Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Ser

Ser

sernik z rosą
27.10.2021 02:00 Niebywale puszysty i lekki sernik z rosą według siostry Anastazji

A może tak kawałek sernika do kawy? Jeśli chodzi za tobą ochota na coś słodkiego, dłużej nie zwlekaj. Przygotuj niebywale puszysty i lekki sernik z rosą według przepisu siostry Anastazji. Jak ma być słodko i kalorycznie, to niech będzie maksymalnie pysznie. Sernik jest ciastem, które u wielu osób cieszy się taryfą ulgową. Sięgają po niego, tłumacząc się, że przecież sernik jest nie tylko słodki, ale też bardzo pożywny. I rzeczywiście, trudno temu zaprzeczyć. Sernik niewątpliwie jest jednym z najwartościowszych ciast.

sernik bananowy
23.10.2021 02:00 Błyskawiczny sernik bananowy bez pieczenia z 5 składników

Uwielbiamy ciasta bez pieczenia. Za ich prostotę i szybkość przygotowania, a także za doskonały smak. Dziś podamy wam przepis na błyskawiczny sernik bananowy bez pieczenia z pięciu składników. Jest wyborny prosto z lodówki, a nawet nieco zmrożony.Ciasta bez pieczenia bazują na półproduktach. Warstwę ciasta zastępuje się w nich ciastkami. Zwykle dodaje się też twaróg i czekoladę, które nie wymagają pieczenia. To, co jeszcze dodamy do naszego ciasta, zależy już od naszej inwencji twórczej. Możemy sięgnąć po owoce, bakalie, dżem czy masę kajmakową. Tak czy siak, ciasto bez pieczenia nie może się nie udać.

Domowy serek
19.10.2021 02:00 Jak zrobić domowy twarożek?

Domowy twaróg jest bardzo prosty w przygotowaniu. Możecie go podać na wiele różnych sposobów, zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej. Wypróbujcie ten przepis i cieszcie się jego smakiem.Twaróg doskonale sprawdzi się w duecie ze świeżą rzodkiewką lub szczypiorkiem. Podany na świeżym pieczywie smakuje tak wybornie, że nikt mu się nie oprze. Możecie go z powodzeniem zjeść na słodko — ze śmietanką, świeżymi owocami i orzechami.Będzie również idealny jako nadzienie do pierogów czy naleśników np. tych gryczanych. Przekonajcie się sami, jak wiele pysznych dań jesteście w stanie wykreować, wykorzystując ten produkt.

Francuska zupa cebulowa
19.10.2021 02:00 Przepis na francuską zupę cebulową

Francuska zupa cebulowa nie ma sobie równych, gdy chodzi o rozgrzewający posiłek. Sycąca, gęsta i przepyszna zupa zachwyci twoich domowników, którym ją podałeś. Niżej zdradzamy banalnie prosty przepis, który składa się tylko z kilku składników. Zupa cebulowa wymaga kilku godzin gotowania, jednak zdecydowanie warto poświęcić na nią ten czas. Zapach rozchodzący się po całym domu oraz jej smak są wystarczającą nagrodą za ciężką pracę w kuchni. Aby cebula nie drażniła tak bardzo oczu, należy ją bardzo mocno schłodzić w lodówce przed krojeniem i używać ostrego noża. Dobrym pomysłem jest również włączenie wyciągu kuchennego, który będzie wciągał opary wywołujące łzawienie.

Sernik od siostry Anastazji
18.10.2021 02:00 Przepyszny sernik z suszonymi śliwkami od siostry Anastazji

Sernik jest dla niektórych jedynym ciastem, jakie jedzą. Jest słodki, ale też bardzo pożywny, bo bogaty w białko. Można go przygotować na wiele sposobów. My prezentujemy przepis siostry Anastazji na przepyszny sernik z suszonymi śliwkami. Jedni preferują sernik pieczony na kruchym spodzie, drudzy wolą ten bez dodatku ciasta. Sernik można też modyfikować, wzbogacając masę serową w różne dodatki. Zazwyczaj są to bakalie, zwykle rodzynki, czasem smażona skórka pomarańczowa. Siostra Anastazja pokusiła się o dodatek suszonych śliwek. Ich wyraźny smak idealnie komponuje się ze smakiem sernika.

nadziewane kotlety ziemniaczane
18.10.2021 02:00 Kotlety ziemniaczane z serowo-pieczarkowym nadzieniem

Jeśli masz już dosyć mięsnych kotletów, zastąp je warzywnymi. Przygotuj na przykład kotlety ziemniaczane z serowo-pieczarkowym nadzieniem, a będziesz zdumiona jakie to pyszne danie. Są wilgotne, delikatne i bardzo pożywne, a ich smak nie ma sobie równych.Nawet jeśli nie jesteś jaroszem, często czujesz już przesyt mięsem. Masz ochotę na jakąś odmianę, spróbowanie nowych potraw. I rzeczywiście kuchnia bezmięsna jest bardziej urozmaicona, jeśli chodzi o składniki i smaki.Proponowane przez nas kotlety nawiązują trochę do mięsnych nazwą i sposobem przygotowania. Są też całkiem pożywne, mimo że nie zawierają nawet grama mięsa. Mają natomiast dodatek sycącego, żółtego sera. Możesz je serwować z samą surówką lub jarzynami.

Racuchy z żółtym serem
17.10.2021 02:00 Obłędne racuchy z dodatkiem żółtego sera

Racuchy zwykle przyrządzamy na słodko i serwujemy na podwieczorek. Jednak w wersji wytrawnej również smakują doskonale. Zobaczcie jak przygotować racuchy z dodatkiem żółtego sera. Będą doskonałe na kolację, a nawet na obiad.Racuchy powinny być puszyste i wyrośnięte. Efekt ten osiąga się, dodając do ciasta trochę proszku do pieczenia lub drożdży. Ciasto z dodatkiem drożdży potrzebuje trochę czasu do wyrośnięcia, to z proszkiem do pieczenia można smażyć od razu po wymieszaniu.

Pierogi ruskie z niecodziennym dodatkiem
15.10.2021 02:00 Obłędne pierogi ruskie z dodatkiem żółtego sera

Pierogi są naszym narodowym przysmakiem. Kochamy je jeść, może nieco mniej robić. Jednak zawsze ich przygotowanie można rozłożyć na dwa etapy. Dziś przedstawiamy wam przepis na obłędne pierogi ruskie z dodatkiem żółtego sera. Są naprawdę znakomite. Farsz do pierogów ruskich robi się z niewyszukanych składników. Wystarczą ugotowane ziemniaki, zeszklona cebula i trochę białego sera. Tym razem jednak proponujemy zastąpić biały ser, ostrym, żółtym serem. Dzięki temu pierogi zyskają wyraźniejszy smak i tę przyjemną ciągliwość.

żywność w lodówce
15.10.2021 02:00 Jak układać żywność w lodówce?

Lodówka jest niewątpliwie centrum naszej kuchni. W niej właśnie skrywamy większość pysznych zapasów. Czy wiecie jak układać żywność w lodówce? Tak, tak, są zasady, które gwarantują serom, wędlinom czy warzywom zachowanie najlepszej kondycji i walorów zdrowotnych.Często przychodząc z zakupów, skupiamy się tylko na tym, by jak najszybciej schować produkty do lodówki. Obawiamy się, że długo trzymane poza chłodziarką mogą się zepsuć. Tymczasem nawet niewłaściwe umiejscowienie żywności w lodówce, może przyspieszyć jej psucie się. Miejsce przechowywania poszczególnych produktów w lodówce ma znaczenie, bo w różnych jej miejscach panują inne temperatury. Na górnych półkach temperatura jest wyższa niż na dolnych. Tam, gdzie jest chłodniej, układajmy więc produkty bardziej wrażliwe na psucie się.

Zupa serowa
09.10.2021 02:00 Bajecznie prosty przepis na zupę serową

Zupa serowa to świetny sposób na rozgrzanie po spacerze w zimną pogodę, gdy jesteśmy przemarznięci do kości. Jej przygotowanie jest łatwe i bardzo szybkie. Efekt finalny jest tak pyszny, że ciężko powstrzymać się przed dokładką. Zupa serowa ma wspaniałą, gęstą konsystencję, piękny zapach i wyjątkową sytość - już jedna miska wystarcza, aby poczuć się pełnym po posiłku. Podając ją do stołu, nie zapomnij o zrobieniu kilku chrupiących grzanek, dzięki którym można poczuć kontrast w czasie jedzenia. Trzaskające w zębach grzanki sprawiają ogromną przyjemność w połączeniu z zupą serową. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Cukinia faszerowana warzywami i mozarellą
07.10.2021 02:00 Cukinia faszerowana wegetariańska - pyszna propozycja obiadowa

Cukinia faszerowana cieszy się ogromną popularnością. Pieczona z farszem warzywnym pod serową chmurką smakuje rewelacyjnie i sprawi, że danie szybko zniknie z talerzy. Sprawdź, jak przygotować zdrowy i lekki obiad, czyli cukinię faszerowaną wegetariańską.Cukinia jest warzywem, które doskonale nadaje do zapiekania z ulubionym farszem. Niezwykle smaczną propozycją jest cukinia faszerowana pomidorami, papryką, oliwkami. Oliwa z oliwek, aromatyczny czosnek, zioła i mozzarella sprawią, że przeniesiesz się w niesamowitą, kulinarną podróż do słonecznej Italii.Do przygotowania cukinii faszerowanej wybieraj wyłącznie warzywa młode i duże, aby zmieściło się w nich dużo farszu. Do sosu najlepiej sprawdzą się słodkie pomidory, mogą być malinowe. Aby łatwiej zdjąć z nich skórkę, przed krojeniem zalej je wrzącą wodą. Po kilku minutach skórka pęknie i bez trudu się jej pozbędziesz.Cukinię możesz przygotować również w mięsnej wersji. Sprawdź, jak przygotować cukinię faszerowaną kurczakiem i parmezanem, czyli doskonały, lekki obiad na jesień.

Jak wybrać ser?
07.10.2021 02:00 Po czym rozpoznać dobry ser?

Któż z nas nie lubi dodać sera do dania obiadowego czy kanapki? Jak jednak wybrać ten najlepszy? Podpowiadamy, na co zwrócić szczególną uwagę. Istotne są nawet niuanse w nazewnictwie.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Placki z serem i jabłkiem
07.10.2021 02:00 Przepyszne placki twarogowe z jabłkiem i cynamonem

Któż nie lubi placków twarogowych? Smażony deser stanie się jeszcze smaczniejszy, jeśli do masy dodamy jabłko. Sprawdźcie tę wyjątkową recepturę. Specjał będzie smakował obłędnie, dzięki dodatkowi cynamonu.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Ziemniaki pieczone z serem
05.10.2021 02:00 Pieczone ziemniaki z serem

Ziemniaki przygotujesz na wiele sposobów. Na szczególną uwagę jednak zasługują ziemniaki pieczone z serem, aromatycznym czosnkiem i ziołami. Ziemniaki podane z sosem czosnkowym i posiekaną natką pietruszki to świetny dodatek do dań z grilla oraz smaczną kolację. Sprawdź, jak je przygotować.Pieczone ziemniaki przygotuj z cheddarem lub parmezanem. Cheddar ma bardziej intensywny smak i aromat. Parmezan jest delikatniejszy, ale również wyrazisty. Ziemniaki pieczone doskonale smakują w towarzystwie świeżej natki pietruszki i sosów. Osobiście polecam domowy sos czosnkowy, który jest wyjątkowo smaczny, aromatyczny i nie posiada konserwantów.Do przygotowania potrawy użyj wyłącznie dużych, nowych ziemniaków. Pamiętaj, aby ich nie obierać. Pieczone skórki z młodych ziemniaków są pyszne i doskonale chrupiące. Czosnek do marynaty możesz przecisnąć przez praskę lub pokroić w plasterki. Osobiście uwielbiam pieczony czosnek, więc dodaję go w większych kawałkach, aby cieszyć się jego smakiem.Pieczone ziemniaki smakują wybornie z mięsem. Tu znajdziesz pyszną inspirację na szybki obiad, czyli pieczone ziemniaki z boczkiem i szczypiorkiem.

tiramisu
02.10.2021 02:00 Bajecznie pyszne tiramisu bez pieczenia

Jeśli lubicie ciasta bez pieczenia, mamy dla was smaczną propozycję. Przygotujcie biszkopty, serek mascarpone, jajka, cukier, napar kawy, likier i ciemne kakao. Raz, dwa zamienicie je w bajecznie pyszne tiramisu bez pieczenia. Będzie idealne do osłodzenia popołudniowej kawy. Tiramisu to deser wywodzący się z Włoch. Jednak jego doskonały smak i prostota wykonania sprawiły, że jest on chętnie wykonywany w różnych częściach świata. Przepis występuje w kilku podstawowych wersjach. W jednej wykorzystuje się same żółtka, w innej same białka, w jeszcze innej całe jajka. Deser możesz przygotować w dużym naczyniu i porcjować go na talerzyki lub od razu zrobić go w pucharkach. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kalafior zapiekany z serem
01.10.2021 02:00 Kalafior zapiekany z serem - szybkie i pyszne danie

Kalafior zapiekany z serem jest świetnym pomysłem na lunch lub jako dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Kalafior zapiekany jest niezwykle smaczny, chrupiący i zdrowy, a ser i sos śmietanowy idealnie komponują się z warzywem. Sprawdź, jak przygotować kalafior zapiekany z serem.Do kalafiora zapiekanego z serem możesz wykorzystać goudę, cheddar lub parmezan. Każdy ser doskonale rozpuści się w wysokiej temperaturze, jednak różni je smak: gouda jest serem delikatnym, parmezan i cheddar natomiast to sery intensywne, które, moim zdaniem, najlepiej pasują do zapiekanek i makaronów.Kalafior zapiekany z serem przygotujesz w godzinę, z czego połowa czasu to pieczenie. Danie jest więc szybkie i sprawdzi się w najbardziej zabiegany dzień. Kalafior doskonale smakuje zapieczony ze szczypiorkiem, jednak możesz użyć również natki pietruszki lub bazylii. Do przygotowania dania użyj świeżego kalafiora. Mrożone tracą smak i wszystkie wartości odżywcze. Warzywo przed pieczeniem gotuj jedynie 5 minut, aby nie rozgotować różyczek. Kalafior ma być delikatnie podgotowany. Nie wyrzucaj liści i łodyg - tu znajdziesz ciekawe pomysły, jak wykorzystać liście kalafiora.

Brokuły zapiekane z serem
29.09.2021 02:00 Brokuły zapiekane z serem

Brokuły to jedno z moich ulubionych warzyw. Jego uniwersalny, delikatny smak sprawia, że wykorzystuję go do wielu dań mięsnych, wegetariańskich, makaronów i zapiekanek. Brokuły zapiekane z serem przygotujesz w zaledwie kilka minut, a efekt zaskoczy całą Twoją rodzinę i znajomych.Do przygotowania dania wykorzystaj świeżego brokuła. Mrożone warzywa tracą smak i przede wszystkim są pozbawione wszystkich wartości odżywczych. Brokuły zapieczone z serem gouda są bardziej delikatne. Ser cheddar natomiast jest intensywnym serem, który znacząco wzmocni smak całej potrawy.Jeśli szukasz pomysłu na obiad z brokułami - tu znajdziesz pyszną inspirację. Wyjaśniamy, jak przygotować doskonałą rybę z pieca z brokułami, czosnkiem i migdałami.

Sernik maślany
24.09.2021 02:00 Najprostszy przepis na maślany sernik

Idealny sernik powinien zachwycać smakiem i wyglądem. Okazuje się, że deser można przygotować bez dużego nakładu pracy. Wystarczy 10 minut. Prośby o dokładkę są pewne. Maślany sernik momentalnie znika z talerzy.Maślany sernik zawsze wychodzi, mimo iż korzystamy z sera z wiaderka. Wychodzi pysznie maślany i delikatny. Jeśli szukacie czegoś prostego i sprawdzonego, upieczcie i zaskoczcie swoich gości. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepis podstawowy na leniwe pierogi
23.09.2021 02:00 Przepis podstawowy na leniwe pierogi

Pierogi kojarzą Ci się z godzinami spędzonymi w kuchni? Poznaj podstawowy przepis na leniwe pierogi, które przygotujesz w zaledwie kilkanaście minut. Pierogi leniwe nie posiadają farszu, dzięki czemu możesz doprawić je według własnego uznania. Możesz przygotować danie na słono lub słodko i obie wersje sprawią, że pierogi ekspresowo znikną z talerza.Leniwe pierogi, w przeciwieństwie do klasycznych pierogów, nie posiadają farszu, a ich ciasto składa się głównie z twarogu. Leniwe pierogi nie wymagają lepienia, przygotowywania nadzienia i odpowiednio cienkiego ciasta. Wystarczy, że przygotujesz kulkę z ciasta, zrolujesz ją, pokroisz i wrzucisz do gorącej wody. Leniwe pierogi możesz przygotować na słodko lub słono, np. cebulą i boczkiem. Osobiście polecam danie w słodkiej wersji, z roztopionym masełkiem, cukrem brązowym i cynamonem, który nadaje pierogom korzenny smak i aromat.

kotlety ziemniaczane
18.09.2021 02:00 Smakowite kotlety ziemniaczane z pyszną niespodzianką w środku

Kotlety ziemniaczane są doskonałą alternatywą dla schabowych czy mielonych. Ich skórka przyjemnie chrupie, a wnętrze jest wilgotne, smaczne i co ważne — bezmięsne. Dziś przyrządzimy smakowite kotlety ziemniaczane z pyszną niespodzianką. Domownicy będą zachwyceni.Kotlety ziemniaczane możesz przygotować z ziemniaków, które zostały ci z wczorajszego obiadu. Chociaż przygotowanie ich od początku też nie zajmie ci dużo czasu. Do ziemniaczanej masy dorzuć kilka smakowych dodatków, uformuj kotlety, usmaż i gotowe. A oto szczegóły.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

ser żółty
17.09.2021 02:00 Jak przechowywać ser, żeby nie spleśniał?

Żółty ser to produkt dość trwały. Jednak do czasu. Trzymany nieco dłużej w lodówce po jakimś czasie potrafi porosnąć zielonym puchem. Zobacz jak najlepiej przechowywać ser, żeby nie spleśniał.Źółty ser to jeden z tych produktów, którego nie powinniśmy kupować na zapas. Ten w kawałku poleży w lodówce do 2-3 tygodni, krojony w plastry i zapakowany w papier nie będzie już tak samo smaczny nawet po kilku dniach.

placki ziemniaczane z serem
17.09.2021 02:00 Niezwykły sposób na placki ziemniaczane bez smażenia i bez pieczenia

Placki ziemniaczane to danie, które sprawdzi się doskonale jako śniadanie, kolacja, a nawet obiad. Spróbuj ich w wersji gotowanej z dodatkiem sera, a już nigdy nie wrócisz do klasyki. Ziemniak to warzywo, które znajdzie wiele zastosowań w naszej kuchni, więc nie musisz ograniczać się tylko do ich gotowania. Z tej pysznej bulwy z powodzeniem przyrządzisz kluski, kotlety oraz placki ziemniaczane.Dziś proponujemy ci przepis, który jest nie tylko prosty, ale też pomoże ci wykorzystać gotowane ziemniaki, które być może zalegają w twojej lodówce. Receptura ta nie przewiduje ścierania warzyw i smażenia, więc ich przygotowanie nie będzie wymagało posiadania dodatkowego sprzętu kuchennego.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Zupa serowa
14.09.2021 02:00 Prosta, tania i pyszna zupa krem z serków topionych z szynką

Zupa serowa wcale nie musi być kosztowna, żmudna w przygotowaniu i skomplikowana. Ta wersja, zrobiona z topionych serków pokazuje, że można wykonać ją w kilka chwil za niewielkie pieniądze. Dodatek wędzonej szynki jeszcze bardziej podkręci jej smak. Zupa serowa wywodzi się oryginalnie z kuchni francuskiej, gdzie gotowana jest na bulionie wołowym, aby jeszcze bardziej uwypuklić jej walory smakowe. Nie każdy ma jednak czas i możliwości na taki obiad. Dlatego doskonałą alternatywą jest zrobienie jej z serków topionych, które są szeroko dostępne, tanie i smaczne. Pamiętaj, aby wędlinę podsmażyć na odrobinie masła, co doda faktury i koloru. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

kotlety mielone
13.09.2021 02:00 Prosty przepis na niezwykłe kotlety mielone z żółtym serem w środku

Kotlety mielone można robić na wiele sposobów. A czy próbowaliście je już nadziewać? Jeśli nie, podajemy wam prosty przepis na niezwykłe kotlety mielone z żółtym serem. Są pyszne, soczyste, a żółty ser przyjemnie się ciągnie. Żółty ser to prosty dodatek, który potrafi zdziałać cuda. Posypana nim zapiekanka czy pieczone kotlety nie wyschną i pięknie się przyrumienią. Dodany do zupy-krem podniesie jej smak, zwiększy gęstość i będzie się przyjemnie ciągnął. Kiedy kawałek żółtego sera zatopimy w mięsnej masie po usmażeniu całość będzie naprawdę pyszna i jeszcze to ciągnące się nadzienie. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Oscypki
04.09.2021 02:00 Jak rozpoznać dobre oscypki?

Oscypek jest największą wizytówką polskiego południa - ludzie z całego kraju zjeżdżają w góry, aby spróbować tego pysznego sera. Jak jednak rozpoznać, czy oscypek jest dobry? Wbrew pozorom oryginalny wyrób nie skrzypi podczas jedzenia, lecz jest delikatny. Oscypek to twardy, wędzony ser, przygotowywany z mleka owczego, dzięki któremu ma swój charakterystyczny smak oraz zapach, za który pokochały go tysiące Polaków. Wyróżnia się trzy najpopularniejsze rodzaje tego sera: małe o owalnym kształcie, średnie w kształcie bułeczek, nazywane także gołkami, pucokami czy serami gazdowskimi, oraz duże o wrzecionowatym kształcie. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

sernik bez pieczenia
02.09.2021 02:00 Bajecznie pyszny sernik bez pieczenia na herbatnikach

Wiedeński i krakowski to z pewnością najbardziej lubiane i popularne u nas serniki. A czy próbowałaś już sernika bez pieczenia? Jest pyszny i szybki w przygotowaniu. Masę serową gotuje się do zgęstnienia, a potem przekłada nią herbatniki. Koniecznie spróbuj. Serniki to jedne z wartościowszych ciast. To dlatego, że ich podstawą jest bogaty w białko twaróg. Chętnie je przyrządzamy, bo są nieskomplikowane. I chętnie jemy, bo są smaczne. Sernik gotowany ma o jedną zaletę więcej — do jego przygotowania nie jest potrzebny piekarnik. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Pieczone ziemniaki
02.09.2021 02:00 Idealne na obiad, pieczone ziemniaki w boskim sosie pomidorowym

Pieczone ziemniaki smakują o wiele lepiej niż te gotowane. A ziemniaki pieczone w sosie pomidorowym są wyjątkowo dobre. Będą doskonałe na obiad lub na kolację. Zobacz jak przygotować sos i całą potrawę. Pieczone ziemniaki mają doskonały smak, bo są bardziej wilgotne i kleiste. Wystarczy podać do nich ciekawy sos, a mogą zastąpić cały obiad. Niektórzy jednak stronią od ich przyrządzania, bo pieczenie ziemniaków trwa o wiele dłużej niż gotowanie. Czas pieczenia ziemniaków można jednak skrócić. Wystarczy wcześniej je podgotować. Najlepiej gotować je w skórce, wtedy stracą mniej wartościowych składników. Potem, przed pieczeniem, można je obrać i przygotować według przepisu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

placki
01.09.2021 02:00 Aksamitne placuszki śniadaniowe z serków homogenizowanych

Jeśli szukasz pomysłu na oryginalne i szybkie śniadanie na słodko, właśnie go znalazłaś. Zapraszamy na aksamitne placuszki z serków homogenizowanych. Dzieci będą nimi zachwycone, a i dorośli nie będą narzekać. Wymieszaj cztery składniki, usmaż placki i gotowe. Serek homogenizowany można zjeść na przekąskę albo użyć go do posmarowania naleśników czy tostów. Jednak jak się okazuje sprawdzi się też w ciepłych daniach. Placki przygotowane na bazie serków będą pożywne i delikatne w smaku. Na to danie najlepsze będą serki niezbyt słodkie i dość gęste. Możesz też użyć naturalnych serków homogenizowanych i dodać do nich trochę cukru wanilinowego. Dobry też będzie twaróg sernikowy. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem: