Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Restauracje > Ogromne pieniądze za makowiec z cukierni Magdy Gessler
Renata Materlińska
Renata Materlińska 22.12.2021 01:00

Ogromne pieniądze za makowiec z cukierni Magdy Gessler

Magda Gessler, makowiec
Pawel Wodzynski/East News, Facebook / @SlodkiSlony

W natłoku przedświątecznych prac, niektórzy z pewnością pomyślą o tym, by przynajmniej niektóre specjały kupić. Często tak robimy z ciastami, bo są pracochłonne. Nieraz swoje kroki kierujemy do renomowanych miejsc. Niestety za makowiec z cukierni Magdy Gessler trzeba zapłacić ogromne pieniądze. Jak dowiecie się ile, z pewnością złapiecie się za głowę. Czy jednak jest tego wart?

Niektórzy tak bardzo lubią pichcić, że nawet przez myśl nie przejdzie im kupić na święta jakąś potrawę lub ciasto. Czasami jednak, żeby mieć spokojną głowę, decydujemy się na gotowy smakołyk. Z okazji świąt, ze swoją ofertą ruszyły też mniej i bardziej znane cukiernie. Do jednych z nich należy cukiernia-restauracja Magdy Gessler „Słodki...Słony".

Ogromne pieniądze za makowiec z cukierni Magdy Gessler

„Słodki...Słony" Magdy Gessler w swojej świątecznej ofercie umieściło wiele specjałów. Wśród nich makowiec, który wygląda bardzo apetycznie, co zresztą obrazuje zamieszczone przez nas zdjęcie pochodzące z Fanpage restauracji. Niestety cena ciasta zwala z nóg. Z kilogram trzeba bowiem zapłacić 130 zł. W stosunku do ubiegłego roku strucla podrożała o 20 zł. Jednak cena za kilogram ciasta wynosząca ponad 100 zł zmrozi chyba niejednego.

Ciasto zdecydował się przetestować jeden z reporterów serwisu Wirtualna Polska i opisać swoje wrażenia. Wybrał się po nie do cukierni-restauracji „Słodki...Słony", która w internecie ma dużo dobrych opinii. Klienci narzekają co prawda na wysokie ceny, ale chwalą potrawy za smak.

Jak napisał reporter — Zaskoczyło mnie w pierwszej kolejności to, że samego maku było bardzo dużo. — i dodał — Masa makowa była wilgotna i na szczęście niezbrylona. Mniej było drożdżowego ciasta, co akurat dla mnie jest zaletą, bo lubię mak — podsumował.

Ciasto, jak widać na zdjęciu, wygląda bardzo apetycznie. Nie brakuje w nim też rodzynek i migdałów. Jak podkreśla reporter — Lukrowa polewa sprawiała wrażenie świeżej. — i dodał — W „Słodkim… Słonym" dostaje się makowca na bogato — podsumował.

Kupować czy nie?

Jak stwierdził dziennikarz Wirtualnej Polski, makowiec jest na tyle smaczny, że warto na niego zwrócić uwagę. Z całą pewnością cena za niego jest wygórowana, ale w zamian za 130 zł otrzymamy produkt dobrej jakości.

Jednak jak podaje portal Wirtualna Polska różnica w smaku między makowcem Magdy Gessler a pochodzącymi z innych cukierni nie jest jednak na tyle duża, by płacić za niego kilka razy więcej.

Na naszej stronie często podajemy wam ceny ze znanych restauracji. Ostatnio pisaliśmy, ile kosztuje obiad w restauracji Kuby Wojewódzkiego. Podawaliśmy też, co można znaleźć w menu restauracji Roberta Lewandowskiego.

masa makowa
masa makowa

Źródło zdjęcia: canva/Aneta_Gu

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy

Źródło: Wirtualna Polska

Zapraszamy na nasz Instagram