z grzybami. W domu przeliczyłam cenę i złapałam się za głowę
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Chajzer stawia na kulinarny biznes. Nie uwierzysz, jakie danie będzie serwował, Polacy je kochają
Czytaj więcej >
Restauracje

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Zabrała dziecko do restauracji. Slowa kelnera niemal doprowadziły ją do łez
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Poszedł do baru mlecznego na zupę i schabowego. Ceny wbiły go w ziemię. „Lekka przesada jak na bar mleczny"
Czytaj więcej >
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Poprosiła o zwykłą wodę z kranu w restauracji. Odpowiedź kelnerki wbiła ją w ziemię
Czytaj więcej >