Wachowicz zna taki farsz do pierogów, że głowa mała. Wszystkie ruskie i mięsne mogą się schować
Pierogi od Ewy Wachowicz smakują i jednocześnie zaskakują. Wszystko przez farsz, jaki do pierogów przyrządza znana restauratorka. Przygotuj go w swojej kuchni i przekonaj się sama. Po prostu rozpływa się w ustach.
Farsz do pierogów, że palce lizać
Pierogi są zawsze dobrym pomysłem na obiad . Zwykle wypełnione są farszem mięsnym, grzybowym albo zrobionym z twarogu i ziemniaków. Wiadomo, lubimy wszystkie pierogi, ale warto też poznać to danie z zupełnie nowym farszem . Przyrządza je Ewa Wachowicz .
Pierogi z farszem z białej kapusty i cebuli to prawdziwy strzał w 10. Receptura od znanej restauratorki daje pyszny efekt w kuchni . Tak dobrych pierogów jeszcze nie jadłeś. Dlatego warto wypróbować przepis Ewy Wachowicz. Znajdziesz go poniżej.
Jak zrobić pierogi z farszem z białej kapusty od Ewy Wachowicz?
Składniki na ciasto:
- ½ kg mąki
- 100 ml ciepłej wody
- 1 jajko
- 1 łyżka oliwy
Składniki na farsz:
- ¼ główka białej kapusty
- 1 cebula
- 5 łyżek masła klarowanego
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- pieprz
Przygotowania dania zacznij od przesiania mąki na stolnicę i zaparzenia jej wrzątkiem. Stopniowo wlewaj wodę i mieszaj mąkę nożem . Wbij jajko, wlej oliwę i posiekaj nożem. Potem dokładnie wyrabiaj, a następnie ciasto przykryj miską i odstaw na chwilę.
Teraz zajmij się farszem . Kapustę poszatkuj i obgotuj. Następnie wystudź i odcedź. Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem . Ciasto rozwałkuj, szklanką wycinaj krążki. Na każdy krążek nakładaj farsz i zlepiaj brzegi. Pierogi partiami gotuj w osolonym wrzątku. Wyławiaj do miski z zimną wodą i odcedź.
Pierogi z białą kapustą na obiad
Pierogi podaj okraszone podsmażoną cebulką. Smakują, że palce lizać, a farsz jest dużo lepszy niż mięsny lub z sera i ziemniaków . Dlatego skorzystaj z przepisu od Ewy Wachowicz na te wyjątkowe pierogi. Są tak pyszne, że warto zrobić ich od razu więcej.
Dzięki recepturze od znanej restauratorki szybko zrobisz to danie. Farsz jest znakomity i sprawi, że dokładek pierogów nie będzie końca. Cała rodzina chętnie zje tak pyszny obiad. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić paprykę w smacznej zalewie. Podawaliśmy przepis Tomasza Strzelczyka na marynowane ziemniaki.
Źródło: ewawachowicz.pl