Smakosze.pl

Scren z flmu na kanale TikTok marylarodowicz

Rodowicz stanęła przed kamerą i przyrządziła rybę. Zawstydziła szefów kuchni

12 Lutego 2023

Autor tekstu:

Emilia Maciejewska-Latosińska

Maryla Rodowicz pokazała, jak przyrządza pysznego łososia. W jej wykonaniu jest aromatyczny, delikatny i pełen smaku, a przepis zachwyca prostotą. Wycieczka do restauracji już nie będzie konieczna.

Prosty patent na pieczonego łososia spodoba się nawet wybrednym. Maryla Rodowicz oczyszcza rybę i zapieka ją wraz z kilkoma składnikami. Ryba jest tak miękka, że aż rozpływa się w ustach, a jej smak bije na głowę specjały przyrządzane przez szefów kuchni.

Przepis na łososia Maryli Rodowicz

Składniki:
  • 400-500 g filetu z łososia

  • 200 g śmietany 18%

  • około 4 łyżek masła

  • 2-3 łyżki sosu sojowego

  • pół limonki

  • 2-3 łyżeczki ziaren czerwonego pieprzu

  • sól i pieprz w ilości do smaku

  • świeży koperek

Jak zrobić znakomitego łososia? Maryla Rodowicz pokazała swój patent

Zaczynamy od oczyszczenia łososia. Rybę przekrawamy na pół, a następnie układamy ją w posmarowanym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki i obsypujemy czerwonym pieprzem.

Wierzch pokrywamy zgrubnie pokrojonym koperkiem. Wrzucamy kawałki masła, a następnie na powierzchni delikatnie rozsmarowujemy wymieszaną z sosem sojowym śmietanę.

Łososia zapiekamy przez kwadrans w temperaturze 160 stopni Celsjusza. Podajemy z ziemniakami z wody i delikatna w smaku surówką np. z marchewki i pomarańczy. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na dania z rybami. Szczególnie polecamy prosty makaron z tuńczykiem oraz sposób na wyśmienity panierowany filet z patelni . Będzie świetnie smakował z wyrazistą surówką .

@marylarodowicz Mary love łososiowe 🐟 Dla Was ode mnie i chcę zobaczyć jak Wy przyrządzacie mojego łososia. Nagrywajcie duety - zobaczę, a może najfajniejszą osobę zaproszę do kolejnego przepisu? #losos #łosoś #gotujzmaryla #viral #trend ♬ Sunny Day - Ted Fresco

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: TikTok/marylarodowicz

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Babcia Alka dodaje do ogórków 1 prosty składnik. Jej mizerię ubóstwia cała rodzina
Czytaj więcej >

Przepisy

Na Śląsku dodają do mielonych ten składnik. Tak pysznych jeszcze nie jedliście
Czytaj więcej >

Przepisy

Starła marchewkę i jeszcze 2 warzywa. Lepszej surówki nie zjesz nawet w restauracji
Czytaj więcej >

Przepisy

Mistrzowski przepis na leczo od Koła Gospodyń Wiejskich. Nawet Gessler nie ma lepszego
Czytaj więcej >

Przepisy

Niebywałe, do czego syn Gessler dodaje pokrzywę. Danie zrobi prawdziwą furorę
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk robi genialne młode ziemniaki. Zdradził też świetny patent na ich czyszczenie
Czytaj więcej >
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Żaden majonez i śmietana. Surówka z pora i jabłka zalana tym przysmakiem smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Kiedyś kochali ją wszyscy, dziś niewielu pamięta. Kultowa Stefanka bez pieczenia
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Nikt już nie moczy schabowych w mleku. Ten patent jest 1000 razy lepszy
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Zapomnij o pasztecie z warzyw z rosołu. Ta wersja jest zdrowsza i bardziej aromatyczna
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska dodaje szczyptę do naleśników. Przez to są zdrowsze niż każde inne
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Dodaj do małosolnych pikantny dodatek. Wyjdą wyraziste i lepsze niż kiedykolwiek
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Żaden majonez i śmietana. Surówka z pora i jabłka zalana tym przysmakiem smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Kiedyś kochali ją wszyscy, dziś niewielu pamięta. Kultowa Stefanka bez pieczenia
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Nikt już nie moczy schabowych w mleku. Ten patent jest 1000 razy lepszy
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Zapomnij o pasztecie z warzyw z rosołu. Ta wersja jest zdrowsza i bardziej aromatyczna
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska dodaje szczyptę do naleśników. Przez to są zdrowsze niż każde inne
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Dodaj do małosolnych pikantny dodatek. Wyjdą wyraziste i lepsze niż kiedykolwiek
Czytaj więcej >