Ile kosztują posiłki w restauracjach Magdy Gessler?
Magda Gessler znana jest na całą Polskę, a wraz z popularnością jej osoby, coraz więcej ludzi odwiedza jej lokale. Choć restauracje Gessler cieszą się dobrymi recenzjami, klienci narzekają na ceny. Te według nich są znacznie zawyżone i niedostępne dla zwykłych Polaków.
Magda Gessler zdobyła sławę dzięki programowi "Kuchenne Rewolucje", który pokazał, że nawet najgorzej zarządzana restauracja może osiągnąć sukces - wystarczy trochę pracy.
W swoich lokalach gastronomicznych Gessler oferuje mnóstwo najróżniejszych dań, które przygotowywane są z produktów o najwyższej jakości. Niestety wraz z nią, w parze idzie także cena.
Wysokie ceny za jedzenie w restauracjach Magdy Gessler
Lokal "Polka" specjalizuje się w kuchni polskiej, która podawana jest w tradycyjnym stylu. Nawet tak proste dania jak żurek czy schab mogą jednak kosztować krocie.
Za żurek należy zapłacić 24 zł, schab faszerowany śliwką kosztuje już 42 zł, z kolei stek z polędwicy to koszt, aż 78 zł. Mało kto może sobie pozwolić na takie wydatki.
"Słodko Słony" zachwyca smakami i przeraża cenami
- Niebanalna kuchnia i niesamowite słodkości. Smaki słodkie i słone wręcz tańczą na końcu języka, a potrawy na talerzach w szklanych witrynach to niezwykłe pejzaże pełne kolorów i subtelnych kształtów - napisano na stronie internetowej lokalu.
Porcja knedli ze śliwką kosztuje 38 zł, z kolei zrazy wołowe, podane z kluskami śląskimi i burakami sprzedawane są za 59 zł. Do picia oferowany jest sok ze świeżych owoców za 15 zł czy herbaty kosztujące od 11 do 13 zł.
Najdroższy lokal w zestawieniu
"U Fukiera", czyli miejsce, z którego Magda Gessler może być najbardziej dumna, cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem największych smakoszy z całego kraju.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Pierogi ruskie kosztują 39 zł, tyle samo należy zapłacić za zagrychę ze śledzia. Deska serów serwowana jest za 60 zł, z kolei pieczona kaczka po polsku z antonówką kosztuje 99 zł.
Jeśli masz ochotę na więcej ciekawostek kulinarnych, zajrzyj na naszą stronę. Z tego artykułu dowiesz się, dlaczego jajka drożeją. Ten tekst zdradza tajniki smażenia naleśników bez przywierania.
Źródło zdjęcia: canva/Free-Photos, pixabay
Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: pomponik.pl