Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Włoskie kosze świąteczne – idealny prezent na Boże Narodzenie
Włoskie kosze świąteczne – idealny prezent na Boże Narodzenie
Kotlety mielone z ryżem i kapustą
Dodaj do mielonych składnik dobrze znany z gołąbków. Kotlety będą bosko puszyste
Surówka z kapusty kiszonej z chili
Wyrazista w smaku surówka z kiszonej kapusty. Wszystko przez sekretny dodatek
jaglanka anny lewandowskiej
Lewandowska ma genialny patent na świąteczne śniadanie. Smaczna i zdrowa kompozycja składników
gołąbki
Gołąbki na świątecznym stole? Nie ma problemu. Mamy tradycyjny przepis. Zamiast mięsa użyj 2 produktów
móżdżek wieprzowy
Irena Santor przepada za nietypową potrawą. Dziś mało kto ją przyrządza
Pierogi lepsze niż u Gessler
Nie do wiary, ile kosztuje 1 pieróg u Gessler. Identyczny zrobisz kilkanaście razy taniej
Sernik Roberta Makłowicza
Makłowicz piecze sernik, tak jak nasze prababki. Wkłada wyjątkowy składnik
w czym moczyć suszone grzyby
W czym moczyć suszone grzyby? 1 sposób jest absolutnie najlepszy
jaka ryba do ryby po grecku
Jaka ryba jest najlepsza do ryby po grecku? Rozwiewamy wątpliwości, 1 rodzaj bije na głowę pozostałe
kapusta z grochem bez namaczania
Świąteczną kapustę z grochem zrobisz szybko i bez namaczania. Wystarczy 1 sprytna sztuczka
Jak zmiękczyć cebulę do śledzi?
Jak zmiękczyć cebulę do śledzi? Zdradzamy 3 najskuteczniejsze sposoby
Z kilku składników zrobisz surówkę o niebo lepszą niż z restauracji. Koniecznie pamiętaj o 1 kwaśno-słonym dodatku
Z kilku składników zrobisz surówkę lepszą niż z restauracji. Pamiętaj o kwaśno-słonym przysmaku
Wilgotny piernik z powidłami
Wilgotny i aromatyczny piernik na święta zrobisz z łatwością. Wystarczy wykorzystać 1 pyszny dodatek
Podczas panierowania wysmaruj karpia wyrazistym przysmakiem. Ryba zniknie ze świątecznego stołu jako pierwsza
Panierując karpia natrzyj go wyrazistym przysmakiem. Ryba zniknie ze świątecznego stołu jako pierwsza
Idealne mielone zrobisz bez bułki, mleka i jajka. 1 dodatek nadaje im boskiej soczystości
Idealne mielone zrobisz bez bułki, mleka i jajka. 1 dodatek nadaje im boskiej soczystości
Kuroń zdradził, co dodaje do swoich wigilijnych pierogów ruskich. Takiego składnika nikt by się nie spodziewał
Kuroń zdradził, co dodaje do wigilijnych pierogów ruskich. 1 składnika nikt by się nie spodziewał
Puszyste racuchy zrobisz bez drożdży i sody. Wystarczy 1 sprytna sztuczka doświadczonych gospodyń
Puszyste racuchy zrobisz bez drożdży i sody. Wystarczy 1 sprytna sztuczka doświadczonych gospodyń
rozgrzewająca kawa
Dodaj do kawy wraz z kakao i cynamonem. Rozgrzewające trio pobudzi Cię w mroźny dzień
pieczony schab tomasza strzelczyka
Strzelczyk dodaje jabłka do pieczonego schabu. Eleganckie danie na wyjątkowe okazje
Kiedy przygotować świąteczny bigos?
Kiedy najlepiej przygotować świąteczny bigos? Nie zostawiaj go na ostatnią chwilę
ciasto z kokosem siostry anastazji
Siostra Anastazja robi najlepsze ciasto z kokosem. Detronizuje kupne słodycze
85b4c7aeffe6cefc21478a8b24dcf15b
Szybkie desery z lodówki – 3 przepisy
sałatka chłopska
Zapomnij o jarzynowej. Sałatka chłopska bije ją na głowę o stokroć
kulebiak ewa wachowicz
Niebywałe, co Wachowicz dodaje do kulebiaka. Co za połączenie smaków
Ciasto na pierogi od doświadczonych kucharek
Najlepsze kucharki mają niezawodny patent na ciasto na pierogi. Zawsze pamiętają o 2 najważniejszych zasadach
Wigilijne rokiety bez zawijania
Szybkie wigilijne krokiety bez zawijania. Proste, pyszne, idealne do barszczu
Zakwas na barszcz czerwony z 1871 roku
Dawniej zakwas z buraków robiono zupełnie inaczej. Mamy przepis z 1871 r. Potrzebujesz tylko 2 składników
Włoskie kosze świąteczne – idealny prezent na Boże Narodzenie
Redakcja smakosze.pl Włoskie kosze świąteczne – idealny prezent na Boże Narodzenie
Czytaj więcej >
Kotlety mielone z ryżem i kapustą
Emilia Maciejewska-Latosińska Dodaj do mielonych składnik dobrze znany z gołąbków. Kotlety będą bosko puszyste
Czytaj więcej >
Surówka z kapusty kiszonej z chili
Emilia Maciejewska-Latosińska Wyrazista w smaku surówka z kiszonej kapusty. Wszystko przez sekretny dodatek
Czytaj więcej >
jaglanka anny lewandowskiej
Aleksandra Proch Lewandowska ma genialny patent na świąteczne śniadanie. Smaczna i zdrowa kompozycja składników
Czytaj więcej >
gołąbki
Aleksandra Proch Gołąbki na świątecznym stole? Nie ma problemu. Mamy tradycyjny przepis. Zamiast mięsa użyj 2 produktów
Czytaj więcej >
móżdżek wieprzowy
Aleksandra Proch Irena Santor przepada za nietypową potrawą. Dziś mało kto ją przyrządza
Czytaj więcej >
Pierogi lepsze niż u Gessler
Emilia Maciejewska-Latosińska Nie do wiary, ile kosztuje 1 pieróg u Gessler. Identyczny zrobisz kilkanaście razy taniej
Czytaj więcej >
Sernik Roberta Makłowicza
Emilia Maciejewska-Latosińska Makłowicz piecze sernik, tak jak nasze prababki. Wkłada wyjątkowy składnik
Czytaj więcej >
w czym moczyć suszone grzyby
Aleksandra Proch W czym moczyć suszone grzyby? 1 sposób jest absolutnie najlepszy
Czytaj więcej >
jaka ryba do ryby po grecku
Aleksandra Proch Jaka ryba jest najlepsza do ryby po grecku? Rozwiewamy wątpliwości, 1 rodzaj bije na głowę pozostałe
Czytaj więcej >
kapusta z grochem bez namaczania
Aleksandra Proch Świąteczną kapustę z grochem zrobisz szybko i bez namaczania. Wystarczy 1 sprytna sztuczka
Czytaj więcej >
Jak zmiękczyć cebulę do śledzi?
Emilia Maciejewska-Latosińska Jak zmiękczyć cebulę do śledzi? Zdradzamy 3 najskuteczniejsze sposoby
Czytaj więcej >
Z kilku składników zrobisz surówkę o niebo lepszą niż z restauracji. Koniecznie pamiętaj o 1 kwaśno-słonym dodatku
Magdalena Patacz Z kilku składników zrobisz surówkę lepszą niż z restauracji. Pamiętaj o kwaśno-słonym przysmaku
Czytaj więcej >
Wilgotny piernik z powidłami
Emilia Maciejewska-Latosińska Wilgotny i aromatyczny piernik na święta zrobisz z łatwością. Wystarczy wykorzystać 1 pyszny dodatek
Czytaj więcej >
Podczas panierowania wysmaruj karpia wyrazistym przysmakiem. Ryba zniknie ze świątecznego stołu jako pierwsza
Magdalena Patacz Panierując karpia natrzyj go wyrazistym przysmakiem. Ryba zniknie ze świątecznego stołu jako pierwsza
Czytaj więcej >
Idealne mielone zrobisz bez bułki, mleka i jajka. 1 dodatek nadaje im boskiej soczystości
Magdalena Patacz Idealne mielone zrobisz bez bułki, mleka i jajka. 1 dodatek nadaje im boskiej soczystości
Czytaj więcej >
Kuroń zdradził, co dodaje do swoich wigilijnych pierogów ruskich. Takiego składnika nikt by się nie spodziewał
Magdalena Patacz Kuroń zdradził, co dodaje do wigilijnych pierogów ruskich. 1 składnika nikt by się nie spodziewał
Czytaj więcej >
Puszyste racuchy zrobisz bez drożdży i sody. Wystarczy 1 sprytna sztuczka doświadczonych gospodyń
Magdalena Patacz Puszyste racuchy zrobisz bez drożdży i sody. Wystarczy 1 sprytna sztuczka doświadczonych gospodyń
Czytaj więcej >
rozgrzewająca kawa
Aleksandra Proch Dodaj do kawy wraz z kakao i cynamonem. Rozgrzewające trio pobudzi Cię w mroźny dzień
Czytaj więcej >
pieczony schab tomasza strzelczyka
Aleksandra Proch Strzelczyk dodaje jabłka do pieczonego schabu. Eleganckie danie na wyjątkowe okazje
Czytaj więcej >
Kiedy przygotować świąteczny bigos?
Emilia Maciejewska-Latosińska Kiedy najlepiej przygotować świąteczny bigos? Nie zostawiaj go na ostatnią chwilę
Czytaj więcej >
ciasto z kokosem siostry anastazji
Aleksandra Proch Siostra Anastazja robi najlepsze ciasto z kokosem. Detronizuje kupne słodycze
Czytaj więcej >
85b4c7aeffe6cefc21478a8b24dcf15b
Redakcja smakosze.pl Szybkie desery z lodówki – 3 przepisy
Czytaj więcej >
sałatka chłopska
Aleksandra Proch Zapomnij o jarzynowej. Sałatka chłopska bije ją na głowę o stokroć
Czytaj więcej >
kulebiak ewa wachowicz
Aleksandra Proch Niebywałe, co Wachowicz dodaje do kulebiaka. Co za połączenie smaków
Czytaj więcej >
Ciasto na pierogi od doświadczonych kucharek
Emilia Maciejewska-Latosińska Najlepsze kucharki mają niezawodny patent na ciasto na pierogi. Zawsze pamiętają o 2 najważniejszych zasadach
Czytaj więcej >
Wigilijne rokiety bez zawijania
Emilia Maciejewska-Latosińska Szybkie wigilijne krokiety bez zawijania. Proste, pyszne, idealne do barszczu
Czytaj więcej >
Zakwas na barszcz czerwony z 1871 roku
Emilia Maciejewska-Latosińska Dawniej zakwas z buraków robiono zupełnie inaczej. Mamy przepis z 1871 r. Potrzebujesz tylko 2 składników
Czytaj więcej >
Włoskie kosze świąteczne – idealny prezent na Boże Narodzenie
Włoskie kosze świąteczne – idealny prezent na Boże Narodzenie
Kotlety mielone z ryżem i kapustą
Dodaj do mielonych składnik dobrze znany z gołąbków. Kotlety będą bosko puszyste
Surówka z kapusty kiszonej z chili
Wyrazista w smaku surówka z kiszonej kapusty. Wszystko przez sekretny dodatek
jaglanka anny lewandowskiej
Lewandowska ma genialny patent na świąteczne śniadanie. Smaczna i zdrowa kompozycja składników
gołąbki
Gołąbki na świątecznym stole? Nie ma problemu. Mamy tradycyjny przepis. Zamiast mięsa użyj 2 produktów
móżdżek wieprzowy
Irena Santor przepada za nietypową potrawą. Dziś mało kto ją przyrządza
Pierogi lepsze niż u Gessler
Nie do wiary, ile kosztuje 1 pieróg u Gessler. Identyczny zrobisz kilkanaście razy taniej
Sernik Roberta Makłowicza
Makłowicz piecze sernik, tak jak nasze prababki. Wkłada wyjątkowy składnik
w czym moczyć suszone grzyby
W czym moczyć suszone grzyby? 1 sposób jest absolutnie najlepszy
jaka ryba do ryby po grecku
Jaka ryba jest najlepsza do ryby po grecku? Rozwiewamy wątpliwości, 1 rodzaj bije na głowę pozostałe
kapusta z grochem bez namaczania
Świąteczną kapustę z grochem zrobisz szybko i bez namaczania. Wystarczy 1 sprytna sztuczka
Jak zmiękczyć cebulę do śledzi?
Jak zmiękczyć cebulę do śledzi? Zdradzamy 3 najskuteczniejsze sposoby
Z kilku składników zrobisz surówkę o niebo lepszą niż z restauracji. Koniecznie pamiętaj o 1 kwaśno-słonym dodatku
Z kilku składników zrobisz surówkę lepszą niż z restauracji. Pamiętaj o kwaśno-słonym przysmaku
Wilgotny piernik z powidłami
Wilgotny i aromatyczny piernik na święta zrobisz z łatwością. Wystarczy wykorzystać 1 pyszny dodatek
Podczas panierowania wysmaruj karpia wyrazistym przysmakiem. Ryba zniknie ze świątecznego stołu jako pierwsza
Panierując karpia natrzyj go wyrazistym przysmakiem. Ryba zniknie ze świątecznego stołu jako pierwsza
Idealne mielone zrobisz bez bułki, mleka i jajka. 1 dodatek nadaje im boskiej soczystości
Idealne mielone zrobisz bez bułki, mleka i jajka. 1 dodatek nadaje im boskiej soczystości
Kuroń zdradził, co dodaje do swoich wigilijnych pierogów ruskich. Takiego składnika nikt by się nie spodziewał
Kuroń zdradził, co dodaje do wigilijnych pierogów ruskich. 1 składnika nikt by się nie spodziewał
Puszyste racuchy zrobisz bez drożdży i sody. Wystarczy 1 sprytna sztuczka doświadczonych gospodyń
Puszyste racuchy zrobisz bez drożdży i sody. Wystarczy 1 sprytna sztuczka doświadczonych gospodyń
rozgrzewająca kawa
Dodaj do kawy wraz z kakao i cynamonem. Rozgrzewające trio pobudzi Cię w mroźny dzień
pieczony schab tomasza strzelczyka
Strzelczyk dodaje jabłka do pieczonego schabu. Eleganckie danie na wyjątkowe okazje
Kiedy przygotować świąteczny bigos?
Kiedy najlepiej przygotować świąteczny bigos? Nie zostawiaj go na ostatnią chwilę
ciasto z kokosem siostry anastazji
Siostra Anastazja robi najlepsze ciasto z kokosem. Detronizuje kupne słodycze
85b4c7aeffe6cefc21478a8b24dcf15b
Szybkie desery z lodówki – 3 przepisy
sałatka chłopska
Zapomnij o jarzynowej. Sałatka chłopska bije ją na głowę o stokroć
kulebiak ewa wachowicz
Niebywałe, co Wachowicz dodaje do kulebiaka. Co za połączenie smaków
Ciasto na pierogi od doświadczonych kucharek
Najlepsze kucharki mają niezawodny patent na ciasto na pierogi. Zawsze pamiętają o 2 najważniejszych zasadach
Wigilijne rokiety bez zawijania
Szybkie wigilijne krokiety bez zawijania. Proste, pyszne, idealne do barszczu
Zakwas na barszcz czerwony z 1871 roku
Dawniej zakwas z buraków robiono zupełnie inaczej. Mamy przepis z 1871 r. Potrzebujesz tylko 2 składników