Smakosze.pl

TikTok/@smakoszepl

Mamy najlepszy przepis na smażony twaróg. Wystarczy kilka składników i chwila cierpliwości

30 Czerwca 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Smażony twaróg zachwyci wszystkich. Zaledwie kilka składników przesądzi o kulinarnym sukcesie. Jeśli szukasz prostego i sprawdzonego przepisy na pyszną i zdrową przekąskę- polecamy recepturę na smażony ser. Ten przysmak szybko zniknie z talerzy- taki jest pyszny!

Smażony ser, czyli niebo w gębie

Smażony ser będzie doskonałą przekąską, którą możesz ugościć rodzinę i znajomych. Z kilku składników wyczarujesz oryginalne danie. Musisz jednak uzbroić się w cierpliwość, bo podczas przyrządzania smażonego twarogu- produkty musisz odstawić nawet na dwie doby. Jednak kulinarny efekt jest wart czekania.

Bazą tego oryginalnego przepisu jest twaróg, który dostarczy nam białka i śmiało mogą po niego sięgać osoby, które dbają o linię. Ten produkt dostarczy nam witamin: A, E, B12 oraz sodu, fosforu, potasu i wapnia. Jedzenie twarogu wspiera pracę układu nerwowego i chroni skórę, włosy i paznokci.

mrożenie truskawek

Jak prawidłowo mrozić truskawki? Kucharz zwraca uwagę na 1 detal, tylko nieliczni o tym pamiętają

CZYTAJ DALEJ

Jak przygotować smażony twaróg?

Składniki:
  • 1/2kg twarogu
  • 2 żółtka dużych jaj
  • 2 płaskie łyżeczki sody
  • łyżeczka kminku
  • łyżeczka soli
  • masło do smażenia

Twaróg przełóż do miski, dodaj sodę oczyszczoną i sól. Rozgnieć go widelcem.

wsypywanie składników
TikTok/@smakoszepl

Miseczkę przykryj ściereczką i odstaw na czas od 24 godzin do nawet 48 godzin

fermentacja
TikTok/@smakoszepl

 

Twaróg fermentuje, czyli jest już dobry

Po wskazanym czasie twaróg sfermentuje, czyli będzie można smażyć go na patelni z masłem i dodatkiem kminku. Powinien mieć płynną konsystencję.

smażenie
TikTok/@smakoszepl

 

Zestaw patelnię z ognia, dodaj żółtka i wymieszaj. Podawaj ze świeżym pieczywem. 

dodawanie jajek
TikTok/@smakoszepl

 

Pisaliśmy o twarogu bez twarogu Anny Lewandowskiej.  Podawaliśmy też przepis na pyszne pierogi z twarogiem. 

@smakoszepl Aksamitny smażony twaróg podbije Twoje podniebienie. Smażony ser przy nim się chowa! #jedzenie #gotowanie #smacznego #przepis #przepisy ♬ For Me - Dj Grums
pasztet

Bosacka wzięła pasztet i zadała ważne pytanie. Niemal wszyscy odpowiadają źle, to daje do myślenia

CZYTAJ DALEJ
młode ziemniaki

Strzelczyk robi najlepsze młode ziemniaki. Nie do wiary z czym je gotuje, pokazał przepis w 3 minuty

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Kuchnia Smakoszy

Weź filet z kurczaka i szparagi. Padniesz z wrażenia, jak zobaczysz nasz elegancki obiad
Czytaj więcej >

Kuchnia Smakoszy

Zapomnij o plackach ziemniaczanych. Pokażemy wam coś jeszcze lepszego, w roli głównej kapusta
Czytaj więcej >

Kuchnia Smakoszy

Te 2 dodatki zmienią oblicze mielonych. Oto nasz patent na soczyste i pyszne kotlety
Czytaj więcej >

Kuchnia Smakoszy

Dodajesz koperek do mizerii? Mamy lepszy patent, idealny na upały
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Kuchnia Smakoszy

Kuchnia Smakoszy

Aleksandra Proch

Zapomnij o tarciu ziemniaków. Nasz patent na placki bije inne na głowę, nigdy nie zrobisz inaczej
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Renata Materlińska

Letnia, pożywna sałatka z młodymi ziemniakami. Przyjemnie chrupie dzięki 2 dodatkom
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Renata Materlińska

Podsmaż, posyp i zapiecz. Rabarbar pod kruszonką smakuje jak marzenie
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Aleksandra Proch

Leniwe od Smakoszy z wyjątkowym sosem. Cała rodzina wymiecie talerze do czysta
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Zetrzyj i dodaj do poszatkowanej kapusty. Ta wyrazista surówka jest lepsza niż z restauracji
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Renata Materlińska

Nie na maśle, nie na oleju. Najzdrowszą jajecznicę zrobisz zupełnie inaczej, mamy genialny patent
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Aleksandra Proch

Zapomnij o tarciu ziemniaków. Nasz patent na placki bije inne na głowę, nigdy nie zrobisz inaczej
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Renata Materlińska

Letnia, pożywna sałatka z młodymi ziemniakami. Przyjemnie chrupie dzięki 2 dodatkom
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Renata Materlińska

Podsmaż, posyp i zapiecz. Rabarbar pod kruszonką smakuje jak marzenie
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Aleksandra Proch

Leniwe od Smakoszy z wyjątkowym sosem. Cała rodzina wymiecie talerze do czysta
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Zetrzyj i dodaj do poszatkowanej kapusty. Ta wyrazista surówka jest lepsza niż z restauracji
Czytaj więcej >
Kuchnia Smakoszy

Renata Materlińska

Nie na maśle, nie na oleju. Najzdrowszą jajecznicę zrobisz zupełnie inaczej, mamy genialny patent
Czytaj więcej >