Wymieszaj 2 sosy i obtocz nimi karkówkę. Wyjdzie soczysta i pełna smaku, nie ma lepszej marynaty
Prosta marynata do karkówki z grilla zwykle jest najlepsza. W naszym przepisie wykorzystamy popularne sosy. Połączenie na pewno jest wam znane, a doskonale podkreśla smak pieczonego mięsa.
Prosta marynata do karkówki z grilla jest najlepsza
Tylko trzy produkty dzielą was od pysznego obiadu z grilla. Ketchup i majonez a pewno macie w lodówce, a sosy te doskonale pasują do karkówki. Warto się skusić.
Składniki:
- 500 g karkówki
- 60 g ketchupu
- 75 g majonezu
Do powyższej listy składników możecie dodać wszelkie przyprawy, które waszym zdaniem urozmaicą smak sosów np. zioła czy ostrą lub wędzoną paprykę. Jak zamarynować i przyrządzić karkówkę wyjaśniamy w dalszej części artykułu dostępnej pod zdjęciem.
Zamówił gotowy gulasz od Makłowicza. W głowie się nie mieści, co zobaczył po otwarciu słoikaJak zrobić karkówkę w marynacie z dwóch sosów?
Oczyszczoną karkówkę kroimy w plastry. Majonez łączymy z musztardą, a następnie mieszanką starannie nacieramy kawałki mięsa. Zabezpieczamy przed wysychaniem i odkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.
Ocieplone mięso grillujemy około 15-20 minut z każdej strony. Wewnątrz powinno uzyskać temperaturę 70 stopni Celsjusza.
Jak podać marynowaną karkówkę?
Prosta marynata do karioki z grilla sprawia, że mięso już jest pełne smaku, dlatego trzeba postawić na proste dodatki w postaci ziemniaków pieczonych lub pieczywa i surówek oraz sałat.
Na naszej stronie znajdziecie przepisy na rarytasy z grilla. Spróbujcie koniecznie tych ziemniaczków — są niesamowicie aromatyczne. Być może spodoba wam się też grillowany arbuz z dodatkiem fety — do mięs w łagodnych marynatach pasuje wyśmienicie.