Parówki zawijam w chlebie z serem i panieruję. Po usmażeniu smakują nieziemsko
Jeżeli lubisz niestandardowe dania, koniecznie spróbuj tego przepisu. Składniki są tanie, a wykonanie bardzo szybkie. Co najważniejsze to danie ma niespotykany smak.
Parówki i ser?
Parówki i ser to najlepsze połączenie. Nie tylko w klasycznym wydaniu śniadaniowym, czyli gotowane parówki i kanapka z serem. Te dwa składniki można również dodać do ciasta francuskiego i zrobić popularną przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi.
Ten przepis podsunie Ci nie tylko dobry pomysł na szybkie śniadanie, ale i na smakołyki w gronie znajomych. Będą w szoku, co nowego upichciłaś.
W głowie się nie mieści, co Strzelczyk robi z kawałka schabu. Przy tym kotlety mogą się schować
Co oprócz parówek?
Do przygotowania tego dania składniki nie są drogie. Wszystkie powinnaś mieć w swojej kuchni. Zatem do dzieła. Podobny przepis znajdziesz na kanale Ricette Fresche, skąd pochodzi zdjęcie wyróżniające do tego artykułu.
Składniki:
- 4 parówki
- 1 jajko
- 4 kromki chleba
- 4 plastry sera żółtego
- bułka tarta
- pieprz
- sól
Jak zrobić parówki, aby smakowały inaczej?
Na patelni rozgrzej olej. Parówki podsmaż, aż się zarumienią. Z chleba odkrój skórki, a miękką część rozwałkuj na cienki placek. Połóż na nim ser, parówkę i zawiń w rulon. Do miski wbij jajko, dolej mleko, dodaj pieprz i sól, a następnie wymieszaj.
Przygotowane wcześniej rulony z parówkami obtocz w jajku i bułce tartej. Układaj na rozgrzanej wcześniej patelni. Smaż, aż panierka się zarumieni. Podawaj z ketchupem lub z Twoim ulubionym dipem. Sprawdzi się idealnie na śniadanie lub jako przekąska. Przeczytaj, czy zdrowsze są jabłka, czy banany oraz co niesamowitego możesz zrobić ze skórek mandarynek.