Dodaj dokładnie 2 łyżki do pasty z makreli. Wyjdzie bosko kremowa i lekka
Pasta z makreli jest świetnym dodatkiem do chleba. Większość osób przynajmniej raz przygotowywała ten przysmak w swojej kuchni. Nie każdy jednak zna tajny składnik, który warto uwzględnić w popularnym przepisie. Mowa tutaj o odrobinie kremowej kwaśnej śmietany.
Pasta z makreli to doskonały pomysł na pożywne śniadanie
Pasta z makreli cieszy intensywnym wędzonym smakiem. Ponadto zawiera witaminy i składniki mineralne, które naturalnie występują w rybim mięsie. Zdrową przekąskę można jeszcze ulepszyć, dodając do niej odrobinę gęstej śmietany. Dzięki temu poznasz zupełnie nowe, idealnie kremowe wcielenie uwielbianego smarowidła.
Niebywałe, na czym Lewandowska smaży placki ziemniaczane. Niecodzienny wybórPrzepis na najlepszą pastę z makreli
Składniki:
- 1 makrela wędzona
- 2 łyżki śmietany 12%
- 100 g chudego twarogu
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek
Jak zrobić doskonałą pastę z makreli?
Zacznij od oczyszczenia ryby na pastę z makreli. W tym celu usuń z niej kręgosłup i wszystkie duże ości. Pozostałą część zmiel w maszynce.
Przez maszynkę przepuść także twaróg. Zmielone składniki przełóż do dużej miski. Dodaj do nich 2 łyżki śmietany, posiekany szczypiorek i wymieszaj starannie pastę z makreli.
Smarowidło dopraw do smaku solą i pieprzem. Ponownie wymieszaj całość. Gotową pastę z makreli podawaj ze świeżym pieczywem. Możesz ją także przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku przez maksymalnie 2 dni. Wachowicz makrelę w paście zastąpiła pomysłowym składnikiem. Obłędna pasta z soczewicy z wyrazistym dodatkiem na stałe zagości w twojej lodówce.