Gofry z szynką i serem: prosty przepis krok po kroku
Gofry z szynką i serem: wytrawne też dobre
Choć gofry najczęściej kojarzą nam się ze słodkim przysmakiem polanym bitą śmietaną lub co najmniej dżemem, to jednak popularność zyskują już od paru lat gofry wytrawne, z mięsem, serwowane jako rodzaj zapiekanki, często podlewane keczupem.
Prezentujemy przepis na wytrawne, słonawe gofry z szynką i serem.
Gofry z szynką i serem: dla kogo?
Gofry z szynką i serem przypadną do gustu każdemu, kto lubi niebanalne przekąski, pożywne śniadania i ciepła kolacje.
Gofry z szynką i serem: na jaką okazję?
Gofry z szynką i serem to danie śniadaniowo-kolacyjne. Rano dadzą dużo energii dzieciom i dorosłym, wieczorem przyjemnie rozgrzeją żołądek. Gotowe gofry łatwo można przechować w lodówce, a na drugi dzień odgrzać, np. w pracy na lunch.
Gofry z szynką i serem: ile kalorii?
Gofry z szynką i serem są dość sycące. Zawierają szynkę, ser, masło, mleko i inne składniki, dające dużo energii – dlatego tak dobrze pasują na śniadanie. Osoby na ścisłej diecie powinny po prostu ograniczyć liczbę spożywanych gofrów.