Syn Gessler nie robi omletu z jajek. Ten składnik może wprawić w osłupienie
Omlet z ziemniaków sprawdzi się nie tylko na śniadanie. Inspirowana kuchnią hiszpańską receptura Tadeusza Müllera pozwoli wam przygotować niesamowicie smaczną i sycąca potrawę, którą jeszcze nie raz podacie swoim bliskim. Spróbujecie?
Jeśli szukacie urozmaicenia w przyrządzaniu posiłków, omlet z ziemniaków ma szansę wam się spodobać. Pełna smakowitych warzyw jajeczna potrawa w stylu hiszpańskim syci na długo, a jej przygotowanie jest niesamowicie proste. Warto skosztować.
Przepis na znakomity omlet z ziemniaków Tadeusza Müllera
Składniki:
-
8 dużych jaj
-
300-400 g ziemniaków
-
2 dowolne papryki
-
oliwa z oliwek
-
2 średnie cebule
-
sól i pieprz w ilości do smaku
Jak zrobić omlet z ziemniaków? Tadeusz Müller zdradził sekret hiszpańskiego przysmaku
Ziemniaki szorujemy, a następnie kroimy je na nieregularne kawałki. Warzywo wrzucamy do garnka i zalewamy oliwą z oliwek. Gotujemy je w niej, aż nieco zmięknie, w międzyczasie dodając dwie pokrojone w kostkę cebule.
Paprykę płuczemy i oczyszczamy z nasion, a następnie kroimy ją w cienkie paseczki i również dorzucamy do ziemniaków. Miękkie warzywa odcedzamy z tłuszczu, podobnie jak frytki. Dodajemy do nich wszystkie jaja, a następnie dokładnie łączymy składniki.
Omlet z ziemniaków smażymy na patelni z nieprzywierającą powłoką do zrumienienia z obu stron. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.
Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na dania z ziemniaków. Szczególnie polecamy prostą zapiekankę z mięsem mielonym oraz wyjątkowo smaczną przekąskę z dodatkiem czosnku .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Poszła zimą do lasu, wróciła z koszykiem grzybów. Zdradziła, gdzie ich szukać
-
Wsyp całe opakowanie do ciasta na faworki i zagnieć. Natychmiast zyskają zupełnie nowy smak
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama