Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Pyszne kotlety z kapusty włoskiej wg. przepisu siostry Anastazji
Adam Moskal
Adam Moskal 26.03.2022 00:16

Pyszne kotlety z kapusty włoskiej wg. przepisu siostry Anastazji

Kotlety z kapusty
ARTUR BARBAROWSKI/East News; canva/nata_vkusidey, Getty Images

Kotlety nie zawsze muszą być wykonywane głównie z mięsa - siostra Anastazja zaprezentowała recepturę na kotlety z kapusty. Jarska wersja syci i smakuje obłędnie. Każdy, kto spróbuje ich choć raz, nie będzie mógł przestać jeść.

Kotlety z kapusty włoskiej są przygotowane również z dodatkiem sera żółtego, dzięki czemu obiad doskonale syci, a także smakuje obłędnie, Podczas smażenia ser delikatnie się topi i po przekrojeniu rozpływa się na talerzu.

Przygotowanie kotletów jest zadaniem banalnie prostym i niewymagającym praktycznie żadnych umiejętności. Wystarczy odrobina wolnego czasu, aby cieszyć się doskonałym obiadem.

Przepis na kotlety z kapusty siostry Anastazji

Składniki:

  • 1 kapusta włoska

  • 200 g sera żółtego

  • 2 cebule

  • garść natki pietruszki

  • olej

  • 2 marchewki

  • 3 jajka

  • 150 g bułki tartej

  • 6 łyżek mąki

  • sól

  • pieprz

Zacznij od umycia kapusty i poszatkowania jej na drobne kawałki. Przełóż ją do miski, podsyp solą i odstaw na 15 minut. Marchewkę dokładnie umyj, obierz, i ugotuj w wodzie.

Odciśnij kapustę z nadmiaru wody. Dodaj do niej marchew, posiekaną cebulę, marchew, natkę pietruszki, bułkę tartą, ser żółty starty na tarce o dużych oczkach oraz jaja. Wymieszaj całość i dopraw sola oraz pieprzem.

Z masy uformuj kotlety i obtocz je w mące pszennej. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Smacznego.

Jeśli masz ochotę na więcej przepisów, zajrzyj na naszą stronę. Z tego artykułu dowiesz się, jak zrobić pyszne ciasto Mleczna Kanapka. Ten tekst poświęcony został domowemu kompotowi z jabłek.

Źródło zdjęcia: canva/nata_vkusidey, Getty Images Pro

Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: przyslijprzepis

Zapraszamy na nasz Instagram

Tagi: Danie