Smakosze.pl
Kotlety z kapusty

ARTUR BARBAROWSKI/East News; canva/nata_vkusidey, Getty Images

Pyszne kotlety z kapusty włoskiej wg. przepisu siostry Anastazji

19 Października 2021

Autor tekstu:

Adam Moskal

Udostępnij:

Kotlety nie zawsze muszą być wykonywane głównie z mięsa - siostra Anastazja zaprezentowała recepturę na kotlety z kapusty. Jarska wersja syci i smakuje obłędnie. Każdy, kto spróbuje ich choć raz, nie będzie mógł przestać jeść.

Kotlety z kapusty włoskiej są przygotowane również z dodatkiem sera żółtego, dzięki czemu obiad doskonale syci, a także smakuje obłędnie, Podczas smażenia ser delikatnie się topi i po przekrojeniu rozpływa się na talerzu.

Przygotowanie kotletów jest zadaniem banalnie prostym i niewymagającym praktycznie żadnych umiejętności. Wystarczy odrobina wolnego czasu, aby cieszyć się doskonałym obiadem.

Przepis na kotlety z kapusty siostry Anastazji

Składniki:

  • 1 kapusta włoska

  • 200 g sera żółtego

  • 2 cebule

  • garść natki pietruszki

  • olej

  • 2 marchewki

  • 3 jajka

  • 150 g bułki tartej

  • 6 łyżek mąki

  • sól

  • pieprz

Zacznij od umycia kapusty i poszatkowania jej na drobne kawałki. Przełóż ją do miski, podsyp solą i odstaw na 15 minut. Marchewkę dokładnie umyj, obierz, i ugotuj w wodzie.

kotlet schabowy

Przepis na kotlety schabowe w majonezowej marynacie

CZYTAJ DALEJ

Odciśnij kapustę z nadmiaru wody. Dodaj do niej marchew, posiekaną cebulę, marchew, natkę pietruszki, bułkę tartą, ser żółty starty na tarce o dużych oczkach oraz jaja. Wymieszaj całość i dopraw sola oraz pieprzem.

Z masy uformuj kotlety i obtocz je w mące pszennej. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Smacznego.

Jeśli masz ochotę na więcej przepisów, zajrzyj na naszą stronę. Z tego artykułu dowiesz się, jak zrobić pyszne ciasto Mleczna Kanapka. Ten tekst poświęcony został domowemu kompotowi z jabłek.

Kotlety

Źródło zdjęcia: canva/nata_vkusidey, Getty Images Pro

Niemal wszyscy Polacy popełniają fatalny błąd robiąc kurczaka. 7 zdjęcie wszystko Ci wyjaśni

Slajd 1 z 7

ćwiartki kurczaka

Każdy lubi kurczaka

W wielu domach kurczak jest jednym z podstawowych mięs.

Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: przyslijprzepis

Zapraszamy na nasz Instagram

Adam MoskalAutor

Redaktor serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad półtora roku, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Przepisy

Farsz na krokiety z mięsem mielonym

Czytaj więcej >
Uszka wigilijne Magdy Gessler

Przepisy

Najlepsze na świecie uszka wigilijne według samej Magdy Gessler

Czytaj więcej >

Przepisy

Pieczone kotlety z kalafiora - idealne na zdrowy obiad

Czytaj więcej >
Karp wigilijny Roberta Makłowicza

Przepisy

Nieziemsko pyszny karp wigilijny według Roberta Makłowicza

Czytaj więcej >
Lepienie pierogów z bezglutenowego ciasta będzie łatwe

Przepisy

Genialne ciasto na pierogi bez grama mąki pszennej

Czytaj więcej >
Surówka zimowa teściowej — specjał z czerwonej kapusty

Przepisy

Chrupiąca i soczysta zimowa surówka teściowej

Czytaj więcej >