Surówka z pora marchewki i jabłka
Szukasz pomysłu na szybką i smaczną surówkę do obiadu? Przygotuj surówkę z pora, marchewki i jabłka z sosem majonezowo- jogurtowym. Surówka jest lekko ostra, słodka i kwaśna, a sos rewelacyjnie uzupełnia jej wyjątkowy smak. Poznaj przepis na obiadową surówkę z pora, marchewki i jabłka.
Surówka z pora, marchewki i jabłka jest pysznym dodatkiem zarówno do dań mięsnych, ryb, jak i potraw wegetariańskich, np. kotletów z kalafiora i kaszy jaglanej. Surówka świetnie łączy się również z kluseczkami, ziemniakami i mięsnymi sosami.
Surówka skradnie serca wszystkim smakoszom. Połączenie ostrego pora, słodkiej marchewki i kwaśnego jabłka nadaje surówce ciekawego smaku, a delikatny sos na bazie jogurtu i majonezu świetnie łączy wszystkie składniki. Surówkę dopraw wyłącznie solą i pieprzem, aby nie zmienić jej smaku.
Jeśli szukasz pomysłu na surówkę, którą również charakteryzuje bogactwo smaków- tu poznasz przepis na prostą surówkę obiadową z marchewki, jabłka i selera.
Przepis na surówkę z pora, marchewki i jabłka
Składniki na 3-4 porcje:
por
duże jabłko
2 duże marchewki
łyżka jogurtu i majonezu
sól, pieprz
Jak przygotować surówkę z pora, marchewki i jabłka?
Por posiekaj i zalej wrzącą wodą, odcedź i odstaw. Jabłko i marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wsyp do miski, dodaj por, majonez, jogurt i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.