Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

pierogi
Najczęściej popełniane błędy przy robieniu ciasta na pierogi. Wystrzegaj się
ogórki kiszone
Nie wylewaj wody po ogórkach kiszonych. Dodaj ją do kaszy, efekty przejdą najśmielsze oczekiwania
krokiety ziemniaczane do obiadu
Krokiety ziemniaczane do obiadu. Wygrywają z frytkami i ziemniakami z wody
Marynowane kurki są pyszne
Niezawodny przepis na marynowane kurki. Hit wśród przetworów
kasza jaglana
Jak gotować kaszę jaglaną, by nie była gorzka? Prosty zabieg robi różnicę
surówka z kalafiora
Chrupiąca surówka z kalafiora. Do dań z mięsem i bez
ciasto drożdżowe
Puszyste ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką. Nie potrzebuje długiego wyrastania
gulasz
Letni gulasz pełen warzyw. Pomysł na pożywny obiad na 3 dni
Robert Makłowicz, rybne kotlety mielone
Sposób Makłowicza na rybne kotlety mielone. Mistrz wzbogaca je w 1 zaskakujący składnik
jajka
Gdzie latem przechowywać jajka? Jak rozpoznać, że są nieświeże?
Orzechy włoskie - usuwanie skórki jest proste
Wrzuć orzechy włoskie na kilka minut do wrzątku. Efekt zachwyci niemal natychmiast.
Wakacyjna wersja rosołu
Niezwykła, wakacyjna wersja rosołu. Dodatek cytryny działa cuda
Pieczone ziemniaki pełne aromatu
Aromatyczne pieczone ziemniaki. Już nigdy nie sięgniesz po frytki
Kapuśniak z młodej kapusty według Darii Ładochy
Daria Ładocha pokazała przepis na kapuśniak z młodej kapusty. Takich dodatków się nie spodziewacie
Ogórki po watykańsku zachwycą każdego
Chrupiące i słodkie ogórki po watykańsku zachwycą każdego. Przepis jest hitem
Najprostsza kiszona cukinia w plastrach na zimę. Idealny zamiennik dla kiszonych ogórków
Cukinia na zimę, która smakuje jak borowiki. Nie ma bardziej zaskakującego przetworu
Prosty sposób na obfite zbiory pomidorów
Prosty sposób na obfite zbiory pomidorów. Stary patent dziadka do dziś nie ma sobie równych
Kremowa jajecznica jest najlepsza
Doskonały patent na jedwabiście kremową jajecznicę. Pomoże sekretny składnik
śmietankowy deser
Zimny, kremowy i przepyszny. Przepis na śmietankowy deser idealny na lato
racuchy
Puszyste i soczyste racuchy ze śliwkami. Na podwieczorek lub kolację
kopytka
Dyniowe kopytka. O niebo lepsze niż ziemniaczane
Magda Gessler, zupa pomidorowa
Gessler pokazała, jak robi zupę pomidorową. 1 czynność ma kolosalne znaczenie
papryka na przekąskę
Pieczona papryka z dodatkami. W sam raz na letnią przekąskę
pierogi
Niezawodne ciasto na pierogi. Zawsze wychodzi idealnie miękkie i elastyczne
Rozgrzewający i gęsty gulasz grzybowy. Alternatywa dla mięsa
Sycący i gęsty gulasz grzybowy. Alternatywa dla mięsa
Wiosenny obiad według Ani Starmach
Wiosenny i tani obiad według Ani Starmach. Warzywna uczta za niewielkie pieniądze
Powidła śliwkowe
Kuroń robi powidło śliwkowe inaczej niż wszyscy. Pomija 1 z pozoru kluczową czynność
Jak wyciągnąć pestkę z brzoskwini?
Jak wyciągnąć pestkę z brzoskwini? 1 patent bije na głowę wszystkie inne
pierogi
Renata Materlińska Najczęściej popełniane błędy przy robieniu ciasta na pierogi. Wystrzegaj się
Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Renata Materlińska Nie wylewaj wody po ogórkach kiszonych. Dodaj ją do kaszy, efekty przejdą najśmielsze oczekiwania
Czytaj więcej >
krokiety ziemniaczane do obiadu
Renata Materlińska Krokiety ziemniaczane do obiadu. Wygrywają z frytkami i ziemniakami z wody
Czytaj więcej >
Marynowane kurki są pyszne
Emilia Maciejewska-Latosińska Niezawodny przepis na marynowane kurki. Hit wśród przetworów
Czytaj więcej >
kasza jaglana
Renata Materlińska Jak gotować kaszę jaglaną, by nie była gorzka? Prosty zabieg robi różnicę
Czytaj więcej >
surówka z kalafiora
Renata Materlińska Chrupiąca surówka z kalafiora. Do dań z mięsem i bez
Czytaj więcej >
ciasto drożdżowe
Renata Materlińska Puszyste ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką. Nie potrzebuje długiego wyrastania
Czytaj więcej >
gulasz
Renata Materlińska Letni gulasz pełen warzyw. Pomysł na pożywny obiad na 3 dni
Czytaj więcej >
Robert Makłowicz, rybne kotlety mielone
Renata Materlińska Sposób Makłowicza na rybne kotlety mielone. Mistrz wzbogaca je w 1 zaskakujący składnik
Czytaj więcej >
jajka
Renata Materlińska Gdzie latem przechowywać jajka? Jak rozpoznać, że są nieświeże?
Czytaj więcej >
Orzechy włoskie - usuwanie skórki jest proste
Emilia Maciejewska-Latosińska Wrzuć orzechy włoskie na kilka minut do wrzątku. Efekt zachwyci niemal natychmiast.
Czytaj więcej >
Wakacyjna wersja rosołu
Emilia Maciejewska-Latosińska Niezwykła, wakacyjna wersja rosołu. Dodatek cytryny działa cuda
Czytaj więcej >
Pieczone ziemniaki pełne aromatu
Emilia Maciejewska-Latosińska Aromatyczne pieczone ziemniaki. Już nigdy nie sięgniesz po frytki
Czytaj więcej >
Kapuśniak z młodej kapusty według Darii Ładochy
Emilia Maciejewska-Latosińska Daria Ładocha pokazała przepis na kapuśniak z młodej kapusty. Takich dodatków się nie spodziewacie
Czytaj więcej >
Ogórki po watykańsku zachwycą każdego
Emilia Maciejewska-Latosińska Chrupiące i słodkie ogórki po watykańsku zachwycą każdego. Przepis jest hitem
Czytaj więcej >
Najprostsza kiszona cukinia w plastrach na zimę. Idealny zamiennik dla kiszonych ogórków
Emilia Maciejewska-Latosińska Cukinia na zimę, która smakuje jak borowiki. Nie ma bardziej zaskakującego przetworu
Czytaj więcej >
Prosty sposób na obfite zbiory pomidorów
Emilia Maciejewska-Latosińska Prosty sposób na obfite zbiory pomidorów. Stary patent dziadka do dziś nie ma sobie równych
Czytaj więcej >
Kremowa jajecznica jest najlepsza
Emilia Maciejewska-Latosińska Doskonały patent na jedwabiście kremową jajecznicę. Pomoże sekretny składnik
Czytaj więcej >
śmietankowy deser
Renata Materlińska Zimny, kremowy i przepyszny. Przepis na śmietankowy deser idealny na lato
Czytaj więcej >
racuchy
Renata Materlińska Puszyste i soczyste racuchy ze śliwkami. Na podwieczorek lub kolację
Czytaj więcej >
kopytka
Renata Materlińska Dyniowe kopytka. O niebo lepsze niż ziemniaczane
Czytaj więcej >
Magda Gessler, zupa pomidorowa
Renata Materlińska Gessler pokazała, jak robi zupę pomidorową. 1 czynność ma kolosalne znaczenie
Czytaj więcej >
papryka na przekąskę
Renata Materlińska Pieczona papryka z dodatkami. W sam raz na letnią przekąskę
Czytaj więcej >
pierogi
Renata Materlińska Niezawodne ciasto na pierogi. Zawsze wychodzi idealnie miękkie i elastyczne
Czytaj więcej >
Rozgrzewający i gęsty gulasz grzybowy. Alternatywa dla mięsa
Magdalena Patacz Sycący i gęsty gulasz grzybowy. Alternatywa dla mięsa
Czytaj więcej >
Wiosenny obiad według Ani Starmach
Emilia Maciejewska-Latosińska Wiosenny i tani obiad według Ani Starmach. Warzywna uczta za niewielkie pieniądze
Czytaj więcej >
Powidła śliwkowe
Emilia Maciejewska-Latosińska Kuroń robi powidło śliwkowe inaczej niż wszyscy. Pomija 1 z pozoru kluczową czynność
Czytaj więcej >
Jak wyciągnąć pestkę z brzoskwini?
Emilia Maciejewska-Latosińska Jak wyciągnąć pestkę z brzoskwini? 1 patent bije na głowę wszystkie inne
Czytaj więcej >
pierogi
Najczęściej popełniane błędy przy robieniu ciasta na pierogi. Wystrzegaj się
ogórki kiszone
Nie wylewaj wody po ogórkach kiszonych. Dodaj ją do kaszy, efekty przejdą najśmielsze oczekiwania
krokiety ziemniaczane do obiadu
Krokiety ziemniaczane do obiadu. Wygrywają z frytkami i ziemniakami z wody
Marynowane kurki są pyszne
Niezawodny przepis na marynowane kurki. Hit wśród przetworów
kasza jaglana
Jak gotować kaszę jaglaną, by nie była gorzka? Prosty zabieg robi różnicę
surówka z kalafiora
Chrupiąca surówka z kalafiora. Do dań z mięsem i bez
ciasto drożdżowe
Puszyste ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką. Nie potrzebuje długiego wyrastania
gulasz
Letni gulasz pełen warzyw. Pomysł na pożywny obiad na 3 dni
Robert Makłowicz, rybne kotlety mielone
Sposób Makłowicza na rybne kotlety mielone. Mistrz wzbogaca je w 1 zaskakujący składnik
jajka
Gdzie latem przechowywać jajka? Jak rozpoznać, że są nieświeże?
Orzechy włoskie - usuwanie skórki jest proste
Wrzuć orzechy włoskie na kilka minut do wrzątku. Efekt zachwyci niemal natychmiast.
Wakacyjna wersja rosołu
Niezwykła, wakacyjna wersja rosołu. Dodatek cytryny działa cuda
Pieczone ziemniaki pełne aromatu
Aromatyczne pieczone ziemniaki. Już nigdy nie sięgniesz po frytki
Kapuśniak z młodej kapusty według Darii Ładochy
Daria Ładocha pokazała przepis na kapuśniak z młodej kapusty. Takich dodatków się nie spodziewacie
Ogórki po watykańsku zachwycą każdego
Chrupiące i słodkie ogórki po watykańsku zachwycą każdego. Przepis jest hitem
Najprostsza kiszona cukinia w plastrach na zimę. Idealny zamiennik dla kiszonych ogórków
Cukinia na zimę, która smakuje jak borowiki. Nie ma bardziej zaskakującego przetworu
Prosty sposób na obfite zbiory pomidorów
Prosty sposób na obfite zbiory pomidorów. Stary patent dziadka do dziś nie ma sobie równych
Kremowa jajecznica jest najlepsza
Doskonały patent na jedwabiście kremową jajecznicę. Pomoże sekretny składnik
śmietankowy deser
Zimny, kremowy i przepyszny. Przepis na śmietankowy deser idealny na lato
racuchy
Puszyste i soczyste racuchy ze śliwkami. Na podwieczorek lub kolację
kopytka
Dyniowe kopytka. O niebo lepsze niż ziemniaczane
Magda Gessler, zupa pomidorowa
Gessler pokazała, jak robi zupę pomidorową. 1 czynność ma kolosalne znaczenie
papryka na przekąskę
Pieczona papryka z dodatkami. W sam raz na letnią przekąskę
pierogi
Niezawodne ciasto na pierogi. Zawsze wychodzi idealnie miękkie i elastyczne
Rozgrzewający i gęsty gulasz grzybowy. Alternatywa dla mięsa
Sycący i gęsty gulasz grzybowy. Alternatywa dla mięsa
Wiosenny obiad według Ani Starmach
Wiosenny i tani obiad według Ani Starmach. Warzywna uczta za niewielkie pieniądze
Powidła śliwkowe
Kuroń robi powidło śliwkowe inaczej niż wszyscy. Pomija 1 z pozoru kluczową czynność
Jak wyciągnąć pestkę z brzoskwini?
Jak wyciągnąć pestkę z brzoskwini? 1 patent bije na głowę wszystkie inne