Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

delikatne bitki wołowe
Co zrobić, żeby bitki wołowe były miękkie i delikatne? Ważny jest rodzaj mięsa i czas gotowania
knedle ze śliwkami
Poznajesz danie ze zdjęcia? Teraz jest najlepszy czas, by je przygotować. Mamy przepis z 1871 r.
Kotlety schabowe w kefirze
Babcia Marysia nigdy nie moczy schabu na kotlety w mleku i cebuli. Zawsze wybiera 2 inne dodatki
kawa z miodem
Cukier do kawy? Zapomnij. Miód sprawdzi się znacznie lepiej. Zanim go dodasz, pamiętaj o 2 zasadach
patent na puszyste naleśniki
3 sprawdzone sposoby na puszyste naleśniki. Wszystko bez sody i proszku do pieczenia
Jak pozbyć się gorzkawej skórki z orzechów? Poznaj 3 sprawdzone sposoby
Jak pozbyć się gorzkawej skórki z orzechów? Poznaj 3 sprawdzone sposoby
ciasto kakaowe
Niezawodne, kakaowe ciasto bez pieczenia. Przygotujesz je szybko, a jeszcze szybciej zniknie z talerzyków
Jak mrozić grzyby? Prosty sposób na utrwalenie leśnych skarbów
Jak mrozić grzyby? Prosty sposób na utrwalenie leśnych skarbów
boczek pieczony
Babcia Zosia jest mistrzynią w pieczeniu boczku. Domową wędliną zajada się cała rodzina
Marynowana papryka z przepisu siostry Anastazji. Chrupiące, pyszne warzywo do słoików na zimę
Marynowana papryka z przepisu siostry Anastazji. Chrupiące, pyszne warzywo do słoików na zimę
ciasto ze śliwkami
Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką. Proste do zrobienia, znika błyskawicznie
Jak zrobić słynną sałatkę nicejską? Tak pysznej kompozycji jeszcze nie jadłeś
Jak zrobić słynną sałatkę nicejską? Tak pysznej kompozycji dawno nie jadłeś
Ekspresowe krokiety bez zawijania. W roli głównej uwielbiany, aromatyczny składnik
Ekspresowe krokiety bez zawijania. W roli głównej uwielbiany, aromatyczny składnik
Makaron z serem żółtym - szybki i tani obiad
Wystarczy 15 minut i 5 niedrogich składników. Obiad dla całej rodziny zrobisz za grosze. Nie musisz nawet iść do sklepu
Cebula nadziewana - prosty przepis
Masz w domu cebulę? W mig przyrządzisz z niej wyborny specjał. Niezawodny przepis ze starego „Poradnika gospodyni”
Wątróbka z grzybami leśnymi
Babcia Stasia dodaje do wątróbki jesienne frykasy. Zawsze pamięta o 1 ważnej zasadzie, jest kluczowa
Zupa wodzionka Tomasza Strzelczyka
Strzelczyk przygotował śląski specjał. Podczas degustacji miał nietęgą minę. Ogromne rozczarowanie
jak szybko obrać ziemniaki
Jak szybko obrać ziemniaki? Mamy niezawodny sposób. Nie potrzebujesz nawet noża
Kotlety mielone z kaszy i pieczarek
Wyglądają i pachną jak mielone, a smakują jeszcze lepiej. Wszystko bez grama mięsa. Idealny obiad na piątek
Placki ziemniaczane z brokułami i serem
Ugotuj, rozdrobnij widelcem i dodaj do startych ziemniaków. Mało znany patent na placki robi furorę w sieci
Jajecznica z majonezem i boczkiem
Aksamitna jajecznica z majonezem i boczkiem. Pyszne i pożywne śniadanie
 Przepis na sernik dyniowy
Pokrój na paski, wstaw do piekarnika i zblenduj. Przepis cioci Marioli na jesienny sernik deklasuje pozostałe
pomidory
Jak najszybciej obrać pomidora ze skórki? Sposób cioci Iwony jest skuteczny i niezawodny
Poznajesz roślinę ze zdjęcia? Mało kto zdaje sobie sprawę, jak jest cenna
Poznajesz roślinę ze zdjęcia? Mało kto zdaje sobie sprawę, jak jest cenna
Aromatyczna pasta serowa do pieczywa. Koniec z nudnymi kanapkami
Aromatyczna pasta serowa do pieczywa. Koniec z nudnymi kanapkami
Gorąca czekolada niczym ze słynnej pijalni. Przyjemność bez wychodzenia z domu
Gorąca czekolada niczym ze słynnej pijalni. Przyjemność bez wychodzenia z domu
Puszyste racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia. Zachwycają lekkością i aksamitnym smakiem
Puszyste racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia. Zachwycają lekkością i aksamitnym smakiem
Zupa pomidorowa jak u mamy. Szybka, tania, a smakuje najlepiej ze wszystkich
Zupa pomidorowa jak u mamy. Szybka, tania, a smakuje najlepiej ze wszystkich
delikatne bitki wołowe
Aleksandra Proch Co zrobić, żeby bitki wołowe były miękkie i delikatne? Ważny jest rodzaj mięsa i czas gotowania
Czytaj więcej >
knedle ze śliwkami
Aleksandra Proch Poznajesz danie ze zdjęcia? Teraz jest najlepszy czas, by je przygotować. Mamy przepis z 1871 r.
Czytaj więcej >
Kotlety schabowe w kefirze
Aleksandra Proch Babcia Marysia nigdy nie moczy schabu na kotlety w mleku i cebuli. Zawsze wybiera 2 inne dodatki
Czytaj więcej >
kawa z miodem
Aleksandra Proch Cukier do kawy? Zapomnij. Miód sprawdzi się znacznie lepiej. Zanim go dodasz, pamiętaj o 2 zasadach
Czytaj więcej >
patent na puszyste naleśniki
Aleksandra Proch 3 sprawdzone sposoby na puszyste naleśniki. Wszystko bez sody i proszku do pieczenia
Czytaj więcej >
Jak pozbyć się gorzkawej skórki z orzechów? Poznaj 3 sprawdzone sposoby
Magdalena Patacz Jak pozbyć się gorzkawej skórki z orzechów? Poznaj 3 sprawdzone sposoby
Czytaj więcej >
ciasto kakaowe
Aleksandra Proch Niezawodne, kakaowe ciasto bez pieczenia. Przygotujesz je szybko, a jeszcze szybciej zniknie z talerzyków
Czytaj więcej >
Jak mrozić grzyby? Prosty sposób na utrwalenie leśnych skarbów
Magdalena Patacz Jak mrozić grzyby? Prosty sposób na utrwalenie leśnych skarbów
Czytaj więcej >
boczek pieczony
Magdalena Patacz Babcia Zosia jest mistrzynią w pieczeniu boczku. Domową wędliną zajada się cała rodzina
Czytaj więcej >
Marynowana papryka z przepisu siostry Anastazji. Chrupiące, pyszne warzywo do słoików na zimę
Magdalena Patacz Marynowana papryka z przepisu siostry Anastazji. Chrupiące, pyszne warzywo do słoików na zimę
Czytaj więcej >
ciasto ze śliwkami
Aleksandra Proch Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką. Proste do zrobienia, znika błyskawicznie
Czytaj więcej >
Jak zrobić słynną sałatkę nicejską? Tak pysznej kompozycji jeszcze nie jadłeś
Magdalena Patacz Jak zrobić słynną sałatkę nicejską? Tak pysznej kompozycji dawno nie jadłeś
Czytaj więcej >
Ekspresowe krokiety bez zawijania. W roli głównej uwielbiany, aromatyczny składnik
Magdalena Patacz Ekspresowe krokiety bez zawijania. W roli głównej uwielbiany, aromatyczny składnik
Czytaj więcej >
Makaron z serem żółtym - szybki i tani obiad
Emilia Maciejewska-Latosińska Wystarczy 15 minut i 5 niedrogich składników. Obiad dla całej rodziny zrobisz za grosze. Nie musisz nawet iść do sklepu
Czytaj więcej >
Cebula nadziewana - prosty przepis
Emilia Maciejewska-Latosińska Masz w domu cebulę? W mig przyrządzisz z niej wyborny specjał. Niezawodny przepis ze starego „Poradnika gospodyni”
Czytaj więcej >
Wątróbka z grzybami leśnymi
Emilia Maciejewska-Latosińska Babcia Stasia dodaje do wątróbki jesienne frykasy. Zawsze pamięta o 1 ważnej zasadzie, jest kluczowa
Czytaj więcej >
Zupa wodzionka Tomasza Strzelczyka
Emilia Maciejewska-Latosińska Strzelczyk przygotował śląski specjał. Podczas degustacji miał nietęgą minę. Ogromne rozczarowanie
Czytaj więcej >
jak szybko obrać ziemniaki
Aleksandra Proch Jak szybko obrać ziemniaki? Mamy niezawodny sposób. Nie potrzebujesz nawet noża
Czytaj więcej >
Kotlety mielone z kaszy i pieczarek
Emilia Maciejewska-Latosińska Wyglądają i pachną jak mielone, a smakują jeszcze lepiej. Wszystko bez grama mięsa. Idealny obiad na piątek
Czytaj więcej >
Placki ziemniaczane z brokułami i serem
Emilia Maciejewska-Latosińska Ugotuj, rozdrobnij widelcem i dodaj do startych ziemniaków. Mało znany patent na placki robi furorę w sieci
Czytaj więcej >
Jajecznica z majonezem i boczkiem
Emilia Maciejewska-Latosińska Aksamitna jajecznica z majonezem i boczkiem. Pyszne i pożywne śniadanie
Czytaj więcej >
 Przepis na sernik dyniowy
Emilia Maciejewska-Latosińska Pokrój na paski, wstaw do piekarnika i zblenduj. Przepis cioci Marioli na jesienny sernik deklasuje pozostałe
Czytaj więcej >
pomidory
Renata Materlińska Jak najszybciej obrać pomidora ze skórki? Sposób cioci Iwony jest skuteczny i niezawodny
Czytaj więcej >
Poznajesz roślinę ze zdjęcia? Mało kto zdaje sobie sprawę, jak jest cenna
Magdalena Patacz Poznajesz roślinę ze zdjęcia? Mało kto zdaje sobie sprawę, jak jest cenna
Czytaj więcej >
Aromatyczna pasta serowa do pieczywa. Koniec z nudnymi kanapkami
Magdalena Patacz Aromatyczna pasta serowa do pieczywa. Koniec z nudnymi kanapkami
Czytaj więcej >
Gorąca czekolada niczym ze słynnej pijalni. Przyjemność bez wychodzenia z domu
Magdalena Patacz Gorąca czekolada niczym ze słynnej pijalni. Przyjemność bez wychodzenia z domu
Czytaj więcej >
Puszyste racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia. Zachwycają lekkością i aksamitnym smakiem
Magdalena Patacz Puszyste racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia. Zachwycają lekkością i aksamitnym smakiem
Czytaj więcej >
Zupa pomidorowa jak u mamy. Szybka, tania, a smakuje najlepiej ze wszystkich
Magdalena Patacz Zupa pomidorowa jak u mamy. Szybka, tania, a smakuje najlepiej ze wszystkich
Czytaj więcej >
delikatne bitki wołowe
Co zrobić, żeby bitki wołowe były miękkie i delikatne? Ważny jest rodzaj mięsa i czas gotowania
knedle ze śliwkami
Poznajesz danie ze zdjęcia? Teraz jest najlepszy czas, by je przygotować. Mamy przepis z 1871 r.
Kotlety schabowe w kefirze
Babcia Marysia nigdy nie moczy schabu na kotlety w mleku i cebuli. Zawsze wybiera 2 inne dodatki
kawa z miodem
Cukier do kawy? Zapomnij. Miód sprawdzi się znacznie lepiej. Zanim go dodasz, pamiętaj o 2 zasadach
patent na puszyste naleśniki
3 sprawdzone sposoby na puszyste naleśniki. Wszystko bez sody i proszku do pieczenia
Jak pozbyć się gorzkawej skórki z orzechów? Poznaj 3 sprawdzone sposoby
Jak pozbyć się gorzkawej skórki z orzechów? Poznaj 3 sprawdzone sposoby
ciasto kakaowe
Niezawodne, kakaowe ciasto bez pieczenia. Przygotujesz je szybko, a jeszcze szybciej zniknie z talerzyków
Jak mrozić grzyby? Prosty sposób na utrwalenie leśnych skarbów
Jak mrozić grzyby? Prosty sposób na utrwalenie leśnych skarbów
boczek pieczony
Babcia Zosia jest mistrzynią w pieczeniu boczku. Domową wędliną zajada się cała rodzina
Marynowana papryka z przepisu siostry Anastazji. Chrupiące, pyszne warzywo do słoików na zimę
Marynowana papryka z przepisu siostry Anastazji. Chrupiące, pyszne warzywo do słoików na zimę
ciasto ze śliwkami
Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką. Proste do zrobienia, znika błyskawicznie
Jak zrobić słynną sałatkę nicejską? Tak pysznej kompozycji jeszcze nie jadłeś
Jak zrobić słynną sałatkę nicejską? Tak pysznej kompozycji dawno nie jadłeś
Ekspresowe krokiety bez zawijania. W roli głównej uwielbiany, aromatyczny składnik
Ekspresowe krokiety bez zawijania. W roli głównej uwielbiany, aromatyczny składnik
Makaron z serem żółtym - szybki i tani obiad
Wystarczy 15 minut i 5 niedrogich składników. Obiad dla całej rodziny zrobisz za grosze. Nie musisz nawet iść do sklepu
Cebula nadziewana - prosty przepis
Masz w domu cebulę? W mig przyrządzisz z niej wyborny specjał. Niezawodny przepis ze starego „Poradnika gospodyni”
Wątróbka z grzybami leśnymi
Babcia Stasia dodaje do wątróbki jesienne frykasy. Zawsze pamięta o 1 ważnej zasadzie, jest kluczowa
Zupa wodzionka Tomasza Strzelczyka
Strzelczyk przygotował śląski specjał. Podczas degustacji miał nietęgą minę. Ogromne rozczarowanie
jak szybko obrać ziemniaki
Jak szybko obrać ziemniaki? Mamy niezawodny sposób. Nie potrzebujesz nawet noża
Kotlety mielone z kaszy i pieczarek
Wyglądają i pachną jak mielone, a smakują jeszcze lepiej. Wszystko bez grama mięsa. Idealny obiad na piątek
Placki ziemniaczane z brokułami i serem
Ugotuj, rozdrobnij widelcem i dodaj do startych ziemniaków. Mało znany patent na placki robi furorę w sieci
Jajecznica z majonezem i boczkiem
Aksamitna jajecznica z majonezem i boczkiem. Pyszne i pożywne śniadanie
 Przepis na sernik dyniowy
Pokrój na paski, wstaw do piekarnika i zblenduj. Przepis cioci Marioli na jesienny sernik deklasuje pozostałe
pomidory
Jak najszybciej obrać pomidora ze skórki? Sposób cioci Iwony jest skuteczny i niezawodny
Poznajesz roślinę ze zdjęcia? Mało kto zdaje sobie sprawę, jak jest cenna
Poznajesz roślinę ze zdjęcia? Mało kto zdaje sobie sprawę, jak jest cenna
Aromatyczna pasta serowa do pieczywa. Koniec z nudnymi kanapkami
Aromatyczna pasta serowa do pieczywa. Koniec z nudnymi kanapkami
Gorąca czekolada niczym ze słynnej pijalni. Przyjemność bez wychodzenia z domu
Gorąca czekolada niczym ze słynnej pijalni. Przyjemność bez wychodzenia z domu
Puszyste racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia. Zachwycają lekkością i aksamitnym smakiem
Puszyste racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia. Zachwycają lekkością i aksamitnym smakiem
Zupa pomidorowa jak u mamy. Szybka, tania, a smakuje najlepiej ze wszystkich
Zupa pomidorowa jak u mamy. Szybka, tania, a smakuje najlepiej ze wszystkich