Weź mandarynki i ułóż je na cieście francuskim. Ten przepis to hit w moim domu
Deser z ciasta francuskiego dla każdego stanie się pysznym odkryciem. Z dodatkiem mandarynek trudno go sobie odmówić. Dlatego już teraz warto poznać przepis na znakomity deser z ciasta francuskiego. Zachwyci smakiem całą rodzinę.
Deser, który jest hitem
Co podać na deser? Najlepiej przygotować smakołyk prosty i pyszny. W tym celu należy sięgnąć po znakomity przepis. Dzięki niemu deser z ciasta francuskiego jest w zasięgu każdego łasucha. Przydadzą się tu mandarynki i jeszcze kilka składników.
Wyczaruje się z nich pyszne ciasta wypełnione cząstkami mandarynek. Efektowne zawijasy dosłownie rozpłyną się w ustach. Będą smakować z filiżanką aromatycznej kawy. Recepturę na deser z ciasta francuskiego można zobaczyć na kanale YouTube Dessertfreude. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Niedroga i zdrowa ryba, w dodatku niemal bez ości. Lepszy wybór na wigilię niż karp lub dorszJak zrobić deser z ciasta francuskiego z mandarynkami?
Składniki:
- 500 g ciasta francuskiego
- 6 mandarynek
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 jajko
Przygotowanie deseru zacznij od rozwinięcia ciasta francuskiego i pokrojenia go w kilka podłużnych pasów. Zmieszaj cynamon z cukrem i wysyp na każdą część ciasta. Ułóż na nich cząstki mandarynek i zawiń tak, by powstały rulony.
Jajko roztrzep i posmaruj nim ciasto. Wierzch oprósz cukrem i cynamonem. Deser wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Po upływie tego czasu ciastka są gotowe do podania.
Deser z mandarynkami, czyli niebo w gębie
Deser z ciasta francuskiego z mandarynkami wychodzi doskonale. Jest pyszny, delikatny i aromatyczny. Mandarynki z cynamonem smakują pysznie i rozpływają się w ustach. Takie ciasta będą smakować całej rodzinie.
Zaletą deseru jest też łatwość jego przygotowania. Wystarczy zaopatrzyć się w ciasto francuskie i mandarynki. Potem niewiele pracy w kuchni i delikatne ciasta już wkrótce trafią na stół. Znikną szybko, bo ich smak sprawia, że trudno ich sobie odmówić. Pisaliśmy o wysokich cenach wołowiny i przyczynach drożyzny. Polecaliśmy przepis na krem z buraków na Wigilię.