Dodaj dokładnie 2 łyżki do pasty z makreli. Wyjdzie bosko kremowa i lekka

Pasta z makreli jest świetnym dodatkiem do chleba. Większość osób przynajmniej raz przygotowywała ten przysmak w swojej kuchni. Nie każdy jednak zna tajny składnik, który warto uwzględnić w popularnym przepisie. Mowa tutaj o odrobinie kremowej kwaśnej śmietany.
Pasta z makreli to doskonały pomysł na pożywne śniadanie
Pasta z makreli cieszy intensywnym wędzonym smakiem. Ponadto zawiera witaminy i składniki mineralne, które naturalnie występują w rybim mięsie. Zdrową przekąskę można jeszcze ulepszyć, dodając do niej odrobinę gęstej śmietany. Dzięki temu poznasz zupełnie nowe, idealnie kremowe wcielenie uwielbianego smarowidła.
Przepis na najlepszą pastę z makreli
Składniki:
- 1 makrela wędzona
- 2 łyżki śmietany 12%
- 100 g chudego twarogu
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek
Jak zrobić doskonałą pastę z makreli?
Zacznij od oczyszczenia ryby na pastę z makreli. W tym celu usuń z niej kręgosłup i wszystkie duże ości. Pozostałą część zmiel w maszynce.
Przez maszynkę przepuść także twaróg. Zmielone składniki przełóż do dużej miski. Dodaj do nich 2 łyżki śmietany, posiekany szczypiorek i wymieszaj starannie pastę z makreli.
Smarowidło dopraw do smaku solą i pieprzem. Ponownie wymieszaj całość. Gotową pastę z makreli podawaj ze świeżym pieczywem. Możesz ją także przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku przez maksymalnie 2 dni. Wachowicz makrelę w paście zastąpiła pomysłowym składnikiem. Obłędna pasta z soczewicy z wyrazistym dodatkiem na stałe zagości w twojej lodówce.






































