Obrała kaszankę i pokazała najlepszy patent na grilla. 1 dodatek zaskoczy każdego
Kaszanka jest obowiązkowym punktem polskiego wydania grilla. Zapomnij jednak o położeniu jej na ruszcie i czekaniu na gotowe. Lepiej obierz ją z błonki i wymieszaj ze smakowitymi dodatkami. Odrobina suszonych śliwek wynosi ten dobrze znany specjał na zupełnie nowy poziom.
Kaszanka na grilla? Tak, ale inaczej, niż myślisz
Kaszanka na grilla z bogactwem dodatków wymaga odpowiedniego potraktowania. Aby zrobiła się idealnie aromatyczna i soczysta Szefowa Kuchni, której powyższe zdjęcia pochodzą z jej kanału w serwisie YouTube, przyrządza ją w łódeczce z folii aluminiowej. Dzięki temu podgrzewanie przebiega równomiernie, a wszystkie smaki mają szanse idealnie się połączyć.
Gdy podali mu wodę do picia, od razu włączył telefon. Szokujące nagranie z restauracjiPrzepis na kaszankę z grilla z dodatkiem śliwek
Składniki:
- 450 g kaszanki
- 1 cebula
- 1 jabłko
- 50 g suszonych śliwek
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka pikantnego ketchupu
- sól, pieprz, majeranek
Jak zrobić najlepszą kaszankę z grilla?
Zacznij od przygotowania dodatków do kaszanki z grilla. Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na niewielkiej ilości tłuszczu. Obrane jabłko i śliwki pokrój w kostkę, a ząbki czosnku drobno posiekaj.
Kaszankę natnij wzdłuż i wydobądź jej wnętrze z osłonki. Przełóż farsz do dużej miski i dorzuć do niego przygotowane wcześniej składniki. Dopraw całość do smaku solą, pieprzem i suszonym majerankiem. Dołóż 1 łyżkę ketchupu i wszystko starannie wymieszaj.
Przygotuj 3 kawałki folii aluminiowej w kształcie prostokąta. Na każdy z nich nałóż porcję farszu. Następnie zawiń kaszankę w cukierka tak, aby folia szczelnie przykrywała swoją zawartość.
Przygotowane w ten sposób kaszanki układaj na rozgrzanym grillu. Możesz je także przyrządzić w piekarniku. W tym celu ustaw urządzenie na temperaturę 180 stopni i trzymaj w nim potrawę przez ok 30 minut. Po upływie tego czasu ostrożnie otwórz folię aluminiową i ciesz się wybornym smakiem kaszanki. Swojska kaszanka zapiekana z klasycznym dodatkiem zachwyci każdego smakosza. Do kaszanki w sam raz nadadzą się obłędne ziemniaki z grilla prosto od Strzelczyka.
Źródło: Szefowa Kuchni