Z pewnością suflet nie należy do grona deserów, które cieszą się w Polsce dużą popularnością. Idealny specjał powinien charakteryzować się płynnym środkiem. Z naszym przepisem z pewnością uda Ci się osiągnąć pożądany efekt. Suflet zaskakuje wybornym smakiem, który na długo pozostaje w pamięci.Smakowity suflet można przygotować bez najmniejszych problemów. Przepis jest banalnie prosty. Wystarczy pamiętać o kilku istotnych detalach. Dzięki nim deser zachwyci najbliższych fantastycznym płynnym wnętrzem.
Polewa czekoladowa bez masła jest błyskawiczną polewą, którą udekorujesz sernik, piernik i inne ciasta. Polewa przygotowana jest wyłącznie z cukru pudru, oryginalnego kakao i wody, ma mocny, czekoladowy smak i doskonałą konsystencję. Poznaj przepis na pyszną polewę czekoladową bez masła.Polewa czekoladowa bez masła jest lżejszą i szybszą wersją klasycznej polewy czekoladowej przygotowanej z tabliczki czekolady. Polewa na bazie kakao ma mocny, czekoladowy smak, jest gęsta i doskonale nadaje się do dekoracji ciast, takich jak sernik kajmakowy, piernik, ciasta biszkoptowe i na kruchym spodzie. Polewę czekoladową bez mleka przygotuj również, kiedy będziesz mieć ochotę na domowe kluski na parze. Kluski smakują doskonale otulone płynną czekoladą.Przed podgrzewaniem polewy przesiej kakao z cukrem pudrem przez gęste sito, dzięki czemu unikniesz ewentualnych grudek. Polewy nie gotuj, a delikatnie podgrzewaj, aby miała idealną konsystencję i ładnie się błyszczała. Do polewy możesz dodać również skórkę z pomarańczy lub orzechy laskowe, aby urozmaicić jej smak.
Większość osób zdaje sobie sprawę z tego, że cukier nie jest zdrowy. Często rezygnują więc z jego dodatku do kawy czy herbaty lub zastępują go słodzikiem. A co zrobić ze słodkościami? Przecież bez dodatku cukru stracą swój kuszący smak. Zobacz, czym zastąpić cukier w ciastach i deserach. Biały cukier zwany jest nawet białą śmiercią. To dlatego, że spożywany w nadmiernych ilościach prowadzi do otyłości i wielu poważnych chorób. Niestety nie wprowadza do naszego organizmu nic pożytecznego, a jedynie mnóstwo kalorii. Osoby myślące o swoim zdrowiu często więc rezygnują z używania cukru. Piją więc niesłodką herbatę czy kawę dosładzaną słodzikiem. Trudniej jednak wyobrazić sobie niesłodkie ciasta i desery. Na szczęście mogą pozostać słodkie, a jednocześnie być zdrowszymi. Tak się stanie, gdy zamiast cukru dodasz do nich zdrowy słodzik.
Piernik jest tradycyjnym ciastem, które przygotowujemy na Święta Bożego Narodzenia. Mocny, korzenny smak, powidła śliwkowe i polewa czekoladowa sprawiają, że piernik jest królem wśród świątecznych wypieków. Poznaj sprawdzony przepis na tradycyjną i szybką polewę do piernika z kakao, masła, cukru i mleka.Piernik jest ciastem, bez którego nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia. Wilgotny, puszysty wypiek o wyraźnym, miodowo-korzennym smaku z nutą czekolady, cynamonu, kardamonu, imbiru, przełożony jest powidłami śliwkowymi. Cały piernik polany jest gęstą, aksamitną polewą czekoladową, która zastygając na cieście, tworzy jego doskonałe wykończenie.Piernik z polewą czekoladową możesz przygotować w kilka godzin, jednak najlepszy smak uzyskasz wtedy, kiedy wyrobione ciasto będzie dojrzewać 4 tygodnie, a po upieczeniu placka, odstawisz go na kolejne 2 tygodnie w suche i chłodne miejsce. Polewę czekoladową przygotuj dzień przed podaniem, aby zdążyła zastygnąć na pierniku.Z dodatkiem korzennej przyprawy do piernika przygotujesz również doskonałe pierniczki na choinkę. Udekoruj je kolorowym lukrem i jadalnymi ozdobami.
Krem czekoladowy jest doskonałym dodatkiem do wypieków. Każdy tort i ciasto przełożone aksamitnym, mocno czekoladowym kremem smakuje wyśmienicie. Kremem czekoladowym możesz również dekorować babeczki, muffinki, a także dodać do ciast przygotowywanych na zimno. Poznaj tradycyjny przepis na krem czekoladowy do ciasta.Czekolada jest doskonałym dodatkiem do ciast i deserów. Krem przygotowany z tabliczką gorzkiej czekolady i słodkiej śmietanki smakuje rewelacyjnie. Krem ucierany jest również z żółtkami, aby dodatkowo spulchnić masę i nadać jej lekkości i doskonałego smaku. Krem gotuj na wolnym ogniu, ale nie doprowadź do gotowania i wrzenia, ponieważ masa się zważy lub rozwarstwi. Krem musi być ciepły, nie gorący.Krem czekoladowy wykorzystasz do przełożenia tortów i ciast biszkoptowych. Możesz również udekorować nim wszystkie wypieki, babeczki i muffinki. Krem świetnie pasuje również do ciast przygotowywanych na zimno na herbatnikach. Krem czekoladowy nie jest jedynym kremem, którym przełożysz ciasta. Przygotuj równie smaczny i aksamitny krem truskawkowy oraz orzeźwiający krem cytrynowy ze śmietanką.
Szukasz pomysłu na szybką polewę do ulubionego ciasta, deseru, naleśników? przygotuj polewę z masła orzechowego z wyczuwalną nutą kakao. Polewa świetnie komponuje się ze wszystkimi słodkościami, nadając im wyraźny, doskonały i mocno orzechowy smak. Poznaj przepis na szybką polewę z masła orzechowego.Masło orzechowe produkowane jest z orzechów ziemnych i tłuszczu, jaki się z nich wytrąca podczas obróbki. Masło zawiera duże ilości białka, błonnika i tłuszczy, bogate jest w magnez, potas i wapń oraz witaminy z gruby B. Związki te regulują pracę układu nerwowego, serca, a także wzmacniają pamięć, koncentrację i kości.Polewa z masła orzechowego jest słona i słodka jednocześnie, jest doskonała i bardzo uniwersalna. Możesz polać nią naleśniki, ulubiony deser, sernik i wiele innych wypieków. Ciasta na zimno, takie jak sernik i snikers również doskonale komponują się z mocno orzechową polewą. Ciasta możesz dodatkowo posypać orzechami i ulubionymi bakaliami.
O tym, że dzieci lubią słodkości, wie każdy. Z tego powodu pewna babcia zabrała swoje wnuki do sklepu ze słodyczami. Jakież było jej przerażenie, gdy na półce ujrzała słodkości w kształcie męskich genitaliów. Oburzona kobieta zadzwoniła na policję. Choć słodycze nie są zdrowe, to jednak dzieci za nimi przepadają. Doskonale wiedzą o tym sprzedawcy, którzy na wysokości ich oczu ustawiają przy kasach kuszące kolorami słodkości. Pewna babcia w Wielkiej Brytanii chciała zrobić wnukom przyjemność i zabrała je nawet do specjalnego sklepu ze słodyczami. Niestety szybko pożałowała swojej decyzji.
Ciasta nas kuszą, choć wiemy, że do najzdrowszych nie należą. Dużo w nich cukru i tłuszczu, mało wartościowych składników. No, chyba że mowa o nieziemsko orzechowym cieście bez pieczenia. Jest zdrowe, bo nie ma dodatku cukru. Ciasta bez pieczenia należą do naszych ulubionych. Przede wszystkim są łatwe i szybkie do zrobienia, nie pochłaniają też energii elektrycznej czy gazu. I nigdy nie mają zakalca. Dziś proponujemy wam wyjątkowo wartościowe ciasto bez pieczenia, w którym nie ma niezdrowych składników. Wszyscy będą nim zachwyceni.
Kto nie przepada za ptasim mleczkiem? Ten słynny, słodki specjał jest na tyle smaczny, że doczekał się wielu podobnych wersji. My zdradzimy wam przepis na domowe ptasie mleczko. Puszyste i delikatne wnętrze skryte jest pod polewą czekoladową. Dokładnie tak, jak lubisz.Wedlowskie ptasie mleczko cieszy nasze podniebienia już od kilkudziesięciu lat. Wiele osób opracowało już nawet swój sposób na to, jak je jeść. Jedni po prostu gryzą je po kawałku, inni najpierw zjadają czekoladę, a potem raczą się piankowym wnętrzem. Oryginał niestety nie należy do najtańszych. Jednak to przygotowane według poniższego przepisu wiele mu nie ustępuje, a jest niewątpliwie tańsze.
Uwielbiamy ciasta bez pieczenia. Za ich prostotę i szybkość przygotowania, a także za doskonały smak. Dziś podamy wam przepis na błyskawiczny sernik bananowy bez pieczenia z pięciu składników. Jest wyborny prosto z lodówki, a nawet nieco zmrożony.Ciasta bez pieczenia bazują na półproduktach. Warstwę ciasta zastępuje się w nich ciastkami. Zwykle dodaje się też twaróg i czekoladę, które nie wymagają pieczenia. To, co jeszcze dodamy do naszego ciasta, zależy już od naszej inwencji twórczej. Możemy sięgnąć po owoce, bakalie, dżem czy masę kajmakową. Tak czy siak, ciasto bez pieczenia nie może się nie udać.
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzegł przed spożyciem czekolady z kurkumą, imbirem i cytryną wyprodukowanej przez bułgarską firmę Bio Benjamin. Produkt wycofywany jest z rynku ze względu na zastosowanie składnika zanieczyszczonego tlenkiem etylenu. Czekolada jest produktem, do którego podchodzić należy z rozwagą nie tylko ze względu na wysoką zawartość kaloryczną. Jak każdy wyrób wysoko przetworzony powinna być spożywana sporadycznie i w niewielkich ilościach. Jej spożycie, jak się okazuje, nie zawsze też może być dla nas bezpieczne.
Lodowiec to ciasto bez pieczenia na biszkoptach, z masą budyniową, kakaową, owocami i galaretką. Lodowiec w przepisie przygotowany jest również z suszoną żurawiną, orzechami włoskimi, czekoladą deserową. Poznaj niezawodny przepis na ciasto lodowiec z wiśniami i galaretką wiśniową.Ciasto lodowiec możesz przygotować z różnych owoców i galaretek. W przepisie wykorzystałam wiśnie, ponieważ doskonale komponują się zarówno z masą budyniową, kakaową, jak i bakaliami, tworząc wyjątkowo smaczne połączenie. Ciasto najlepiej smakuje właśnie z wiśniami, ale i z truskawkami, malinami, owocami leśnymi.Ciasto lodowiec koniecznie przygotuj z suszoną żurawiną i pokruszonymi orzechami włoskimi, aby nadać mu wyjątkowego smaku. Bakalie uzupełnij tartymi wiórkami czekoladowymi. Biszkopty, przed wyłożeniem masy budyniowej, nasącz wodą lub zimną, gorzką herbatą. Jeśli lubisz alkoholowe ciasta, do herbaty dolej odrobinę wiśniówki.Jeśli jesteś miłośnikiem szybkich ciast bez pieczenia - tu znajdziesz przepis na doskonałe, delikatne ciasto Oreo bez pieczenia, z ciasteczkami.
Kawa potrafi pobudzić, a kakao pokrzepić. A próbowaliście już może je połączyć? Wiecie,dlaczego warto dodać do kawy kakao? Napój zyska ciekawy smak, ale też kilka pozytywnych właściwości. Napar kawy jest bogaty w kofeinę, która podnosi nieco ciśnienie krwi i działa pobudzająco. Filiżanka kawy dodaje energii, zmniejsza zmęczenie i poprawia koncentrację. Kakao natomiast usprawnia krążenie krwi w mózgu i pomaga zachować trzeźwość umysłu. Połączenie kawy z kakao niewątpliwie dobrze działa na nasz mózg.
Kawa umożliwia ogromnej części społeczeństwa na wydajne wstawanie po regenerującym śnie - kofeina pobudza i dostarcza sporej dawki energii. Łącząc napar z chili, uzyskuje się napój o jeszcze silniejszych właściwościach odchudzających i pobudzających. Dodatkowo smak takiej kawy będzie znacznie lepszy, a aromat przyjemniejszy. Kawa sama w sobie ma intensywny smak, dzięki prażonym ziarnom, które uwalniają znacznie więcej aromatu. Można go jednak jeszcze bardziej podbić, dodając chili do gorącego naparu. Chili wykazuje właściwości rozgrzewające, przyspieszające spalanie tkanki tłuszczowej, poprawiające pracę układu odpornościowego, bakteriobójcze oraz zmniejszające apetyt. Jeśli jednak masz problemy z żołądkiem, lub cierpisz na jego nadwrażliwość, uważaj na ilość dodawanej przyprawy. Ma ona bowiem działanie drażniące na śluzówkę żołądka, co może wywoływać nieprzyjemny ból brzucha.
Gorącą czekoladę możesz zamówić w kawiarni. Jednak bez problemu i taniej przygotujesz ją w domu. Wystarczy dosłownie kilka minut. Oto przepis na pyszną czekoladę na gorąco. Będzie idealna na chłodne, ponure dni, bo rozgrzeje, a przy okazji nasyci i poprawi nastrój. Czekolada to jedna z najzdrowszych słodkości. To dlatego, że oprócz cukru i tłuszczu zawiera jeszcze miazgę kakaową. I właśnie ten ostatni składnik jest w czekoladzie najwartościowszy. Im więcej go czekolada zawiera, a więc im jest ciemniejsza, tym lepiej dla naszego zdrowia. Miazga kakaowa dostarcza naszemu organizmowi magnezu, który zwalcza stres. Zawiera też potas, który wraz z magnezem korzystnie wpływa na układ krążenia i serce. Ciemnia czekolada to też spora dawka żelaza i wapnia. Poza tym miazga kakaowa zawiera polifenole, które są silnymi przeciwutleniaczami, dzięki czemu chronią przed nowotworami i spowalniają starzenie się komórek. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Jesień to sezon na przepyszna jabłka i gruszki. Wykorzystaj więc czas, kiedy owoce są najsmaczniejsze i przygotuj z nich wyjątkowy deser. Miód, cynamon i czekolada sprawią, że gruszka będzie miała słodki, korzenny smak, doskonały na długie, jesienne wieczory. Sprawdź, jak przygotować gruszki w czekoladzie.Gruszki dostępne są niemal przez cały rok, jednak najlepsze i najsmaczniejsze są te w sezonie, doskonale wyrośnięte i dojrzewające w pełnym, letnim słońcu. Gruszki gotowane z miodem i cynamonem zyskują pełny, korzenny smak, który uzupełniony jest mleczną czekoladą. Polewę możesz przygotować również z deserowej, gorzkiej czekolady lub wymieszać dwa rodzaje. Gruszki mają wiele zastosowań w kuchni. Możesz wykorzystać je do sałatek, zrobić z nich przetwory, ciasta i desery. Gruszki pod kruszonką smakują wyśmienicie i są niezwykle proste w przygotowaniu. Gruszki to również doskonały dodatek do dań mięsnych. Doskonale komponują się między innymi z wątróbką lub duszonym schabem.
Robert Makłowicz jest specem z dziedziny kulinariów, dlatego warto spróbować jednego z jego ciast czekoladowych. Tym razem prezentujemy jego wersje popularnego brownie. Jest wyjątkowo czekoladowe, a środek wręcz rozpływa się w ustach podczas jedzenia. Istnieje wiele przepisów na ciasta czekoladowe, które zachwycają swoją intensywnością smaku. Trzeba jednak przyznać, że brownie prawdopodobnie jest jednym z najlepszych. Robert Makłowicz tym przepisem pokazuje, że jest również uzdolniony w sporządzaniu deserów. Nie będziesz zawiedziony, gdy po wzięciu pierwszego kęsa poczujesz istną eksplozję czekoladowego smaku. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Kopciuszek to ciasto delikatne w smaku i efektowne. Doskonale sprawdzi się na uroczystościach rodzinnych i jako towarzysz dla popołudniowej herbaty. Przygotowane według receptury siostry Anastazji zachwyci każdego smakosza deserów. Ciasto może sprawiać wrażenie skomplikowanego w przygotowaniu. Pieczemy w końcu dwa biszkopty i przygotowujemy dwie masy. Całość jednak nie jest aż tak trudna, jak mogłoby się wydawać. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Tiramisu jest tradycyjnym, włoskim deserem, przygotowanym z biszkoptów, serka mascarpone. Intensywny, kawowy smak w połączeniu z białym winem lub migdałowym likierem sprawi, że ciasto zniknie w ciągu kilku minut. Tiramisu jest niezwykle lekkim, kremowym deserem, którego musisz spróbować.Tiramisu jest świetną alternatywną dla klasycznych, pieczonych ciast. Delikatna masa na bazie jajek i serka mascarpone w połączeniu z intensywnym, kawowym smakiem biszkoptów sprawi, że tiramisu będziesz przygotowywać nie tylko przed wizytą gości.Bardzo ważną kwestią przed przygotowaniem tiramisu jest odpowiednia obróbka jajek. Musisz zdezynfekować skorupki, umyć je wodą z płynem do mycia naczyń i sparzyć. Pamiętaj, że na skorupkach mogą być pałeczki niebezpiecznej salmonelli, dlatego też tak istotne jest odpowiednie przygotowanie jajek.
Nie ma nic przyjemniejszego niż pyszny, kakaowy napój sączony w rozgrzanym domu, podczas gdy za oknem pada deszcz. Pyszny kubek zrelaksuje nas, przywodząc na myśl czasy dzieciństwa, a jednocześnie zapewni szereg korzyści zdrowotnych. Wypróbujcie go koniecznie z dodatkiem odrobiny cynamonu.Proponowany przez nas napój doskonale rozgrzewa. Sprawdzi się więc jako towarzysz na chłodne, jesienne popołudnia. Spożyty przed snem zapewni nam spokojny wypoczynek, dostarczając organizmowi składników ułatwiających zasypianie. Jego smak możemy jeszcze podkręcić, dodając odrobinę kardamonu albo wykorzystując do jego przyrządzenia smakowy napój roślinny. Kakao i cynamon idealnie pasują jako dodatek do napoju czekoladowego czy waniliowego. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Kochamy ciasta bez pieczenia. Za szybkość i łatwość ich wykonania, a także za niezawodność. Dziś zdradzimy wam przepis na cudowne kokosowe ciasto bounty bez pieczenia. Gwarantujemy wam, że połączenie kokosa i czekolady jest naprawdę świetne.Bounty kojarzy się wszystkim z kokosowym batonem polanym mleczną czekoladą. I podobne w smaku będzie nasze ciasto. Do jego przygotowania też użyjemy wiórków kokosowych i czekolady. Poza tym do przygotowania tego deseru użyjemy herbatników. Będą one stanowiły podstawę naszego ciasta bez pieczenia.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Lekki mus czekoladowy jest świetnym pomysłem na szybki i pyszny deser. Schłodzony mus wprost rozpływa się w ustach i tym samym błyskawicznie znika z lodówki. Sprawdź, jak przygotować bardzo czekoladowy, puszysty i delikatny, deser dla całej rodziny.Masz ochotę na coś słodkiego, a nie masz czasu na pieczenie klasycznego ciasta? Poznaj deser, który jest doskonałą alternatywą dla wypieków, a jego przygotowanie zajmie Ci zaledwie około 20 minut.Mus czekoladowy powstaje między innymi z surowych jajek, dlatego też bardzo ważne jest przygotowanie produktów ze sprawdzonych źródeł oraz dokładne umycie i sparzenie kurzych jaj. Mus możesz podać sam, z polewą toffi lub w towarzystwie ulubionych owoców. Deser smakuje również wyśmienicie z domową konfiturą i lodami.
Kokosowa owsianka o smaku batoników bounty to słodka i zdrowa alternatywa dla klasycznych kanapek. Owsianka jest bogata w błonnik, który przyspiesza procesy przemiany materii i jest źródłem wielu niezbędnych witamin i mikroelementów. Orzechy, kakao oraz wiórki kokosowe sprawią, że śniadanie stanie się zbilansowane, pyszne i zapewni energię na wiele godzin.Owsianka jest świetnym pomysłem na rozpoczęcie dnia. Dostarcza niezbędnych składników odżywczych, rozgrzewa i pobudza. Jeśli nie lubisz smaku gotowanej na mleku owsianki, koniecznie sprawdź poniższy przepis i przekonaj się, że płatki owsiane mogą być sycące i przepyszne.Owsiankę możesz ugotować na mleku lub wodzie. Mleko sprawi jednak, że smak będzie pełniejszy, a czekolada i kakao lepiej się rozpuszczą. Owsiankę przygotujesz zarówno z grubych płatków górskich, jak i drobno zmielonych płatków błyskawicznych.
Mogłoby się wydawać, że ciasta bez pieczenia nie smakują tak dobrze, jak klasyczne wypieki. Poniższa receptura pokazuje jednak coś zupełnie odwrotnego. Wystarczy jeden kęs tego obłędnie czekoladowego ciasta, aby natychmiast zmienić zdanie. Ciasto bez pieczenia to przede wszystkim prosty sposób na zrobienie pysznego deseru bez konieczności korzystania z piekarnika. Jeśli więc obawiasz się pieczenia, daj szanse temu słodyczowi. Ten banalnie prosty przepis pozwala rozpocząć przygodę z cukiernictwem nawet największym laikom. Fani intensywnych czekoladowych smaków będą z pewnością zadowoleni, ponieważ ciężko o bardziej czekoladowe ciasto. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Łasuchy często mają wyrzuty sumienia, że jedzą za dużo słodyczy, które nie są zdrowe. I tu na ratunek przychodzi nasz prosty przepis na pyszną nutellę ze śliwek. Niby nutella, ale jednak ze śliwek, a owoce to porcja zdrowia. Tak jest, tę nutellę możecie jeść z większym spokojem duszy. Popularna nutella to krem czekoladowy lub czekoladowo-orzechowy. Można nim smarować naleśniki, gofry, bułki albo przekładać ciasta. Jest na tyle smaczny, że trudno poprzestać na jednej jego łyżeczce. A niestety jest dość kaloryczny.Nasza nutella bazuje na rozgotowanych śliwkach. Dodaje się do nich trochę cukru i kakao, a dla wzmocnienia smaku nieco czekolady. Nie jest więc, aż tak kaloryczna, a przy tym zawiera wartościowe składniki ze śliwek. Posmakuje dzieciom i dorosłym.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Jeśli masz ochotę na słodkie co nieco proponujemy aksamitne ciasto bez pieczenia kukułka. Ten deser zrobisz błyskawicznie przekładając pyszną masą herbatniki. Jest wyśmienity, a ponieważ ma dodatek cukierków kukułek, ma też ten ich niezwykły smak. Do przygotowania szybkich ciast bez pieczenia warto wykorzystać herbatniki, biszkopty czy krakersy. Wystarczy przełożyć je ulubionym kremem, ewentualnie posmarować polewą i gotowe. Do naszego ciasta użyliśmy ciemnych herbatników, jeśli jednak masz w domu jasne deser też wyjdzie pyszny.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Snickers to wyjątkowe ciasto bez pieczenia. Wzorowane na słynnym batonie, zawiera chrupiące orzechy, aksamitną czekoladę i pyszny karmel. Jest naprawdę doskonałe, a do jego przygotowania potrzebujesz nie więcej niż pół godziny. Ciasta bez pieczenia mają wiele zalet. Są proste i szybkie w przygotowaniu, zawsze się udają i... błyskawicznie znikają z talerzyków. Jeśli więc masz ochotę na wyborną słodkość zdecyduj się właśnie na Snickers. To ciasto możesz też zrobić z myślą o gościach i domowej imprezie - z pewnością zachwyci wszystkich.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Słodycze można przygotować na rozmaite sposoby. Część z nich przypomina swoim wyglądem różne przedmioty. Idealnym przykładem są wyborne szyszki. Ryż preparowany połączony pyszną masą królował w czasach PRL-u.Nie da się ukryć, że niektóre słodycze znacząco wyróżniają się na tle innych. Przeważnie dzieje się tak za sprawą niecodziennego wyglądu. Jednak najlepiej, jeśli zaletą staje się także wyjątkowy smak. Już teraz przekonaj się jak przygotować kultowe szyszki.