Ta surówka z kiszonej kapusty idealnie pasuje do ryby. W moim domu jest od pokoleń
Każdy ją zna, ale nią każdy wie jak ją zrobić dobrze. Sprawdź, jak zrobić surówką, która do obiadu z rybą będzie smakować wyśmienicie. Jest łatwa, a jej przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.
Połączenie znane od dawna
https://domekiogrodek.pl/oto-co-trzeba-zrobic-przed-sadzeniem-cebuli-i-czosnku-pg-ds-2202
Surówka z kiszonej kapusty znana jest wszystkim od dawna. W moim domu pojawiała się zazwyczaj jako dodatek do ryby. Nic dziwnego połączenie tych smaków jest wyśmienite. A przy okazji to niezła bomba wartości odżywczych. Zawarte w rybie kwasy tłuszczowe omega-3 oraz witamina C, która znajduje się w kiszonej kapuście, wzmacniają naszą odporność. Na pewno przyda się to okresie zachorowań.
Moja babcia oprócz kapusty dodawała jeszcze marchewkę. Co nadało surówce słodyczy i przełamywało kwaśny smak tego pierwszego składnika. Większość z nas zna tę surówkę, ale nie wszyscy do końca wiedzą, jak ją zrobić.
Oto co trzeba zrobić przed sadzeniem cebuli i czosnku.
Czy trzeba obierać pieczarki? Co druga osoba była w sporym błędzieNie tylko marchew i kapusta
Smak surówki nie jest zagwarantowany tylko i wyłącznie przez te dwa składniki. Sprawdź listę i zobacz, co jeszcze będzie ci potrzebne.
Składniki:
- ½ kg kapusty kiszonej
- 2 marchwie
- 1 cebula
- 20 g cukru
- pieprz
Przepis na surówkę z kiszoną kapustą
Zacznij od bardzo drobnego posiekania kiszonej kapusty. Następnie obierz i umyj marchew. Zetrzyj ją na drobnych oczkach tarki. Cebulę obierz i pokrój w bardzo małą kostkę.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Wsyp cukier oraz dopraw pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystkie składniki muszą się dokładnie wymiksować, a przyprawy przegryźć. Twoja surówka do obiadu gotowa. Sprawdź, jak błyskawicznie zrobić ciasteczka czekoladowe oraz sprawdź przepis na zupę, która pomoże zrzucić ci zbędne kilogramy.