Smakosze.pl
Projekt bez tytułu - 2021-07-16T220012.648

canva/Image Professionals GmbH

Niezwykły przepis na napój z banana i cynamonu

25 Lipca 2021

Autor tekstu:

Monika Dec

Udostępnij:

Banany najczęściej lądują w sałatce owocowej lub w pysznym cieście, ale możemy je również wykorzystać w zupełnie inny sposób. Owoce mogą być między innymi częścią wybornego koktajlu.

Egzotyczne banany są nie tylko pyszne, ale również zdrowe. Popularne owoce możemy wykorzystać jako składnik cudownego napoju. Warto go wypić tuż przed pójściem spać.

Chociaż te owoce dostępne są niemal w każdym sklepie, to nie zawsze doceniamy ich wyjątkowe wartości odżywcze. Więcej na ich temat pisaliśmy w tym artykule. Jak przygotować wzmacniający przepis z bananów?

Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:

Przepis na wyjątkowy napój z bananów

Składniki:

  • 2 banany

  • 200 ml wody

  • 2 laski cynamonu

Marynowane ogórki w keczupie

Prosty sposób na marynowane ogórki w keczupie

CZYTAJ DALEJ

Sposób wykonania:

Ugotuj banana wraz z dwoma dobrej jakości laskami cynamonu, a następnie przecedź i wypij gotowy napój. Zalecane jest jego picie na około 2 godziny przed snem. Efekty będą jeszcze lepsze, gdy będziemy robić to naturalnie.

Banany dostarczą do naszego organizmu sporą dawkę potasu oraz magnezu i fosforu. Wzmocnią one organizm i pozytywnie wpłyną na nasz układ nerwowy.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło:przepisy teściowej

Zapraszamy na nasz Instagram

Monika DecAutor

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Soczysta surówka do mięs z kapustą pekińską

Przepisy

Soczysta surówka do mięs z kapustą pekińską. Pyszne uzupełnienie obiadu

Czytaj więcej >
Soczyste i delikatne kotlety z flądry

Przepisy

Soczyste i delikatne kotlety z flądry. Pyszna alternatywa dla schabowego

Czytaj więcej >
Kiszone łodygi brokułów - pyszny rarytas z resztek

Przepisy

Kiszone łodygi brokułów, czyli jak wykorzystać resztki. Nic się nie zmarnuje

Czytaj więcej >
Powidła śliwkowe bez mieszania - prosty przepis

Przepisy

Kochasz powidła śliwkowe, lecz nie znosisz ich mieszać? Znamy sprytne rozwiązanie. Hit wśród przetworów

Czytaj więcej >
Kluski ziemniaczane z kaszą manną są miękkie i lekkie

Przepisy

Do klusek ziemniaczanych dodajesz mąkę i jajka? Wsyp 1 inny składnik, a zachwycą Cię miękkością

Czytaj więcej >
Leczo - wakacyjny klasyk

Przepisy

Wakacyjna klasyka, czyli gęste i pyszne leczo. Węgierska potrawa w lżejszej, warzywnej wersji

Czytaj więcej >