Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

miruna na talerzu
Polacy omijają szerokim łukiem, a to pyszna i zdrowa ryba. W dodatku zazwyczaj tańsza niż dorsz
placki ziemniaczane
Dodaję do placków ziemniaczanych składnik, o którym nikt by nie pomyślał. Są hitem w moim domu
warzywa w rękawie
Pakuję warzywa do rękawa i wkładam do piekarnika. Taki obiad podaję conajmniej raz na tydzień
faworki
Ten przepis na faworki dostałam od cioci. Robi je w 15 minut z taniego składnika
kwaśnica
Prawie wszyscy zapomnieli o tej zupie. Robię ją praktycznie w każdą zimę, to hit w moim domu
kotlety po szwajcarsku
Przejadły mi się schabowe i mielone. Teraz robię znacznie lepsze kotlety
por
Pokrój pory, wrzuć do wody i zagotuj. Szkoda, że wcześniej nie znałam tego przepisu
karkówka
Strzelczyk wziął kawał karkówki i przygotował prawdziwe cudo. Taki obiad starcza nawet na kilka dni
Ciasto z pomarańczami
To ciasto zrobisz w 5 minut. Wystarczy pokroić pomarańcze, zalać tą masą i wstawić do piekarnika
Placki ziemniaczane po mistrzowsku
Kucharz pokazał jak zrobić idealne placki ziemniaczane. Jedna porada jest bezcenna, mało kto o tym pamięta
Obiad z makaronu
Gotuję makaron, dodaję jajka i w chwilę mam pyszny obiad. Jest tak dobry, że mogłabym go jeść non stop
herbata
To najzdrowsza herbata na świecie. Wypada 10 razy lepiej od zielonej, możesz nią zastąpić kawę
Ciasto z borówkami
To ciasto bez pieczenia z borówkami jest takie słodziutkie. Robię je migiem i zajadam
placuszki jabłkowo-bananowe
Łączę banany z jabłkami i smażę placki. Domownicy zjadają dwucyfrową ilość na raz
pączki
Z tym przepisem robię pączki dosłownie w 15 minut. Podstawą ciasta są najzwyklejsze serki homogenizowane
kotlety mielone
Moje mielone są cudnie soczyste dzięki prostemu dodatkowi. Na początku się krzywiłem, teraz nie robię już inaczej
chleb w garze
Zamiast kupować chleb, piekę go sama w garze. Zawsze się udaje, aromatowi nie sposób się oprzeć
książulo i catering Magdy Gessler
Kupił za 60 zł catering od Gessler. W głowie się nie mieści, co dostał na kolację „Bardzo słabo”
deser z bananów z jajkiem
Zalewam banany jajkiem i mam błyskawiczny deser. Bez mąki i pieczenia
Strzelczyk i placek po węgiersku
Strzelczyk pokazał, jak robi placek po węgiersku. Bogactwo jego sosu jest niewiarygodne
soczysta pierś z kurczaka
Koleżanka nauczyła mnie przyrządzać soczystą i złocistą pierś z kurczaka. Mąż i dzieci błagają o dokładki
zupa z białą fasolą i jarmużem
Cała rodzina czeka na zimę, żeby móc jeść tę włoską zupę. Liczy się 1 szczegół
mięso
Zdrowsze jest mięso pieczone czy gotowane? Mało kto potrafi podać właściwą odpowiedź
pomidor na widelcu
Wbij widelec w pomidora i ustaw nad kuchenką. Po kilkunastu sekundach nie uwierzysz własnym oczom
ciasto
Ciasto z brzoskwiniami, które uwielbiam piec, bo robi się niemal samo. Znika w mig
rogaliki
Te rogaliki mogę zajadać o każdej porze dnia. Składnika, z którego robię ciasto nikt się nie spodziewa
pączki pieczone
Te pączki są delikatne jak obłok i mają mniej kalorii. Zawsze robię je na tłusty czwartek
papryka nadziewana
Paprykę nadziewam mięsem i posypuję serem. Potęga jej smaku tkwi w prostocie
miruna na talerzu
Przemysław Bociąga Polacy omijają szerokim łukiem, a to pyszna i zdrowa ryba. W dodatku zazwyczaj tańsza niż dorsz
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Maciej Jurczyk Dodaję do placków ziemniaczanych składnik, o którym nikt by nie pomyślał. Są hitem w moim domu
Czytaj więcej >
warzywa w rękawie
Przemysław Bociąga Pakuję warzywa do rękawa i wkładam do piekarnika. Taki obiad podaję conajmniej raz na tydzień
Czytaj więcej >
faworki
Maciej Jurczyk Ten przepis na faworki dostałam od cioci. Robi je w 15 minut z taniego składnika
Czytaj więcej >
kwaśnica
Katarzyna Rachańska Prawie wszyscy zapomnieli o tej zupie. Robię ją praktycznie w każdą zimę, to hit w moim domu
Czytaj więcej >
kotlety po szwajcarsku
Przemysław Bociąga Przejadły mi się schabowe i mielone. Teraz robię znacznie lepsze kotlety
Czytaj więcej >
por
Katarzyna Rachańska Pokrój pory, wrzuć do wody i zagotuj. Szkoda, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Czytaj więcej >
karkówka
Katarzyna Rachańska Strzelczyk wziął kawał karkówki i przygotował prawdziwe cudo. Taki obiad starcza nawet na kilka dni
Czytaj więcej >
Ciasto z pomarańczami
Katarzyna Rachańska To ciasto zrobisz w 5 minut. Wystarczy pokroić pomarańcze, zalać tą masą i wstawić do piekarnika
Czytaj więcej >
Placki ziemniaczane po mistrzowsku
Katarzyna Rachańska Kucharz pokazał jak zrobić idealne placki ziemniaczane. Jedna porada jest bezcenna, mało kto o tym pamięta
Czytaj więcej >
Obiad z makaronu
Katarzyna Rachańska Gotuję makaron, dodaję jajka i w chwilę mam pyszny obiad. Jest tak dobry, że mogłabym go jeść non stop
Czytaj więcej >
herbata
Katarzyna Rachańska To najzdrowsza herbata na świecie. Wypada 10 razy lepiej od zielonej, możesz nią zastąpić kawę
Czytaj więcej >
Ciasto z borówkami
Przemysław Bociąga To ciasto bez pieczenia z borówkami jest takie słodziutkie. Robię je migiem i zajadam
Czytaj więcej >
placuszki jabłkowo-bananowe
Przemysław Bociąga Łączę banany z jabłkami i smażę placki. Domownicy zjadają dwucyfrową ilość na raz
Czytaj więcej >
pączki
Maciej Jurczyk Z tym przepisem robię pączki dosłownie w 15 minut. Podstawą ciasta są najzwyklejsze serki homogenizowane
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Przemysław Bociąga Moje mielone są cudnie soczyste dzięki prostemu dodatkowi. Na początku się krzywiłem, teraz nie robię już inaczej
Czytaj więcej >
chleb w garze
Przemysław Bociąga Zamiast kupować chleb, piekę go sama w garze. Zawsze się udaje, aromatowi nie sposób się oprzeć
Czytaj więcej >
książulo i catering Magdy Gessler
Przemysław Bociąga Kupił za 60 zł catering od Gessler. W głowie się nie mieści, co dostał na kolację „Bardzo słabo”
Czytaj więcej >
deser z bananów z jajkiem
Katarzyna Rachańska Zalewam banany jajkiem i mam błyskawiczny deser. Bez mąki i pieczenia
Czytaj więcej >
Strzelczyk i placek po węgiersku
Katarzyna Rachańska Strzelczyk pokazał, jak robi placek po węgiersku. Bogactwo jego sosu jest niewiarygodne
Czytaj więcej >
soczysta pierś z kurczaka
Katarzyna Rachańska Koleżanka nauczyła mnie przyrządzać soczystą i złocistą pierś z kurczaka. Mąż i dzieci błagają o dokładki
Czytaj więcej >
zupa z białą fasolą i jarmużem
Katarzyna Rachańska Cała rodzina czeka na zimę, żeby móc jeść tę włoską zupę. Liczy się 1 szczegół
Czytaj więcej >
mięso
Maciej Jurczyk Zdrowsze jest mięso pieczone czy gotowane? Mało kto potrafi podać właściwą odpowiedź
Czytaj więcej >
pomidor na widelcu
Przemysław Bociąga Wbij widelec w pomidora i ustaw nad kuchenką. Po kilkunastu sekundach nie uwierzysz własnym oczom
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Ciasto z brzoskwiniami, które uwielbiam piec, bo robi się niemal samo. Znika w mig
Czytaj więcej >
rogaliki
Katarzyna Rachańska Te rogaliki mogę zajadać o każdej porze dnia. Składnika, z którego robię ciasto nikt się nie spodziewa
Czytaj więcej >
pączki pieczone
Katarzyna Rachańska Te pączki są delikatne jak obłok i mają mniej kalorii. Zawsze robię je na tłusty czwartek
Czytaj więcej >
papryka nadziewana
Katarzyna Rachańska Paprykę nadziewam mięsem i posypuję serem. Potęga jej smaku tkwi w prostocie
Czytaj więcej >
miruna na talerzu
Polacy omijają szerokim łukiem, a to pyszna i zdrowa ryba. W dodatku zazwyczaj tańsza niż dorsz
placki ziemniaczane
Dodaję do placków ziemniaczanych składnik, o którym nikt by nie pomyślał. Są hitem w moim domu
warzywa w rękawie
Pakuję warzywa do rękawa i wkładam do piekarnika. Taki obiad podaję conajmniej raz na tydzień
faworki
Ten przepis na faworki dostałam od cioci. Robi je w 15 minut z taniego składnika
kwaśnica
Prawie wszyscy zapomnieli o tej zupie. Robię ją praktycznie w każdą zimę, to hit w moim domu
kotlety po szwajcarsku
Przejadły mi się schabowe i mielone. Teraz robię znacznie lepsze kotlety
por
Pokrój pory, wrzuć do wody i zagotuj. Szkoda, że wcześniej nie znałam tego przepisu
karkówka
Strzelczyk wziął kawał karkówki i przygotował prawdziwe cudo. Taki obiad starcza nawet na kilka dni
Ciasto z pomarańczami
To ciasto zrobisz w 5 minut. Wystarczy pokroić pomarańcze, zalać tą masą i wstawić do piekarnika
Placki ziemniaczane po mistrzowsku
Kucharz pokazał jak zrobić idealne placki ziemniaczane. Jedna porada jest bezcenna, mało kto o tym pamięta
Obiad z makaronu
Gotuję makaron, dodaję jajka i w chwilę mam pyszny obiad. Jest tak dobry, że mogłabym go jeść non stop
herbata
To najzdrowsza herbata na świecie. Wypada 10 razy lepiej od zielonej, możesz nią zastąpić kawę
Ciasto z borówkami
To ciasto bez pieczenia z borówkami jest takie słodziutkie. Robię je migiem i zajadam
placuszki jabłkowo-bananowe
Łączę banany z jabłkami i smażę placki. Domownicy zjadają dwucyfrową ilość na raz
pączki
Z tym przepisem robię pączki dosłownie w 15 minut. Podstawą ciasta są najzwyklejsze serki homogenizowane
kotlety mielone
Moje mielone są cudnie soczyste dzięki prostemu dodatkowi. Na początku się krzywiłem, teraz nie robię już inaczej
chleb w garze
Zamiast kupować chleb, piekę go sama w garze. Zawsze się udaje, aromatowi nie sposób się oprzeć
książulo i catering Magdy Gessler
Kupił za 60 zł catering od Gessler. W głowie się nie mieści, co dostał na kolację „Bardzo słabo”
deser z bananów z jajkiem
Zalewam banany jajkiem i mam błyskawiczny deser. Bez mąki i pieczenia
Strzelczyk i placek po węgiersku
Strzelczyk pokazał, jak robi placek po węgiersku. Bogactwo jego sosu jest niewiarygodne
soczysta pierś z kurczaka
Koleżanka nauczyła mnie przyrządzać soczystą i złocistą pierś z kurczaka. Mąż i dzieci błagają o dokładki
zupa z białą fasolą i jarmużem
Cała rodzina czeka na zimę, żeby móc jeść tę włoską zupę. Liczy się 1 szczegół
mięso
Zdrowsze jest mięso pieczone czy gotowane? Mało kto potrafi podać właściwą odpowiedź
pomidor na widelcu
Wbij widelec w pomidora i ustaw nad kuchenką. Po kilkunastu sekundach nie uwierzysz własnym oczom
ciasto
Ciasto z brzoskwiniami, które uwielbiam piec, bo robi się niemal samo. Znika w mig
rogaliki
Te rogaliki mogę zajadać o każdej porze dnia. Składnika, z którego robię ciasto nikt się nie spodziewa
pączki pieczone
Te pączki są delikatne jak obłok i mają mniej kalorii. Zawsze robię je na tłusty czwartek
papryka nadziewana
Paprykę nadziewam mięsem i posypuję serem. Potęga jej smaku tkwi w prostocie