Tyle zapłacisz za jedno jajko u Gessler. Ceny za wielkanocny catering zwalają z nóg
Już niedługo zasiądziemy do wielkanocnego śniadania. Zwykle goszczą na nim samodzielnie przygotowane potrawy. Jednak niektórzy wybierają świąteczny catering. Ten od Magdy Gessler słono kosztuje. Jednak warto, bo za taki smak, trzeba zapłacić nie mało.
Świąteczny catering od Magdy Gessler
Jakie dania przyrządzacie na Wielkanoc? Na pewno będą jajka w różnych wydaniach, biała kiełbasa i tradycyjna sałatka jarzynowa. Na obiad wielu smakoszy być może przyrządzi kaczkę albo ugości rodzinę innymi rarytasami. Przygotowanie świąt zabiera czas i kosztuje. Jednak wiele osób wybiera gotowe rozwiązania.
Wśród nich są dania z cateringu od Magdy Gessler. Jakie specjały można znaleźć w Delikatesach u Fukiera? Na smakoszy czeka biała kiełbasa z masarni od Fukiera. Za pół kilograma zapłacimy 39,50 zł. Można też kupić schab po warszawsku w galarecie. Jedna porcja to 6 plastrów, a jej koszt to 41 złotych. Nie ma co ukrywać, są to ceny wysokie. Jednak jak mawia sama Magda Gessler:
Ten pasztet zawsze musi się znaleźć na świątecznym stole. Dokładnie z tego przepisu piekła go moja babcia Pamiętasz ten hit PRL-u? Anginka stała na parapecie w domu każdej babciJakość kosztuje!
Droga sałatka jarzynowa i nóżki w galarecie
Ile zapłacimy za sałatkę jarzynową? Okazuje się, że 300-gramowa porcja to wydatek rzędu 43 złotych. To danie zawiera marynowane grzybki i ostrą musztardę z Delikatesów u Fukiera. Taka sałatka to droga przyjemność. Jednak też niemało zapłacimy za tak lubiane zimne nóżki. 200-gramowy słoik kosztuje 47 złotych.
Droga jest też wędzona pierś z kaczki. Za jedną zapłacimy aż 45 złotych. Ceny są wysokie, ale produkty najwyższej jakości. Ile w wielkanocnym cateringu od Magdy Gessler kosztuje jajko? Wiadomo, że jego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Uwaga! Cena zwala z nóg!
Jaja nadziewane dla naprawdę nadzianych
Często na Wielkanoc przyrządzamy jajka faszerowane. Zwykle cieszą się dużym powodzeniem. Nie może ich też zabraknąć w cateringu Magdy Gessler. Znana restauratorka i gwiazda Kuchennych Rewolucji oferuje jajka nadziewane wiejską, polską szynką. Do tego sos majonezowo-chrzanowy i szczypiorek.
Można je kupić w porcji, która zawiera 5 połówek jajka. Koszt jednej połówki, to aż 8 złotych. Na jedno jajko wydamy 16 złotych, a za porcję 5 połówek nadziewanego jajka zapłacimy aż 41 złotych. To prawdopodobnie najdroższe jajka w Warszawie. Ceny wysokie, podobnie jak jakość. Pisaliśmy o tym, jak zrobić surówkę z marchewki, która zachwyca smakiem. Podawaliśmy przepis na ciasto bez pieczenia z krakersami.
Źródło: delikatesy.ufukiera.pl