Gdy mam ochotę na słodkie robię te bułeczki z kremem bez piekarnika. Łatwe, tanie, pyszne
Słodkie przekąski lubi wiele ludzi. Te bułeczki pokochają wszyscy. Wystarczy, że zrobisz je według tego przepisu. Są pyszne i znikają błyskawicznie.
Pokocha je każdy
Słodka bułka z kawą jest idealną propozycją na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Nie znam nikogo, kto pogardziłby takim słodkim i pysznym połączeniem. Gorzka kawa w niesamowity sposób łączy się ze słodkością wypieku. Warto zaczynać dzień od kawy i świeżych słodkości.
Ten zestaw jeszcze lepiej smakuje, jeżeli słodki wypiek zrobimy sami w domu. Nie jest to trudne i wcale nie potrzebujesz piekarnika. Dla tego smaku naprawdę warto zaryzykować. Szczególnie że kuszący jest również niski koszt ich przygotowania. Ja robię je bardzo często i dalej nie mogę uwierzyć jakie to proste.
To słynne na całym świecie ciasto bez pieczenia zawsze poprawia mi humor. Jest bardzo słodkieProste składniki cudowny smak
Te słodkie bułeczki nie wymagają wiele. Robi się je łatwo, a składniki pewnie masz w swojej kuchni. Smak zachwyca, więc nie czekaj dłużej. Sprawdź, co będzie ci potrzebne i zabieramy się do pracy. Podobny przepis znajdziesz na kanale Delmira Cooking, skąd pochodzą zdjęcia w tym artykule.
Składniki:
- 350 ml mleka
- 30 g masła
- 4 jajka
- 30 g mąki kukurydzianej
- 5 g pasty waniliowej
- 250 g mąki tortowej
- 3 g suchych drożdży
- 30 g cukru
Przepis na słodkie bułeczki
Zacznij od wlania 250 mililitrów mleka do garnka. Podgrzewaj na małym ogniu. Dodaj masło i mieszaj do jego rozpuszczenia. Do miski wbij 3 oddzielone od białka żółtka. Wsyp cukier, mąkę i wymieszaj na jednolitą konsystencję.
Całość przelej do garnka z mlekiem i masłem. Dodaj pastę waniliową i podgrzewaj na małym ogniu. Mieszaj, dopóki masa nie zgęstnieje. Krem odstaw do wystygnięcia.
Do miski wsyp mąkę tortową, drożdże, cukier. Wbij jedno jajko oraz wlej 100 mililitrów ciepłego mleka. Całość dokładnie wymieszaj. Następnie zagnieć na gładkie ciasto. Podziel na 8 części.
Z każdej z nich utwórz kulkę. Następnie rozwałkuj ją na okrągły placek. Na środek placuszka nakładaj przygotowany wcześniej krem. Krawędzie połącz ze sobą w podobny sposób jak lepisz pierogi.
Smaż bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Obie strony muszą być lekko przyrumienione. Twoje pyszne i słodkie bułeczki gotowe. Sprawdź, co Strzelczyk proponuje na kolacje oraz przepis na ciasto poprawiające humor.