Ekspresowe ciasteczka bez wyrabiania. Spróbujesz i będziesz piec częściej
Ekspresowe ciasteczka będą pysznym odkryciem dla każdego łasucha. Te ciastka z jabłkami z przepisu youtuberki Ani Zyśk robi się bez wyrabiania. Przyda się ciasto francuskie, które z jabłkami obłędnie smakuje.
Ekspresowe ciasteczka, czyli marzenie łasucha
Chodzi za Tobą coś słodkiego? Marzy Ci się pyszne ciasteczko? Wiele z takich smakołyków wymaga sporo pracy w kuchni i żmudnego wyrabiania ciasta. Jednak przepis na ekspresowe ciasteczka od blogerki kulinarnej Ani Zyśk, nie wymaga wyrabiania ciasta.
Wszystko dlatego, że Ania Zyśk, która prowadzi konto na Instagramie jedz.pysznie, wybiera ciasto francuskie. Ciastka z ciasta francuskiego z dodatkiem soczystych jabłek robi dosłownie w mgnieniu oka. Autorka przepisu prażone jabłka kładzie na ciasto francuskie, a potem wszystko trafia do piekarnika.
Rozbij schab jak na kotlety, dodaj orzechy i gruszki. Pyszny obiad w sam raz na jesieńCiastka z jabłkami najlepsze na jesień
Jeśli nie masz dużo czasu na przygotowanie deseru, a chcesz zjeść pysznie i szybko, to koniecznie sięgnij po przepis Ani Zyśk. Ta blogerka kulinarna z zaledwie kilku składników wyczarowuje znakomite ciastka z jabłkami. Deser przyrządza w kilka minut, a ciasto nie wymaga wyrabiania.
Wystarczy zaopatrzyć się w jabłka, ciasto francuskie i jeszcze kilka składników. Taki deser upieczesz w niecały kwadrans. Dlatego, gdy odwiedzą Ci niespodziewani goście, lub dopadnie apetyt na pyszności, skorzystaj z tej receptury.
Składniki:
- 500 g jabłek
- 20 g cukru
- 20 g soku z cytryny
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- jajko do posmarowania
Jak upiec ekspresowe ciasteczka z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Pokrojone w drobną kostkę jabłka upraż z cukrem i sokiem z cytryny. Smaż do momentu, aż jabłka zmiękną.
Krok 2. Z ciasta francuskiego wytnij prostokąty. Na środek każdego nałóż ostudzone jabłka.
Krok 3. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w 220 stopniach (grzanie góra-dół) przez 12-15 minut.
Krok 4. Ekspresowe ciasteczka posyp cukrem pudrem i od razu podawaj. Smacznego!