Ułóż chleb na blasze i posmaruj ketchupem. Tak dobre, że mogę jeść codziennie

Macie ochotę na pyszny lunch, ale niestety nie macie czasu, aby go przygotować? W takim razie przychodzimy z pomocą, ponieważ mamy do zaproponowania przepis na przepyszną przekąskę, którą zrobicie w mgnieniu oka i to z podstawowych składników. Koniecznie musicie ją wypróbować.
Szybkie i smaczne przekąski
Szybkie przekąski to jest to, co lubi każdy. Szczególnie kiedy musimy coś przygotować w pośpiechu, ponieważ nie mamy czasu na zrobienie pełnowartościowego posiłku. Tego typu smakołyki świetnie nadadzą się na lunch, podwieczorek, kolację, czy też posiłek w pracy.
Świetnym wyborem jest z pewnością przygotowanie przekąsek z ciasta francuskiego. Takich przepisów jest mnóstwo. Szczególnie popularne są ślimaczki z takiego ciasta z ketchupem, serem i szynką w środku. Ewentualnie z serkiem śmietankowym z ziołami, startym serem i szczypiorkiem.

Prosty przepis, który chcemy Wam dzisiaj przedstawić, nie będzie wymagał od Was zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Taką przekąskę przygotujecie ze składników, które prawdopodobnie macie w kuchni.
To najlepszy przepis na babkę wielkanocną. O jednym dodatku nikt by nie pomyślałZapiekany chleb z serem i tuńczykiem
Jeśli jesteście fanami tuńczyka, to ten przepis jest zdecydowanie dla Was. Jeśli lubicie zapiekane przekąski z serem, to musicie spróbować koniecznie tej. Do jej przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- chleb tostowy
- przecier pomidorowy
- mozzarella
- cebula
- tuńczyk w puszce
- oregano
Dalsza część tekstu pod filmem.
Jak przygotować pyszną i szybką przekąskę?
Tego typu jedzenie są uwielbiane przez ludzi ze względu na szybkość przygotowania, prostotę, a przede wszystkim smak.
W pierwszej kolejności na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy kromki chleba tostowego, po czym smarujemy wszystkie przecierem pomidorowym. Następnie posypujemy całość serem mozzarella. W kolejnym kroku układamy cebulę pokrojoną w piórka, natomiast później dodajemy tuńczyk. Proporcje zależą od naszych preferencji. Całość posypujemy serem. Może być ponownie mozzarella lub też gouda. Na koniec doprawiamy wszystko przyprawą oregano.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.
Tak przygotowaną przekąskę najlepiej zjeść na ciepło.
Sprawdź najlepszy przepis na babkę wielkanocną. Zobacz, czego lepiej nie wkładać do koszyczka wielkanocnego.






































