Dodaj do surówki z pora i marchewki. Nie ma lepszego dodatku do obiadu
Dobry obiad nie może istnieć bez surówki. Koniecznie zrób tę z przepisu, a będziesz przyrządzać ją bardzo często. Jeden składnik nada jej wyjątkowego smaku i sprawi, że domownicy poproszą o niejedną dokładkę. Ta surówka obiadowa oprócz smaku ma także inną zaletę, przygotujesz ją łatwo i błyskawicznie.
Surówka obiadowa lepsza niż inne
Surówki oprócz tego, że zawierają wiele cennych witamin i składników odżywczych, mają także inną zaletę. Sprawiają, że z ziemniakami i porcją mięsa tworzy pełnowartościowe danie na obiad. Ta z przepisu, który znajdziesz w dalszej części artykułu, swój smak zawdzięcza jednemu składnikowi.
Nada on jej wyjątkowego smaku oraz lekkości. Dowiedz się, co to za składnik i przygotuj z niego ten doskonały obiadowy dodatek.
Zalej skorupki octem. Ekspresowo rozwiążesz problem w domuKoniecznie dodaj ten składnik
Surówka obiadowa swój smak zawdzięcza kalarepie. To niedoceniane warzywo w połączeniu z innymi produktami tworzy doskonały smak surówki. Wszystkie potrzebne składniki znajdziesz na liście poniżej. Nie pomiń żadnego z nich, bo tylko razem tworzą ten smakowity dodatek obiadowy.
Składniki:
- 2 kalarepy
- 1 marchew
- biała część pora
- olej
- cukier
- pieprz
- sól
Surówka obiadowa - przepis
Marchew i kalarepy obierz, umyj. Następnie zetrzyj składniki na dużych oczkach tarki i przełóż je do miski. Białą część pora dokładnie umyj i drobno posiekaj. Wsyp je do miski i dodaj odrobinę oleju.
Wsyp sól, pieprz oraz odrobinę cukru. Całość dokładnie wymieszaj, aby składniki dokładnie się ze sobą połączyły. Pozostaw ją na 20 minut, aby składniki przegryzły się ze sobą. Podawaj ją na obiad, a wszyscy będą nią zachwyceni.