Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

pączki pieczone
Te pączki są delikatne jak obłok i mają mniej kalorii. Zawsze robię je na tłusty czwartek
papryka nadziewana
Paprykę nadziewam mięsem i posypuję serem. Potęga jej smaku tkwi w prostocie
ciasto
Oto najbardziej puszyste ciasto. Robię je tylko z kilku składników
szybki obiad
Układam ziemniaki w brytfance i przykrywam je mięsem mielonym. Obiad robi się sam, a smakuje tak, że mógłbym go jeść codziennie
Zupa czosnkowa
Moja babcia zawsze zimą gotowała tę zupę. Cudownie rozgrzewa, a do tego wzmacnia odporność
chleb
Nigdy nie przechowuj w ten sposób pieczywa. Zrobi się zbite i twarde, wiele osób o tym nie wie
fafernuchy
Ścieram marchew i mieszam ją z prostymi dodatkami. O przepis na moje ciasteczka zabiega nawet teściowa
mozzarella
Przestałem kupować mozzarellę w sklepie. Robię ją w domu, z paru składników
bułki wrocławskie
Kuroń pokazał, jak zrobić domowe bułki wrocławskie. To prostsze niż myślisz
sernik
Rodzina ciagle prosi mnie o to ciasto. To najlepszy sernik, jaki w życiu jadłam
jajka na twardo i na miękko
Zdrowsze jest jajko na miękko czy na twardo? Mało kto wybierze dobrze
wnętrze biedronki
Pani Kasia oburzona po zakupach w Biedronce. Zrobiła fotkę, wytknęła sieci jedną rzecz
Zupa z mrożonek z Biedronki
Kiedy naprawdę się śpieszę, gotuję zupę z mrożonek z Biedronki. Jest tania, błyskawiczna, sycąca i smakuje całej rodzinie
kotlety
Żadne schabowe i mielone. Kotlety Gyros biją je na głowę o stokroć
zupa ogórkowa
Na jakim mięsie gotujesz zupę ogórkową? Ten babciny patent jest dziś zapomniany
sałata pekińska
Niewiele osób zna ten patent na surówkę z kapusty pekińskiej. 1 składnik jest zaskoczeniem
Pączki i Magda Gessler
Nie uwierzysz, ile w tym roku kosztuje 1 pączek u Gessler. Cena jak z kosmosu
liście laurowe
Wrzuć liście laurowe do „karmelu” na patelni. Zyskasz syrop, który pomoże w przykrej dolegliwości
herbata
Nigdy nie dodawaj go do goracej herbaty. Zdecydowanie lepiej odczekać kilka chwil
Potrawy PRL
Kiedyś królowały na stołach, dziś przyprawiają o gęsią skórkę. Przypominamy kultowe potrawy z czasów PRL
chleb
Ten przepis na domowy chleb dostałem od znajomej kucharki. Pieczywo dostępne w sklepach może się schować
kotlety
Mieszam kaszę z jajkami, zajadam i chudnę. Każdy, kto tego spróbuje, prosi mnie o przepis
dżem w słoikach
Nigdy nie kupuj dżemu, który ma taki skład. Jest kaloryczny i niezdrowy, lepiej omijać go z daleka
ciasto bez pieczenia
Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto. Na szczęście robię je raz dwa, nie muszę nawet włączać piekarnika
zapiekanka
Tę szybką i prostą zapiekankę robię, gdy jestem zabiegana. 1 dodatek jest obowiązkowy, z nim smakuje genialnie
wędliny i ser
Z resztek wędlin i sera robię tę pychotę. Sposób znam z rodzinnego domu, mama zawsze tak robiła
rosół
Zimą zawsze dodaję do rosołu te 2 zdrowe dodatki. Nic tak nie podkręca smaku i nie wzmacnia odporności
Naleśniki po mistrzowsku
Tak naleśniki robią mistrzowie kuchni. Tylko nieliczni pamiętają o tych dwóch dodatkach do ciasta
pączki pieczone
Katarzyna Rachańska Te pączki są delikatne jak obłok i mają mniej kalorii. Zawsze robię je na tłusty czwartek
Czytaj więcej >
papryka nadziewana
Katarzyna Rachańska Paprykę nadziewam mięsem i posypuję serem. Potęga jej smaku tkwi w prostocie
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Oto najbardziej puszyste ciasto. Robię je tylko z kilku składników
Czytaj więcej >
szybki obiad
Przemysław Bociąga Układam ziemniaki w brytfance i przykrywam je mięsem mielonym. Obiad robi się sam, a smakuje tak, że mógłbym go jeść codziennie
Czytaj więcej >
Zupa czosnkowa
Przemysław Bociąga Moja babcia zawsze zimą gotowała tę zupę. Cudownie rozgrzewa, a do tego wzmacnia odporność
Czytaj więcej >
chleb
Maciej Jurczyk Nigdy nie przechowuj w ten sposób pieczywa. Zrobi się zbite i twarde, wiele osób o tym nie wie
Czytaj więcej >
fafernuchy
Przemysław Bociąga Ścieram marchew i mieszam ją z prostymi dodatkami. O przepis na moje ciasteczka zabiega nawet teściowa
Czytaj więcej >
mozzarella
Maciej Jurczyk Przestałem kupować mozzarellę w sklepie. Robię ją w domu, z paru składników
Czytaj więcej >
bułki wrocławskie
Przemysław Bociąga Kuroń pokazał, jak zrobić domowe bułki wrocławskie. To prostsze niż myślisz
Czytaj więcej >
sernik
Katarzyna Rachańska Rodzina ciagle prosi mnie o to ciasto. To najlepszy sernik, jaki w życiu jadłam
Czytaj więcej >
jajka na twardo i na miękko
Przemysław Bociąga Zdrowsze jest jajko na miękko czy na twardo? Mało kto wybierze dobrze
Czytaj więcej >
wnętrze biedronki
Maciej Jurczyk Pani Kasia oburzona po zakupach w Biedronce. Zrobiła fotkę, wytknęła sieci jedną rzecz
Czytaj więcej >
Zupa z mrożonek z Biedronki
Łukasz Modelski Kiedy naprawdę się śpieszę, gotuję zupę z mrożonek z Biedronki. Jest tania, błyskawiczna, sycąca i smakuje całej rodzinie
Czytaj więcej >
kotlety
Maciej Jurczyk Żadne schabowe i mielone. Kotlety Gyros biją je na głowę o stokroć
Czytaj więcej >
zupa ogórkowa
Maciej Jurczyk Na jakim mięsie gotujesz zupę ogórkową? Ten babciny patent jest dziś zapomniany
Czytaj więcej >
sałata pekińska
Maciej Jurczyk Niewiele osób zna ten patent na surówkę z kapusty pekińskiej. 1 składnik jest zaskoczeniem
Czytaj więcej >
Pączki i Magda Gessler
Przemysław Bociąga Nie uwierzysz, ile w tym roku kosztuje 1 pączek u Gessler. Cena jak z kosmosu
Czytaj więcej >
liście laurowe
Katarzyna Rachańska Wrzuć liście laurowe do „karmelu” na patelni. Zyskasz syrop, który pomoże w przykrej dolegliwości
Czytaj więcej >
herbata
Przemysław Bociąga Nigdy nie dodawaj go do goracej herbaty. Zdecydowanie lepiej odczekać kilka chwil
Czytaj więcej >
Potrawy PRL
Przemysław Bociąga Kiedyś królowały na stołach, dziś przyprawiają o gęsią skórkę. Przypominamy kultowe potrawy z czasów PRL
Czytaj więcej >
chleb
Przemysław Bociąga Ten przepis na domowy chleb dostałem od znajomej kucharki. Pieczywo dostępne w sklepach może się schować
Czytaj więcej >
kotlety
Maciej Jurczyk Mieszam kaszę z jajkami, zajadam i chudnę. Każdy, kto tego spróbuje, prosi mnie o przepis
Czytaj więcej >
dżem w słoikach
Przemysław Bociąga Nigdy nie kupuj dżemu, który ma taki skład. Jest kaloryczny i niezdrowy, lepiej omijać go z daleka
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Przemysław Bociąga Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto. Na szczęście robię je raz dwa, nie muszę nawet włączać piekarnika
Czytaj więcej >
zapiekanka
Przemysław Bociąga Tę szybką i prostą zapiekankę robię, gdy jestem zabiegana. 1 dodatek jest obowiązkowy, z nim smakuje genialnie
Czytaj więcej >
wędliny i ser
Aleksandra Proch Z resztek wędlin i sera robię tę pychotę. Sposób znam z rodzinnego domu, mama zawsze tak robiła
Czytaj więcej >
rosół
Katarzyna Rachańska Zimą zawsze dodaję do rosołu te 2 zdrowe dodatki. Nic tak nie podkręca smaku i nie wzmacnia odporności
Czytaj więcej >
Naleśniki po mistrzowsku
Katarzyna Rachańska Tak naleśniki robią mistrzowie kuchni. Tylko nieliczni pamiętają o tych dwóch dodatkach do ciasta
Czytaj więcej >
pączki pieczone
Te pączki są delikatne jak obłok i mają mniej kalorii. Zawsze robię je na tłusty czwartek
papryka nadziewana
Paprykę nadziewam mięsem i posypuję serem. Potęga jej smaku tkwi w prostocie
ciasto
Oto najbardziej puszyste ciasto. Robię je tylko z kilku składników
szybki obiad
Układam ziemniaki w brytfance i przykrywam je mięsem mielonym. Obiad robi się sam, a smakuje tak, że mógłbym go jeść codziennie
Zupa czosnkowa
Moja babcia zawsze zimą gotowała tę zupę. Cudownie rozgrzewa, a do tego wzmacnia odporność
chleb
Nigdy nie przechowuj w ten sposób pieczywa. Zrobi się zbite i twarde, wiele osób o tym nie wie
fafernuchy
Ścieram marchew i mieszam ją z prostymi dodatkami. O przepis na moje ciasteczka zabiega nawet teściowa
mozzarella
Przestałem kupować mozzarellę w sklepie. Robię ją w domu, z paru składników
bułki wrocławskie
Kuroń pokazał, jak zrobić domowe bułki wrocławskie. To prostsze niż myślisz
sernik
Rodzina ciagle prosi mnie o to ciasto. To najlepszy sernik, jaki w życiu jadłam
jajka na twardo i na miękko
Zdrowsze jest jajko na miękko czy na twardo? Mało kto wybierze dobrze
wnętrze biedronki
Pani Kasia oburzona po zakupach w Biedronce. Zrobiła fotkę, wytknęła sieci jedną rzecz
Zupa z mrożonek z Biedronki
Kiedy naprawdę się śpieszę, gotuję zupę z mrożonek z Biedronki. Jest tania, błyskawiczna, sycąca i smakuje całej rodzinie
kotlety
Żadne schabowe i mielone. Kotlety Gyros biją je na głowę o stokroć
zupa ogórkowa
Na jakim mięsie gotujesz zupę ogórkową? Ten babciny patent jest dziś zapomniany
sałata pekińska
Niewiele osób zna ten patent na surówkę z kapusty pekińskiej. 1 składnik jest zaskoczeniem
Pączki i Magda Gessler
Nie uwierzysz, ile w tym roku kosztuje 1 pączek u Gessler. Cena jak z kosmosu
liście laurowe
Wrzuć liście laurowe do „karmelu” na patelni. Zyskasz syrop, który pomoże w przykrej dolegliwości
herbata
Nigdy nie dodawaj go do goracej herbaty. Zdecydowanie lepiej odczekać kilka chwil
Potrawy PRL
Kiedyś królowały na stołach, dziś przyprawiają o gęsią skórkę. Przypominamy kultowe potrawy z czasów PRL
chleb
Ten przepis na domowy chleb dostałem od znajomej kucharki. Pieczywo dostępne w sklepach może się schować
kotlety
Mieszam kaszę z jajkami, zajadam i chudnę. Każdy, kto tego spróbuje, prosi mnie o przepis
dżem w słoikach
Nigdy nie kupuj dżemu, który ma taki skład. Jest kaloryczny i niezdrowy, lepiej omijać go z daleka
ciasto bez pieczenia
Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto. Na szczęście robię je raz dwa, nie muszę nawet włączać piekarnika
zapiekanka
Tę szybką i prostą zapiekankę robię, gdy jestem zabiegana. 1 dodatek jest obowiązkowy, z nim smakuje genialnie
wędliny i ser
Z resztek wędlin i sera robię tę pychotę. Sposób znam z rodzinnego domu, mama zawsze tak robiła
rosół
Zimą zawsze dodaję do rosołu te 2 zdrowe dodatki. Nic tak nie podkręca smaku i nie wzmacnia odporności
Naleśniki po mistrzowsku
Tak naleśniki robią mistrzowie kuchni. Tylko nieliczni pamiętają o tych dwóch dodatkach do ciasta