Smakosze.pl

YouTube/@Klemensfood

Gdy brakuje mi czasu i pomysłów, biorę te składniki. Robię z nich przepyszny obiad, każdy chce dokładkę

22 Września 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Przepis na szybki i tani obiad zawsze jest w cenie. Jeśli chcesz przyrządzić smaczne danie w kilka minut, to skorzystaj z mojego przepisu. Biorę kilka składników i robię z nich szybki i tani obiad. Moja rodzina zawsze chce dokładkę tej smacznej zapiekanki.

Szybki obiad, czyli zrób zapiekankę!

Bywają dni, że ostatnie, o czym myślimy, to gotowanie obiadu dwudaniowego. Zwyczajnie nie mamy na to czasem, a zdarza się, że i ochoty. Co z tym fantem zrobić? Czy kupić gotowe danie z marketu? Nie!

Zróbcie szybki i tani obiad. Ja z kilka składników robię smaczną zapiekankę. Niewiele kosztuje, a wszystkim smakuje. Moja rodzina ją uwielbia i zawsze prosi o dokładkę. Polecam przepis na szybką i tanią zapiekankę. 

undefined
YouTube/@Klemensfood

 

ciasto

Pokrój jabłka, ułóż w foremce i zalej ciastem. Ten deser smakuje obłędnie, robię go w chwilę

CZYTAJ DALEJ

Jak zrobić szybką i tanią zapiekankę?

Składniki:

  • kiełbasa 
  • 5 ziemniaków
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • majeranek
  • ser żółty

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy i układamy na ziemniakach. Kroimy kiełbasę i układamy na cebuli. 

Jajko wbijamy do miseczki, rozmącamy i dosypujemy majeranek. Mieszamy i zalewamy tym składniki w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy na 220 stopni do piekarnika na 60 minut. Ścieramy na tarce ser żółty i po 30 minutach dodajemy na zapiekankę.

Zapiekanka, czyli będzie dokładka

Zapiekankę przygotujesz w kilka minut, natomiast godzinę trwa jej pieczenie w piekarniku. Po wyjęciu możesz od razu ją podawać. Jest bardzo smaczna i pasują do niej surówki z warzyw sezonowych. To pożywne danie polubią nie tylko dorośli, ale też młodsi smakosze.

Gdy brakuje mi czasu na gotowanie, to zawsze sięgam po ten przepis. Zrób szybki i tani obiad, który będzie smakował całej rodzinie. Każdy będzie chciał dokładkę, bo zapiekanka rozpływa się w ustach. Pisaliśmy o tym jak przygotować zapiekankę z makaronem. Radziliśmy jak przyrządzić zapiekankę bez mięsa na piątek. 

wywar św. Hildegardy

Wszyscy mają katar, a ja się nim nie przejmuję. Na odporność codziennie piję wywar św. Hildegardy

CZYTAJ DALEJ
obiad na piątek

Smażę tę rybę w każdy piątek. Mąż i dzieci zajadają aż się uszy trzęsą, mój sekret to panierka

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Owsianka z tym dodatkiem doda energii na cały dzień. Ten produkt znajdziesz w swojej kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Przepis na tę sałatkę z winogronem dostałam od kuzynki. Smakuje mi bardziej niż jarzynowa lub gyros
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Jest tak pyszne, że robię je co tydzień, zawsze się udaje
Czytaj więcej >

Przepisy

Pokażę Wam, jak z takiego kawałka mięsa ugotować schab po cygańsku z pieczarkami i papryką
Czytaj więcej >

Przepisy

To najlepszy przepis na racuchy jaki znam. Z tym dodatkiem wychodzą idealnie i nie piją tłuszczu
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk wziął mięso i zrobił coś lepszego od kotletów mielonych. To idealny pomysł na obiad
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >