Siostra Anastazja wlewa do naleśników 2 napoje. Wychodzą idealnie puszyste
Jak zrobić puszyste naleśniki? To najlepiej wie siostra Anastazja. Do ciasta naleśnikowego dodaje składniki, które sprawiają, że danie jest lekkie i puszyste jak chmurka.
Naleśniki puszyste i pyszne
Mało kto nie lubi naleśników. To danie można podać właściwie na każdy posiłek. Smakują na śniadanie, na obiad i kolację. Dają wiele pysznych możliwości. Kluczem są tu dodatki. Naleśniki można jeść na słodko i w sposób wytrawny.
Zwykle zależy nam, by to danie wyróżniało się puszystością. Jednak czasem naleśniki wychodzą zbyt twarde i suche. Czas to zmienić. Dlatego jak najszybciej skorzystajmy z przepisu siostry Anastazji na puszyste naleśniki. Siostra do ciasta wlewa mleko i wodę. Ten patent nadaje daniu tak oczekiwanej puszystości.
To tutaj zrobisz zakupy na święta w najlepszej cenie. Taniej nawet, niż w BiedronceJak zrobić naleśniki siostry Anastazji?
Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- ½ szklanki wody
- 1 ½ szklanki mleka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 jajka
- olej do smażenia
Przygotowanie naleśników zaczniemy od wlania mleka i wody do naczynia. Dodajemy przesianą mąkę, jajka, szczyptę soli i cukier. Składniki miksujemy na gładkie ciasto. Wkładamy je do lodówki na 20-30 minut.
To też sprawi, że naleśniki wyjdą puszyste. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i smażymy naleśniki ze schłodzonego ciasta. Powinny uzyskać rumiany kolor. Naleśniki są gotowe do podania.
Puszyste naleśniki dla każdego
Naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami. Do ciasta wsypaliśmy trochę cukru, więc pasują do nich słodkie dodatki. Serek z owocami, konfitura lub mus jabłkowy sprawdzą się tu idealnie. Warto wypróbować przepis siostry Anastazji, bo gwarantuje puszysty efekt na talerzu.
Woda i mleko w cieście oraz schłodzenie go potem w lodówce sprawi, że naleśniki każdego zachwycą puszystością. Ten patent przyda się w każdej kuchni. Pyszne i puszyste naleśniki gwarantowane. Pisaliśmy o tym, jak zrobić znakomity obiad z kurczaka. Radziliśmy, co zrobić, by ciasto na pierogi nie wyszło twarde.
Źródło: foodpedia.pl