Smakosze.pl Przepisy Wachowicz zna taki farsz do pierogów, że głowa mała. Wszystkie ruskie i mięsne mogą się schować
Fot. Canva/Dar1930, Instagram/ewawachowicz

Wachowicz zna taki farsz do pierogów, że głowa mała. Wszystkie ruskie i mięsne mogą się schować

6 czerwca 2024

Pierogi od Ewy Wachowicz smakują i jednocześnie zaskakują. Wszystko przez farsz, jaki do pierogów przyrządza znana restauratorka. Przygotuj go w swojej kuchni i przekonaj się sama. Po prostu rozpływa się w ustach.

Farsz do pierogów, że palce lizać

Pierogi są zawsze dobrym pomysłem na obiad . Zwykle wypełnione są farszem mięsnym, grzybowym albo zrobionym z twarogu i ziemniaków. Wiadomo, lubimy wszystkie pierogi, ale warto też poznać to danie z zupełnie nowym farszem . Przyrządza je Ewa Wachowicz .

Pierogi z farszem z białej kapusty i cebuli to prawdziwy strzał w 10. Receptura od znanej restauratorki daje pyszny efekt w kuchni . Tak dobrych pierogów jeszcze nie jadłeś. Dlatego warto wypróbować przepis Ewy Wachowicz. Znajdziesz go poniżej.

biała kapusta
Fot. Canva/Olga Kriger
Jajka podane w sosie to mój ulubiony wiosenny obiad. 1 dodatkowy składnik bosko podkręca ich smak

Jak zrobić pierogi z farszem z białej kapusty od Ewy Wachowicz?

Składniki na ciasto:

  • ½ kg mąki
  • 100 ml ciepłej wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy

Składniki na farsz:

  • ¼ główka białej kapusty
  • 1 cebula
  • 5 łyżek masła klarowanego
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowania dania zacznij od przesiania mąki na stolnicę i zaparzenia jej wrzątkiem. Stopniowo wlewaj wodę i mieszaj mąkę nożem . Wbij jajko, wlej oliwę i posiekaj nożem. Potem dokładnie wyrabiaj, a następnie ciasto przykryj miską i odstaw na chwilę.

Teraz zajmij się farszem . Kapustę poszatkuj i obgotuj. Następnie wystudź i odcedź. Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem . Ciasto rozwałkuj, szklanką wycinaj krążki. Na każdy krążek nakładaj farsz i zlepiaj brzegi. Pierogi partiami gotuj w osolonym wrzątku. Wyławiaj do miski z zimną wodą i odcedź.

Pierogi z białą kapustą na obiad

Pierogi podaj okraszone podsmażoną cebulką. Smakują, że palce lizać, a farsz jest dużo lepszy niż mięsny lub z sera i ziemniaków . Dlatego skorzystaj z przepisu od Ewy Wachowicz na te wyjątkowe pierogi. Są tak pyszne, że warto zrobić ich od razu więcej.

Dzięki recepturze od znanej restauratorki szybko zrobisz to danie. Farsz jest znakomity i sprawi, że dokładek pierogów nie będzie końca. Cała rodzina chętnie zje tak pyszny obiad. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić paprykę w smacznej zalewie. Podawaliśmy przepis Tomasza Strzelczyka na marynowane ziemniaki.

pierogi
Fot. Canva/graletta

Źródło: ewawachowicz.pl

Bosacka skrytykowała sos od Makłowicza. Odpowiedź kucharza wywołała burzę
Ten sernik z borówkami robię z 4 składników. Rodzina prosi o niego cały czas
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy