Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Ciasto marchewkowe bez jajek
Ciasto marchewkowe bez jajek. Prosty przepis na wilgotny i delikatny wypiek z aromatycznym kremem
Dorota Wellman robi przepyszny tatar bez grama mięsa. Sieka 5 składników, doprawia i gotowe
Dorota Wellman robi przepyszny tatar bez grama wołowiny. Sieka 5 składników, doprawia i gotowe
Placki ziemniaczane Karola Okrasy
Okrasa robi placki ziemniaczane w zaskakujący sposób. Dodaje też do nich 1 uwielbiany składnik
Kotlety schabowe w panierce z otrębów
Kotlety schabowe panierujesz w mące, jajku i tartej bułce? Ostatni składnik warto zamienić na zdrowszy
jak wykorzystać łupiny z cebuli
Zostały Ci łupiny po cebuli? Świetnie. Zrobisz z nich niezawodny dodatek do dań
przepis na makowiec
Makowiec pęka podczas pieczenia? Wszystko przez 1 niedopatrzenie. Mało kto ma pojęcie
rosół
Mistrzowie kuchni zawsze dodają do rosołu 1 składnik. Dzięki niemu zupa jest bardziej aromatyczna
pieczone śledzie faszerowane
Pieczone śledzie faszerowane. Eleganckie danie na wigilijną wieczerzę
zakwas na barszcz świąteczny bez pleśni
Zakwas na buraki spleśniał? Winny jest częsty błąd. Polacy masowo go popełniają
soczyste kotlety mielone z musztardą i majonezem
Połącz 2 sosy i zmieszaj z mięsem. Kotlety mielone nigdy nie były tak pyszne i soczyste
surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej wyjdzie lepiej niż z restauracji. Wystarczy 1 sprytna sztuczka naszych babć
naleśniki z dwóch składników
Idealne naleśniki zrobisz z zaledwie 2 składników. Nie potrzebujesz nawet mąki
Czy kaszę jaglaną należy płukać przed gotowaniem? Rozwiewamy Wasze wątpliwości
Czy kaszę jaglaną należy płukać przed gotowaniem? Rozwiewamy Wasze wątpliwości
Miodownik  - prosty przepis
Przepis na kultowy miodownik. Eleganckie, przekładane ciasto nie tylko na święta
Jak pozbyć się drobnych ości z ryb?
5 prostych sposobów na pozbycie się z ryb drobnych ości. 2 metody dodają też potrawie smaku
Krupnik z koperkiem
Babcia Lucyna gotuje niesamowity krupnik. Dodaje do niego 1 zaskakujący składnik. Smak zachwyca
Racuchy na śmietanie
Robiliście już racuchy na śmietanie? Wsypcie do nich łyżeczkę boskiej przyprawy. Nie trzeba szarlotki
Wytrawne ptysie z pieczarkowym farszem
Wytrawne ptysie z pieczarkowym farszem. Przekąska, która zawojuje każdą imprezę
Kotlety ze śledzi
Bezmięsne kotlety lepsze od mielonych. Ideał na piątkowy obiad
placki ziemniaczane jak u babci
Nasze babcie doskonale wiedziały, jak zrobić idealne placki ziemniaczane. Sekret tkwił w 1 triku
Sałatka jarzynowa - najgorsze błędy
Najgorsze błędy popełniane podczas przyrządzania sałatki jarzynowej. Koniecznie ich unikaj
karp w pikantnym sosie
Świąteczny karp z pikantną nutą. Jego tajemnica tkwi w obłędnym sosie
farsz na pierogi ruskie z kminkiem
Najlepsze kucharki dodają do farszu na pierogi ruskie 1 przyprawę. Masa smakoszy o niej zapomina
jajka po turecku
Zapomnij o zwykłej jajecznicy. Turecki patent na śniadanie jest o niebo lepszy
Paszteciki Lary Gessler
Lara Gessler dodaje do pasztecików niezwykłe dodatki. Kapusta i grzyby? Nie tym razem
Owsianka z zieloną herbatą
Cudowna owsianka na bazie zaskakującego napoju. Smakuje niczym z najmodniejszych kawiarni
Bigos Darii Ładochy
Ładocha nie dodaje suszonych śliwek do bigosu. Stawia na inny owoc
Świąteczne krokiety z orzechami
Świąteczne krokiety z orzechami podbiły serca Polaków. Absolutnie doskonałe
Ciasto marchewkowe bez jajek
Emilia Maciejewska-Latosińska Ciasto marchewkowe bez jajek. Prosty przepis na wilgotny i delikatny wypiek z aromatycznym kremem
Czytaj więcej >
Dorota Wellman robi przepyszny tatar bez grama mięsa. Sieka 5 składników, doprawia i gotowe
Magdalena Patacz Dorota Wellman robi przepyszny tatar bez grama wołowiny. Sieka 5 składników, doprawia i gotowe
Czytaj więcej >
Placki ziemniaczane Karola Okrasy
Emilia Maciejewska-Latosińska Okrasa robi placki ziemniaczane w zaskakujący sposób. Dodaje też do nich 1 uwielbiany składnik
Czytaj więcej >
Kotlety schabowe w panierce z otrębów
Emilia Maciejewska-Latosińska Kotlety schabowe panierujesz w mące, jajku i tartej bułce? Ostatni składnik warto zamienić na zdrowszy
Czytaj więcej >
jak wykorzystać łupiny z cebuli
Aleksandra Proch Zostały Ci łupiny po cebuli? Świetnie. Zrobisz z nich niezawodny dodatek do dań
Czytaj więcej >
przepis na makowiec
Aleksandra Proch Makowiec pęka podczas pieczenia? Wszystko przez 1 niedopatrzenie. Mało kto ma pojęcie
Czytaj więcej >
rosół
Aleksandra Proch Mistrzowie kuchni zawsze dodają do rosołu 1 składnik. Dzięki niemu zupa jest bardziej aromatyczna
Czytaj więcej >
pieczone śledzie faszerowane
Aleksandra Proch Pieczone śledzie faszerowane. Eleganckie danie na wigilijną wieczerzę
Czytaj więcej >
zakwas na barszcz świąteczny bez pleśni
Aleksandra Proch Zakwas na buraki spleśniał? Winny jest częsty błąd. Polacy masowo go popełniają
Czytaj więcej >
soczyste kotlety mielone z musztardą i majonezem
Aleksandra Proch Połącz 2 sosy i zmieszaj z mięsem. Kotlety mielone nigdy nie były tak pyszne i soczyste
Czytaj więcej >
surówka z czerwonej kapusty
Aleksandra Proch Surówka z czerwonej wyjdzie lepiej niż z restauracji. Wystarczy 1 sprytna sztuczka naszych babć
Czytaj więcej >
naleśniki z dwóch składników
Aleksandra Proch Idealne naleśniki zrobisz z zaledwie 2 składników. Nie potrzebujesz nawet mąki
Czytaj więcej >
Czy kaszę jaglaną należy płukać przed gotowaniem? Rozwiewamy Wasze wątpliwości
Magdalena Patacz Czy kaszę jaglaną należy płukać przed gotowaniem? Rozwiewamy Wasze wątpliwości
Czytaj więcej >
Miodownik  - prosty przepis
Emilia Maciejewska-Latosińska Przepis na kultowy miodownik. Eleganckie, przekładane ciasto nie tylko na święta
Czytaj więcej >
Jak pozbyć się drobnych ości z ryb?
Emilia Maciejewska-Latosińska 5 prostych sposobów na pozbycie się z ryb drobnych ości. 2 metody dodają też potrawie smaku
Czytaj więcej >
Krupnik z koperkiem
Emilia Maciejewska-Latosińska Babcia Lucyna gotuje niesamowity krupnik. Dodaje do niego 1 zaskakujący składnik. Smak zachwyca
Czytaj więcej >
Racuchy na śmietanie
Emilia Maciejewska-Latosińska Robiliście już racuchy na śmietanie? Wsypcie do nich łyżeczkę boskiej przyprawy. Nie trzeba szarlotki
Czytaj więcej >
Wytrawne ptysie z pieczarkowym farszem
Emilia Maciejewska-Latosińska Wytrawne ptysie z pieczarkowym farszem. Przekąska, która zawojuje każdą imprezę
Czytaj więcej >
Kotlety ze śledzi
Emilia Maciejewska-Latosińska Bezmięsne kotlety lepsze od mielonych. Ideał na piątkowy obiad
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane jak u babci
Aleksandra Proch Nasze babcie doskonale wiedziały, jak zrobić idealne placki ziemniaczane. Sekret tkwił w 1 triku
Czytaj więcej >
Sałatka jarzynowa - najgorsze błędy
Aleksandra Proch Najgorsze błędy popełniane podczas przyrządzania sałatki jarzynowej. Koniecznie ich unikaj
Czytaj więcej >
karp w pikantnym sosie
Aleksandra Proch Świąteczny karp z pikantną nutą. Jego tajemnica tkwi w obłędnym sosie
Czytaj więcej >
farsz na pierogi ruskie z kminkiem
Aleksandra Proch Najlepsze kucharki dodają do farszu na pierogi ruskie 1 przyprawę. Masa smakoszy o niej zapomina
Czytaj więcej >
jajka po turecku
Aleksandra Proch Zapomnij o zwykłej jajecznicy. Turecki patent na śniadanie jest o niebo lepszy
Czytaj więcej >
Paszteciki Lary Gessler
Emilia Maciejewska-Latosińska Lara Gessler dodaje do pasztecików niezwykłe dodatki. Kapusta i grzyby? Nie tym razem
Czytaj więcej >
Owsianka z zieloną herbatą
Emilia Maciejewska-Latosińska Cudowna owsianka na bazie zaskakującego napoju. Smakuje niczym z najmodniejszych kawiarni
Czytaj więcej >
Bigos Darii Ładochy
Emilia Maciejewska-Latosińska Ładocha nie dodaje suszonych śliwek do bigosu. Stawia na inny owoc
Czytaj więcej >
Świąteczne krokiety z orzechami
Emilia Maciejewska-Latosińska Świąteczne krokiety z orzechami podbiły serca Polaków. Absolutnie doskonałe
Czytaj więcej >
Ciasto marchewkowe bez jajek
Ciasto marchewkowe bez jajek. Prosty przepis na wilgotny i delikatny wypiek z aromatycznym kremem
Dorota Wellman robi przepyszny tatar bez grama mięsa. Sieka 5 składników, doprawia i gotowe
Dorota Wellman robi przepyszny tatar bez grama wołowiny. Sieka 5 składników, doprawia i gotowe
Placki ziemniaczane Karola Okrasy
Okrasa robi placki ziemniaczane w zaskakujący sposób. Dodaje też do nich 1 uwielbiany składnik
Kotlety schabowe w panierce z otrębów
Kotlety schabowe panierujesz w mące, jajku i tartej bułce? Ostatni składnik warto zamienić na zdrowszy
jak wykorzystać łupiny z cebuli
Zostały Ci łupiny po cebuli? Świetnie. Zrobisz z nich niezawodny dodatek do dań
przepis na makowiec
Makowiec pęka podczas pieczenia? Wszystko przez 1 niedopatrzenie. Mało kto ma pojęcie
rosół
Mistrzowie kuchni zawsze dodają do rosołu 1 składnik. Dzięki niemu zupa jest bardziej aromatyczna
pieczone śledzie faszerowane
Pieczone śledzie faszerowane. Eleganckie danie na wigilijną wieczerzę
zakwas na barszcz świąteczny bez pleśni
Zakwas na buraki spleśniał? Winny jest częsty błąd. Polacy masowo go popełniają
soczyste kotlety mielone z musztardą i majonezem
Połącz 2 sosy i zmieszaj z mięsem. Kotlety mielone nigdy nie były tak pyszne i soczyste
surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej wyjdzie lepiej niż z restauracji. Wystarczy 1 sprytna sztuczka naszych babć
naleśniki z dwóch składników
Idealne naleśniki zrobisz z zaledwie 2 składników. Nie potrzebujesz nawet mąki
Czy kaszę jaglaną należy płukać przed gotowaniem? Rozwiewamy Wasze wątpliwości
Czy kaszę jaglaną należy płukać przed gotowaniem? Rozwiewamy Wasze wątpliwości
Miodownik  - prosty przepis
Przepis na kultowy miodownik. Eleganckie, przekładane ciasto nie tylko na święta
Jak pozbyć się drobnych ości z ryb?
5 prostych sposobów na pozbycie się z ryb drobnych ości. 2 metody dodają też potrawie smaku
Krupnik z koperkiem
Babcia Lucyna gotuje niesamowity krupnik. Dodaje do niego 1 zaskakujący składnik. Smak zachwyca
Racuchy na śmietanie
Robiliście już racuchy na śmietanie? Wsypcie do nich łyżeczkę boskiej przyprawy. Nie trzeba szarlotki
Wytrawne ptysie z pieczarkowym farszem
Wytrawne ptysie z pieczarkowym farszem. Przekąska, która zawojuje każdą imprezę
Kotlety ze śledzi
Bezmięsne kotlety lepsze od mielonych. Ideał na piątkowy obiad
placki ziemniaczane jak u babci
Nasze babcie doskonale wiedziały, jak zrobić idealne placki ziemniaczane. Sekret tkwił w 1 triku
Sałatka jarzynowa - najgorsze błędy
Najgorsze błędy popełniane podczas przyrządzania sałatki jarzynowej. Koniecznie ich unikaj
karp w pikantnym sosie
Świąteczny karp z pikantną nutą. Jego tajemnica tkwi w obłędnym sosie
farsz na pierogi ruskie z kminkiem
Najlepsze kucharki dodają do farszu na pierogi ruskie 1 przyprawę. Masa smakoszy o niej zapomina
jajka po turecku
Zapomnij o zwykłej jajecznicy. Turecki patent na śniadanie jest o niebo lepszy
Paszteciki Lary Gessler
Lara Gessler dodaje do pasztecików niezwykłe dodatki. Kapusta i grzyby? Nie tym razem
Owsianka z zieloną herbatą
Cudowna owsianka na bazie zaskakującego napoju. Smakuje niczym z najmodniejszych kawiarni
Bigos Darii Ładochy
Ładocha nie dodaje suszonych śliwek do bigosu. Stawia na inny owoc
Świąteczne krokiety z orzechami
Świąteczne krokiety z orzechami podbiły serca Polaków. Absolutnie doskonałe