Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Żadne naleśniki z dżemem. Ten farsz sprawdza się na śniadanie 100 razy lepiej
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 16.04.2024 09:43

Żadne naleśniki z dżemem. Ten farsz sprawdza się na śniadanie 100 razy lepiej

naleśniki z farszem
Fot. YouTube/Sprint Cooking

Jeżeli uwielbiasz naleśniki na śniadanie, to ten przepis na farsz będzie dla ciebie idealny. Nie tylko syci, ale też doskonale smakuje. Robi się go bardzo szybko i co najważniejsze bardzo łatwo. Wybór nadzienia może być przyjemnym zaskoczeniem.. 

Najlepsze naleśniki na śniadanie

Naleśniki to doskonały sposób nie tylko na danie obiadowe, ale też na śniadanie. W tym przypadku nie podaję ich na słodko, ale na słono. Dzięki temu będzie pełnowartościowe, sycące, a przy okazji bardzo smaczne. Najlepsze jest to, że zrobisz je w dosłownie kilka minut. Ze wszystkim zdążysz, a do pracy nie wyjdziesz głodna.

Wypróbuj farsz z przepisu, który znajduje się poniżej. Smak jest dobrze znany, ale rzadko kojarzony z naleśnikiem. To banalna w wykonaniu receptura, a smak zachwyci każdego domownika. Zrób i przekonaj się sama. 

jajka farsz.jpg
Fot. YouTube/Sprint Cooking
Lidl testuje w swoich placówkach nowy rodzaj automatów. Klienci już teraz zgłaszają wątpliwości

Co będzie ci potrzebne?

Do przygotowania farszu do naleśników nie potrzebujesz wiele. Wszystkie potrzebne składniki znajdują się na liście poniżej. Tylko nie pomijaj żadnego składnika, bo tylko wszystkie razem tworzą niepowtarzalny smak. Zobacz, co będzie ci potrzebne i zaczynamy przygotowania.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 200 g sera żółtego w kostce
  • 50 g majonezu
  • 1 cebula 
  • szczypior
  • pieprz
  • sól

Przepis na farsz do naleśników

Rozpocznij od ugotowania jajek na twardo. Następnie obierz je, przekrój na pół i przełóż do miski. Rozdrobnij je za pomocą widelca. 

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia.

Ser żółty zetrzyj na dużych oczkach tarki i dodaj go do rozdrobnionych jajek. Wsyp zeszkloną cebulę oraz włóż majonez. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolity farsz. 

Na koniec drobno posiekaj szczypior oraz pieprz i sól. Ponownie wymieszaj i farsz gotowy. Wystarczy usmażyć teraz naleśniki z ulubionego przepisu, posmarować je farszem i podać na śniadanie. Zadowolenie rodziny gwarantowane. Sprawdź, co nowego Lidl testuje w swoich sklepach oraz zobacz, ile kosztują czereśnie

farsz na naleśniku.jpg
Fot. YouTube/Sprint Cooking