Smakosze.pl
Majonez, który Makłowicz wybiera do jarzynowej

canva/arfo; TRICOLORS/East News

Makłowicz zdradził, jaki jest najlepszy majonez. Odpowiedź zaskakuje

23 Grudnia 2021

Autor tekstu:

Emilia Maciejewska-Latosińska

Udostępnij:

Wielu smakoszy na wigilijnym stole postawi sałatkę jarzynową. Specjał ten, jak chyba żaden inny, budzi wiele dyskusji. W jednej z nich udział wziął Robert Makłowicz. Kucharz zdradził ostatnio, jakiego majonezu używa do jej przyrządzenia.

Wiele jest wersji jarzynowej. Można ją podać np. z grzybkami marynowanymi czy pomijając nabiał. Warto zdać sobie sprawę z faktu, że niezależnie od tego, jaki składniki wybierzemy, za gros smaku tego rarytasu odpowiada sos, w którym najczęściej używamy majonezu.

Kompot z suszu Magdy Gessler

Zaskakujący przepis na wigilijny kompot z suszu wg. Magdy Gessler

CZYTAJ DALEJ

Jaki majonez wybrałby Robert Makłowicz?

Odpowiedź kucharza nie rozwiązuje niestety dylematu dotyczącego wyboru producenta majonezu. Podróżnik wskazał bowiem, że jego zdaniem wigilijny klasyk najlepiej smakuje z jajecznym sosem przyrządzonym w domu:

„Zrobienie majonezu to tylko 10 minut roboty! Potrzeba żółtka, trochę musztardy, odrobinę czosnku, jeśli ktoś chce i dobrej jakości oleju roślinnego. Należy powoli ucierać i gotowe!” — powiedział w rozmowie z dziennikarzem Onetu.

Wspomniał też, że miał okazję spróbować wegańskiej wersji majonezu. Jego zdaniem to naprawdę smaczna alternatywa i poleca ją swoim fanom.

Czy majonez musi poróżnić nas przy świątecznym stole?

Jeżeli pójdziecie za radą znanego kucharza, dyskusja o zakupie odpowiedniej marki specjału nie zaistnieje. Jakiś czas temu zdradzaliśmy wam już recepturę Ani Starmach na jajeczny dodatek do jarzynowej. Z nią z pewnością wyjdzie wam smaczny.

A jeśli chcecie, by wasza jarzynowa wyszła lekka, dodajcie do niej jogurtu. Wtedy nie będziecie musieli obawiać się, że wigilijny smakołyk będzie o sobie przypominał po spożyciu. Jeżeli wybierzecie jogurt sojowy, waszej sałatki ze spokojem skosztują również weganie.

Domowy majonez w misce

Robert Makłowicz poleca domowy majonez do jarzynowej

Źródło zdjęcia: canva/tashka2000

Przygotowywanie mięsa

Podczas przygotowywania mięsa bardzo łatwo o karygodne błędy. Nr 5 popełnia niemal każdy

Mięso odgrywa niezwykle istotną rolę w codziennym jadłospisie Polaków. Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niego udanego obiadu. Już teraz dowiedz się, jakie błędy podczas przygotowywania mięsa popełniamy najczęściej. Nr 5 może być dla wielu smakoszy ogromnym zaskoczeniem. Prawie nikt o tym nie pamięta.

Zobacz galerię >

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy

Źródło: podroze.onet

Zapraszamy na nasz Instagram

Emilia Maciejewska-Latosińska Autor

Redaktorka serwisu Smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Show-biznes od kuchni

Gessler pokazała wyjątkowe zdjęcie z rodzinnego albumu

Czytaj więcej >
Robert Makłowicz

Show-biznes od kuchni

Kim jest żona Roberta Makłowicza?

Czytaj więcej >
Słynny kucharz za dziecięcych lat

Show-biznes od kuchni

Niesamowite zdjęcie z dzieciństwa Michela Moran

Czytaj więcej >
Młody Damian Kordas

Show-biznes od kuchni

Damian Kordas pokazał zdjęcie z dzieciństwa

Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz w dzieciństwie

Show-biznes od kuchni

Najpiękniejsza gotująca Polka pokazała zdjęcie z dzieciństwa

Czytaj więcej >
Robert Makłowicz ostrzega

Show-biznes od kuchni

Oszuści wykorzystali wizerunek Roberta Makłowicza. Sprawa trafiła na policję

Czytaj więcej >