Smakosze.pl Przepisy Syn Gessler nie robi omletu z jajek. Ten składnik może wprawić w osłupienie
camva/SGAFotoStudio; Screen z kanału YouTube TVN Foodie

Syn Gessler nie robi omletu z jajek. Ten składnik może wprawić w osłupienie

2 lutego 2023

Omlet z ziemniaków sprawdzi się nie tylko na śniadanie. Inspirowana kuchnią hiszpańską receptura Tadeusza Müllera pozwoli wam przygotować niesamowicie smaczną i sycąca potrawę, którą jeszcze nie raz podacie swoim bliskim. Spróbujecie?

Jeśli szukacie urozmaicenia w przyrządzaniu posiłków, omlet z ziemniaków ma szansę wam się spodobać. Pełna smakowitych warzyw jajeczna potrawa w stylu hiszpańskim syci na długo, a jej przygotowanie jest niesamowicie proste. Warto skosztować.

Przepis na znakomity omlet z ziemniaków Tadeusza Müllera

Składniki:

  • 8 dużych jaj

  • 300-400 g ziemniaków

  • 2 dowolne papryki

  • oliwa z oliwek

  • 2 średnie cebule

  • sól i pieprz w ilości do smaku

Jak zrobić omlet z ziemniaków? Tadeusz Müller zdradził sekret hiszpańskiego przysmaku

Ziemniaki szorujemy, a następnie kroimy je na nieregularne kawałki. Warzywo wrzucamy do garnka i zalewamy oliwą z oliwek. Gotujemy je w niej, aż nieco zmięknie, w międzyczasie dodając dwie pokrojone w kostkę cebule.

Paprykę płuczemy i oczyszczamy z nasion, a następnie kroimy ją w cienkie paseczki i również dorzucamy do ziemniaków. Miękkie warzywa odcedzamy z tłuszczu, podobnie jak frytki. Dodajemy do nich wszystkie jaja, a następnie dokładnie łączymy składniki.

Omlet z ziemniaków smażymy na patelni z nieprzywierającą powłoką do zrumienienia z obu stron. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na dania z ziemniaków. Szczególnie polecamy prostą zapiekankę z mięsem mielonym oraz wyjątkowo smaczną przekąskę z dodatkiem czosnku .

Omlet z ziemniaków Tadeusza Mullera jest pyszny
canva/fuen30

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy