Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Strzelczyk wymieszał go z mięsem z rosołu. “Proste, a jakie pyszne”
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 25.08.2024 13:59

Strzelczyk wymieszał go z mięsem z rosołu. “Proste, a jakie pyszne”

mięso z rosołu
Fot. YouTube/ODDASZFARTUCHA

Co zrobić z mięsa z rosołu? Tomasz Strzelczyk zna na to doskonały sposób. Miesza mięso z jednym produktem. Wychodzi apetyczne smarowidło, które z pieczywem smakuje, że palce lizać. 

Mięso z rosołu i co dalej?

Rosół jadamy na co dzień i od święta. Cenimy sobie ten doskonały smak. Jednak, co później zrobić z mięsem z rosołu? Warto poznać patent Tomasza Strzelczyka na użycie mięsa z tej lubianej zupy. Znany kucharz łączy je z majonezem. Dodaje cebule, czosnek i ciecierzyce. Z takich składników powstaje pyszne smarowidło do pieczywa.

 Wyrazisty smak i aromat to cechy, które  wyróżniają ten przysmak. Dzięki z nim mięso z rosołu się nie zmarnuje i zjesz je ze smakiem. Przepis Tomasza Strzelczyka znajdziesz na jego kanale YouTube Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule. 

mięso z rosołu (1).jpg
Fot. YouTube/ODDASZFARTUCHA
Weź fusy z kawy i włóż do lodówki. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę

Jak zrobić smarowidło z mięsa z rosołu?

Składniki:

  • mięso z rosołu
  • 100 gotowanej ciecierzycy
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • szczypta płatków chili
  • 6 łyżek majonezu kieleckiego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie dania zacznij od oddzielenia mięsa od kości i zmielenia go w maszynce. Zmiel podsmażoną cebulkę i ugotowaną ciecierzycę. Składniki dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Wsyp płatki chili i wszystko wymieszaj. 

Teraz dołóż majonez i ponownie wymieszaj. Przygotuj pieczywo i posmaruj je smarowidłem z mięsa z rosołu. Chleb możesz posypać koperkiem lub natką pietruszki.

Smarowidło z mięsa z rosołu najlepsze

Smarowidło z mięsa z rosołu wychodzi pysznie i jest pełne. Przyda się do kanapek na kolację lub drugie śniadanie. Takie smarowidło zapakuj do słoika, zakręć i wstaw do lodówki. Przez kilka dni możesz z niego korzystać.

Wypróbuj przepis od Tomasza Strzelczyka. Dzięki niemu znajdziesz pyszne zastosowanie dla mięsa z rosołu. Taki smakołyk doceni cała rodzina. Pieczywo z mięsnym dodatkiem będzie smakować pysznie. Pisaliśmy o tym, jak zrobić sałatkę z pomidorów z pysznym sosem. Podawaliśmy doskonały przepis na niedzielny rosół. 

smarowidło
Fot. YouTube/ODDASZFARTUCHA