Biorę folię aluminiową i odpalam blender. Żałuję, że poznałam tę sztuczkę dopiero teraz
Czy wiesz, co się stanie, gdy weźmiesz folię aluminiową i odpalisz blender? Warto to sprawdzić, bo dzięki tej sztuczce kuchennej ułatwisz sobie pracę w kuchni. Polecam patent, który przyda się każdemu smakoszowi.
Sztuczka kuchenna, która zadziwia
Sztuczki kuchenne bywają nieocenione w kuchni. Ich zadaniem jest ułatwienie nam zadań podczas gotowania i przyrządzania posiłków. Podczas przygotowywania wielu dań używamy blendera. Ten sprzęt kuchenny rozdrabnia składniki, miesza i sprawi, że gotowanie staje się prostsze i szybsze.
Jednak czasem blender może sprawiać nam niemiłe niespodzianki. Po włączeniu okazuje się, że nie działa tak, jak powinien. To komplikuje przyrządzanie posiłków i dokłada nam pracy w kuchni. Jednak nie załamuje rąk tylko sięgnij po folię aluminiową i odpal blender. Podobny sposób znajdziesz na kanale YouTube Webspoon PL. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
To warzywo szturmem zdobywa Europę. Za niecałe 4 złote kupisz je też w PolsceWeź folię aluminiową i odpal blender, czyli sztuczka kuchenna
Jeśli po wrzuceniu składników do misy blendera i odpaleniu tego urządzenia okazuje się, że ostrza blendera są tępe, to jest na to sposób. Powinniśmy sięgnąć po tę sztuczkę kuchenną. Tępe ostrza blendera nie rozdrobnią odpowiednio produktów i efekt gotowania nie będzie taki, jak chcemy. Co możemy zrobić?
Należy wziąć folię aluminiową, oderwać z niej kilka kawałków i zrobić z nich kulki. Wrzućmy je do misy blendera i odpalmy urządzenie. Ostrza rozdrobnią folię aluminiową i staną się ostre. Dzięki folii aluminiowej ostrza będą jak nowe.
Ostrza blendera ostre jak nigdy
Pamiętajmy, żeby blendować folię aluminiową na niskich obrotach. Po chwili ostrza blendera będą odpowiednio naostrzone. Teraz doskonale poradzą sobie ze składnikami, które musimy zblendować, żeby przygotować danie. Ten prosty sposób jest wart polecenia.
Stosuję go w kuchni i daje znakomity efekt. Naostrzone ostrza blendera i ułatwienie pracy podczas gotowania, to jest to, o co mi chodzi. Polecam każdemu tę sztuczkę kuchenną. Pisaliśmy o tym, jak uprażyć siemię lniane. Radziliśmy, jak przyrządzić naleśniki z orzechowym nadzieniem i rodzynkami.
Źródło: YouTube/WebspoonPL
Zdjęcia: screen YouTube/WebspoonPL