Jesteście wielbicielami włoskiej kuchni? Już od czwartku włoskie specjały będzie można kupić w Biedronce. Dzięki tym produktom przyrządzone przez was dania będą smakować, jak oryginalne. Z całą pewnością za nie nie przepłacicie, bo dyskont oferuje je w dobrych cenach. Jeśli chcielibyście przygotować w domu potrawy rodem z Włoch lub z włoskiej restauracji, będziecie potrzebować odpowiednich produktów. Tylko one umożliwią wam odtworzenie oryginalnego smaku dania. Gdzie ich szukać? Zwykle możecie je znaleźć w supermarketach lub delikatesach, jednak nie są tanie. Tym razem możecie jednak kupić je w Biedronce, po naprawdę przystępnych cenach.
Jeśli lubicie serniki, ten z pewnością pokochacie. Wystarczy, że zamiast twarogu dodacie mieszankę dwóch aksamitnych serów, a sernik wyjdzie obłędnie kremowy. Poznajcie przepis na sernik baskijski. Zapewniamy, że jak raz przygotujecie ten niebiańsko kremowy deser, będziecie do niego często wracać. Sernik można przygotować na wiele sposobów. Jednak zawsze oczekujemy od niego, że będzie delikatny i kremowy. Taki sernik jest bowiem najsmaczniejszy i tak właśnie smakuje sernik baskijski. Oryginalnie robi się go z mocno słonego sera, dzięki czemu ma ciekawy, słodko-słony smak. My jednak użyjemy mniej słonego odpowiednika i połączymy go z serkiem mascarpone. Dzięki temu sernik ma bardziej wysublimowany smak i dosłownie rozpływa się w ustach.
Kluski leniwe tradycyjnie jedzone są na słodko z podprażoną bułką tartą, roztopionym masłem oraz kryształkami cukru. Okazuje się, że nie trzeba ograniczać się tylko do takiego sposobu podania - leniwe z serem feta są słone, sycące i pyszne. Kluski przygotowuje się kilka chwil, dlatego są dobrą opcją na błyskawiczny obiad. Kluski leniwe są typowo nostalgicznym daniem, które większość z nas kojarzy z czasami dzieciństwa i beztroski. Wtedy nie było nic lepszego niż dzień spędzony na zabawie z przyjaciółmi, zakończony pysznymi słodkimi i delikatnymi kluskami zrobionymi przez mamę lub babcie. Leniwe z serem feta do złudzenia przypominają klasyczną wersję, jednak wystarczy jeden kęs, aby zauważyć dużą różnicę. Feta dodaje ciastu dużo słoności i charakterystycznej faktury, dlatego poniższe kluski są twardsze i bardziej zbite. Jeśli uwielbiasz słodki wariant, wytrawna receptura również przypadnie ci do gustu.
Zdarza się, że pomimo największych starań ciężko wymyśleć ciekawy pomysł na obiad dla całej rodziny, dlatego w zapasie warto mieć kilka awaryjnych rozwiązań. Idealnie na takie okazje sprawdza się prosta zapiekana papryka z mięsem o obłędnym smaku. Mnóstwo aromatu nadaje daniu kurkuma sprawiająca, że podczas pieczenia cały dom wypełnia się magicznym zapachem. Faszerowana papryka z mięsem i serem ratuje z opresji każdego, kto jeszcze nie wie co zrobić na obiad, a ma dużo zajęć w ciągu dnia. Potrawa jest bowiem szybka i łatwa w przygotowaniu, nie trzeba więc tracić niepotrzebnego czasu na gotowanie. Sekretem idealnej kompozycji smaków jest kurkuma, wspaniale podkreślająca mięso oraz paprykę. Aby żaden składnik nie spalił się podczas pieczenia, większość czasu w piekarniku naczynie żaroodporne powinno być przykryte. Dopiero na ostatnie minuty zdejmij pokrywkę, by ser przyjemnie się roztopił.
Poznajesz specjał ze zdjęcia? Dawniej wszyscy się nim zajadali. Zobacz, jak przygotować kluski ziemniaczane z twarogiem — zdradzamy najlepszą recepturę. Są idealne na kolację, sprawdzą się też jako bezmięsne danie obiadowe. Smakują wyśmienicie, a zrobisz je z prostych i tanich składników. Domowe kluski są dobrym pomysłem na kolację, a nawet na obiad. Zwłaszcza jeśli są to kluski ziemniaczane. Doskonale smakują posypane twarogiem, a jeśli chcesz, by stały się bardziej pożywne, możesz je dodatkowo okrasić zrumienionym boczkiem.
Sernik na zimno jest klasyką polskich ciast, którą wiele osób uwielbia i nie wyobraża sobie deseru bez choćby jednego kawałka. Poniżej prezentujemy sernik waniliowo-czekoladowy z brzoskwiniami z zalewy na herbatnikach. Ciasto przygotowuje się bez pieczenia, dlatego praktycznie każdy może się za nie zabrać. Sernik na zimno bez pieczenia to nieoceniony przysmak idealny na szybką przekąskę, poobiedni deser czy podwieczorek z kubkiem gorącej herbaty. Ciasto to jest na tyle pyszne i łatwe w zrobieniu, że nie trzeba mieć żadnej okazji, aby móc je spróbować. Co ciekawe sernik ten nie wymaga użycia sera twarogowego, lecz zwykłe serki waniliowe homogenizowane. Ta mała zmiana wpływa na konsystencję, która dzięki serkom staje się znacznie delikatniejsza i bardziej puszysta.
Szybka kolacja jest marzeniem wielu osób, które miały dzisiaj zapracowany dzień i nie zdążyły niczego przygotować. Zapiekanka włoska z bakłażana sprawdzi się idealnie jako błyskawiczny posiłek, który przy okazji syci i wyśmienicie smakuje. Składa się ze smażonych w panierce plastrów bakłażana, zapieczonych w esencjonalnym pomidorowym sosie i ciągnącego się sera.Zapiekanka włoska z bakłażana, nazwana oryginalnie melanzane alla parmigiana, czyli bakłażan po parmeńsku, przygotowuje się zaskakująco ekspresowo. Większość pracy dodatkowo wykonuje za nas piekarnik, a więc nie trzeba się zbytnio męczyć. Danie to wsławiło się na całym świecie i zostało wielokrotnie przerabiane - między innymi na kurczaka parmigiana, gdzie bakłażana zastępuje się panierowanym kotletem z kurczaka. Dodatkowo z pewnością zaskoczysz swoich domowników czy gości, podając potrawę serwowaną zwykle w restauracjach.
Sekret udanego sernika pieczone jest wykorzystanie gęstego, niekwaśnego twarogu półtłustego. Dzięki temu wychodzi on niezwykle lekki i smaczny. Ten sam efekt możemy uzyskać, decydując się na wypróbowanie receptury na sernik gotowany. To doskonała opcja dla tych z was, którzy nie mają piekarnika. Serniki na zimno pysznie smakują latem, a klasyczne pieczone — np. wiedeński — zawsze. Podejmując się przygotowania serowego specjału bez piekarnika, nie jesteśmy skazani na używanie żelatyny czy agaru. Spróbujcie sernika gotowanego, a zrobicie go jeszcze nie raz.
Zapiekanki są idealnym wyborem dla osób, które nie mają ochoty na długie i męczące gotowanie. Zapiekany kalafior z serem jest doskonały zarówno jako podstawowy posiłek, a także w formie dodatku do dania głównego. Tak przygotowany kalafior ma bardzo przyjemny smak i zachowuje swoją kruchość. Kalafior jest wdzięcznym i uniwersalnym warzywem, z którego można wykonać wiele najróżniejszych dań. Osoby będące na diecie konsumują jego duże ilości, ponieważ jest niskokaloryczny, a do tego pełen wartości odżywczych, jak witaminy, minerały czy błonnik. Oczywiście zapiekanka z dużą ilością sera i śmietany nie należy do dietetycznych propozycji, dlatego zalecamy umiar w jedzeniu. Od czasu do czasu można sobie jednak pozwolić na chwilę przyjemności - a nie ma nic lepszego niż gorący ser, który się ciągnie podczas jedzenia.
Masz ochotę na warzywny obiad prosto z patelni? Przygotuj placki z selera i sera. Będą one konkurencją dla placków ziemniaczanych, bo są naprawdę smaczne i pożywne. Z pewnością urzekną cię też niepowtarzalnym smakiem. Podaje je najlepiej z sosem jogurtowo-czosnkowym. Sam seler wcześniej skrop odrobiną soku z cytryny, dzięki temu pozostanie kusząco biały.Seler korzeniowy zwykle stanowi tylko dodatek do zup. Niektórzy robią też z niego smaczną surówkę i w zasadzie na tym kończy się jego kariera w kuchni. Jednak to smaczne warzywo doskonale nadaje się też do zapiekania i smażenia. Dziś przygotujemy z wami niepowtarzalne, selerowe placki z dodatkiem sera. Doskonale sprawdzą się na bezmięsny obiad.
Lubicie pierogi z mięsem? Jeśli tak, mamy dla was cudowną klasztorną recepturę na pierogi św. Jacka. Farsz do nich jest przygotowany z białej kiełbasy, dzięki czemu robi się go bardzo szybko. Zaskakujące jest też ciasto, bo ma dodatek białego sera. Jednak całość smakuje wyśmienicie. Przekonajcie się o tym sami. Pierogi z mięsem są pożywne i bardzo smaczne. Farsz do nich robi się z mięsa gotowanego lub surowego, ale wymaga to nieco pracy. Dlatego nieraz mimo ochoty, rezygnujemy z ich przygotowania. Dziś jednak poznacie rewolucyjny przepis na mięsny farsz. Na niego zawsze znajdziecie czas.
Makaron z brokułem, papryką i pomidorkami koktajlowymi w gęstym sosie na bazie śmietany i camemberta to pomysł na szybki i pyszny obiad. Danie doprawione gałką muszkatołową i świeżo mielonym pieprzem smakuje wyśmienicie. Poznaj przepis na sos śmietanowo- serowy do makaronu.Sos śmietanowo- serowy z camembertem to sos w zupełnie nowej odsłonie, jest gęsty i bardziej aromatyczny i wyraźny od sosu z serków topionych, czy goudy. Camembert jest również najdelikatniejszym serem pleśniowym, nie jest więc za ciężki i pachnie bardzo ładnie.Makaron z sosem to również warzywa. Danie najlepiej smakuje z papryką czerwoną, pomidorkami koktajlowymi i brokułem. Czosnek, cebula, ser, gałka muszkatołowa i pieprz doskonale się uzupełniają i idealnie doprawiają całą potrawę.Do sosu śmietanowo- serowo ugotuj makaron do spaghetti lub tagliatelle, czyli długie, prasowane nitki, do których sos przywiera jeszcze lepiej. Makaron penne równie dobrze sprawdzi się w całym daniu, ponieważ sos wejdzie do środka rurek, nadając im wspaniałego smaku.Jeśli szukasz pomysłu na makaron z sosem- tu poznasz przepis na pyszny makaron z sosem grzybowym, parmezanem i pietruszką, idealny na obiad i pożywny lunch do pracy.
Sernik z rosą jest efektowną i niezwykle smaczną wersją popularnego deseru z twarogu. Jego przygotowanie wymaga nieco wysiłku, ale zachwyty gości i prośby o dokładkę zdecydowanie są tego warte. Ciasto uświetni zarówno rodzinne spotkania, jak i leniwe weekendowe popołudnia. Koniecznie go spróbujcie. Sernik z bezą to pyszny i delikatny deser, który zachwyci wielu smakoszy. Odpowiednio go przygotowując, na powierzchni białek uzyskamy drobne krople — tzw. rosę. Sernik z jej dodatkiem wygląda bardzo atrakcyjnie. Zdradzaliśmy wam już, jak ten specjał przygotowuje siostra Anastazja. Dziś przedstawiamy prostszą recepturę, która również zachwyci smakiem.
Aby zacząć dzień z pełnią energii i dobrym humorem zawsze warto postarać się o przygotowanie zdrowego i pożywnego śniadania. Takim pomysłem może być poniższy kremowy serek kanapkowy z czosnkiem i szczypiorkiem. Jest delikatny jak chmurka w konsystencji, a w smaku zachwyca intensywnością i świeżością. Serek kanapkowy niejednokrotnie uratował już wielu ludziom dzień, gdy okazało się, że w lodówce nie znajduje się zbyt wiele produktów. Przygotowanie takiego serka zajmuje kilka chwil, a efekt pozwala cieszyć się pysznym posiłkiem całej rodzinie. Jako biały ser polecamy używać kremowych wariantów przeznaczonych ściśle do smarowania pieczywa. Zwykły biały twaróg nie ma tak puszystej i delikatnej faktury, przez co podczas smarowania nie będzie się dobrze rozprowadzał.
Żurek jest aromatyczną i pożywną zupą, która doskonale smakuje przez cały rok. Zwykle podaje się go z jajkiem i kiełbasą. Dziś jednak zaprosimy was na wyborny żurek benedyktyński z niezwykłym, zadziwiającym dodatkiem. Dzięki niemu zupa nabierze ciekawego smaku i stanie się bardziej sycąca. Żurek obowiązkowo serwuje się u nas na wielkanocnym stole. Jednak zupa ta jest na tyle smaczna, że chętnie zjemy ją o każdej porze roku. Żurek można przygotować na wiele sposobów, jednak jego podstawę stanowią warzywa, przyprawy i wędzonka. Niektórzy dodają też do żurku suszone grzyby, chrzan czy czosnek, które nadają wywarowi ciekawego, głębokiego smaku. Zupę tę serwuje się zwykle z ugotowanym na twardo jajkiem i kiełbasą. Jednak nasz żurek benedyktyński podamy z krojonym twarogiem. Choć brzmi to niezwykle, to żurek smakuje doskonale.
Planując szybki i smaczny obiad, warto postawić na kurczaka. A najlepiej na filet z kurczaka, który jest wyjątkowo szybki w przygotowaniu. Dziś powiemy wam, jak zrobić delikatne, siekane kotlety z kurczaka o bogatym, cudownym smaku. Ręczymy, że nikt z waszej rodziny im się nie oprze. Filet z kurczaka można przygotować na wiele sposobów. Doskonale nadaje się do pieczenia, gotowania i gotowania na parze. Jednak najszybciej przyrządzisz go na patelni. Oczywiście możesz przyprawić i usmażyć filet w całości lub pokrojony. My jednak zachęcamy do przyrządzenia z niego pysznych kotletów.
Puszysty, wyrośnięty, doskonały w smaku. Taki właśnie jest kultowy sernik czarno biały od siostry Anieli. Kruche, ciemne ciasto, waniliowa masa serowa i ciemna kruszonka to niebiańskie połączenie, idealne zarówno na wizytę gości, jak i słodki deser do kawy. Poznaj przepis na sernik czarno biały siostry Anastazji.Sernik na kakaowym, kruchy spodzie wygląda ślicznie, a smakuje tak, że za każdym razem cała blacha znika w jeden dzień. Delikatna masa serowa w połączeniu z kakaowym, kruchym ciastem tworzą doskonały wypiek dla całej rodziny. Sernik jest również bardzo prostym deserem, który przygotujesz w niecałą godzinę.Sernik, mimo, iż prosty, wymaga jednak odpowiedniego przygotowania, aby wyszedł puszysty, delikatny i rozpływał się w ustach. Ciasto na spód i kruszonkę zawsze musi być dobrze schłodzone przed pieczeniem. Zimna kula ciasta dobrze rozprowadzi się na blasze i łatwo zrobisz z niej kruszonkę.Pamiętaj również, aby piany z białek nigdy nie łączyć z całą masą mikserem, użyj drewnianej lub silikonowej łyżki. Sernik zostaw w piekarniku na godzinę, półtorej po upieczeniu. Uchyl jedynie drzwi, aby stopniowo się chłodził. Nagła zmiana temperatury podczas wyjęcia ciepłego ciasta z piekarnika spowoduje, że sernik popęka i opadnie. Pyszny sernik z kruszonką zrobisz również z ulubionymi owocami. W tym artykule dowiesz się, jak upiec doskonały sernik ze śliwkami przepisu Ewy Wachowicz.
Jeśli szukasz pomysłu na bezmięsny obiad lub pożywny podwieczorek, mamy dobry pomysł. Przygotuj wyborne leniwe z niecodziennym dodatkiem suszonych śliwek. Nie ma przy nich dużo pracy, a dzięki owocom kluski zyskają wyraźny smak i staną się wartościowsze. Kluski leniwe czy też pierogi leniwe są ulubionym daniem z dzieciństwa wielu z nas. Skąd się wzięła ich nazwa? Otóż w smaku przypominają one pierogi z serem, tyle że nie trzeba tu rozwałkowywać ciasta, nadziewać i lepić pierogów. Ot, taka mało pracochłonna wersja słodkich pierogów. Pierogi leniwe lubią towarzystwo słodkich dodatków. Świetnie smakują polane masłem albo zrumienioną na maśle tartą bułką i posypane cukrem. Można je też polać śmietaną czy owocowym sosem. Pasują też do nich pokrojone owoce świeże i jak się o tym zaraz przekonacie, również suszone.
Kotlety schabowe często goszczą na twoim stole, ale wciąż robisz je w ten sam sposób? Czas to zmienić. Dziś przygotuj schabowe w chrupiącej, obłędnie serowej panierce. Zachwycą doskonałym smakiem i chrupkością. Rodzina będzie pozytywnie zaskoczona.Podstawowa wersja schabowych to rozbite płaty mięsa, oprószone solą i pieprzem, panierowane w mące, jajku i tartej bułce i usmażone na patelni. Jednak smak tych kotletów łatwo jest odmienić. Wystarczy oprószyć je np. ziołami czy wędzoną papryką, a do panierki dodać ciekawy składnik. Sprawdźcie, jak będą smakować schabowe w panierce z sera.Jaki ser dodać do panierki? Tak naprawdę, to zależy od twoich preferencji. Jeśli chcesz, by kotlety miały wyraźny smak, użyj startego parmezanu. Jeśli wolisz łagodny smak, sięgnij po mozzarellę. Możesz też oczywiście zetrzeć na tarce każdy żółty ser, jaki masz właśnie w lodówce.
Sernik należy do ulubionych, polskich ciast. Jest pożywny, niezbyt słodki i można go przygotować na wiele sposobów. Dziś powiemy wam, dlaczego warto dodać ziemniaki do sernika? Jeśli myślicie, że tylko ze względów oszczędnościowych, to się bardzo mylicie.Podstawą sernika jest oczywiście biały ser lub twaróg. Ostatnio większość z nas korzysta z gotowego, mielonego twarogu dostępnego w wiaderkach lub batonach. Jednak trochę lat wstecz biały ser mieliło się samodzielnie w maszynce do mięsa. I jak wiele gospodyń uważa, to był dopiero sernik.
Jeśli masz ochotę na smaczną i wartościową przekąskę, chyba nie znajdziesz lepszej propozycji niż nasza. Pyszna sałatka z burakiem i niezwykle zdrowym, słodkim dodatkiem, jest prawdziwą skarbnicą cennych składników. Możesz ją zjeść też na kolację, a organizm z pewnością ci podziękuje. Buraki serwujemy zwykle w postaci jarzynki lub robimy z nich barszcz. Tymczasem doskonale sprawdzają się też w sałatkach. Są ich doskonałym, bo bardzo wartościowym i smacznym składnikiem. Zwłaszcza jeśli wcześniej je upieczesz, a nie ugotujesz. Buraki doskonale harmonizują z wieloma składnikami. Świetnie łączą się ze słodkim jabłkiem, miodem, a także suszoną śliwką. Ten ostatni produkt jest niezwykle zdrowy, bo dostarcza naszemu organizmowi cennego błonnika. Taka sałatka doskonale więc odżywi, ale też wspomoże odchudzanie.
Klasyczne zapiekanki, jakie widać na zdjęciu, składające się głównie z bagietki, sera i pieczarek, niegdyś były podstawowym fastfoodem dla wielu Polaków. Dawniej jedzono je zarówno na mieście, jak i w domowym zaciszu. Jeśli tęsknisz za ich smakiem, mamy dla ciebie najlepszy i najprostszy przepis. Dzięki niemu powrócisz do lat dzieciństwa jeszcze raz. Zapiekanki zostały opracowane przez sprytnych Polaków, którzy szukali odpowiedzi na zachodnie kulinarne wynalazki. Za sprawą ciągnącego się sera i chrupiącej bagietki mogliśmy za czasów PRL-u poczuć namiastkę pizzy lub innych ekspresowych i pysznych potraw zza oceanu. Przygotowanie tradycyjnych polskich zapiekanek nie zajmuje zbyt wiele czasu - wystarczy rozdrobnić składniki i złożyć je na bagietce. Resztę pracy wykona piekarnik, który roztopi ser i nada chrupkości pieczywu. Najlepiej smakują ze zwykłym ketchupem i odrobiną majonezu.
Zupa szparagowa z fetą to pomysł na wyśmienitą, lekką zupę, idealną na obiad w coraz cieplejsze dni. Zupa gotowana na wywarze warzywnym z przyprawą curry zyskuje doskonały smak. Poznaj przepis na zupę szparagową z fetą dla całej rodziny.Szparagi są smacznymi, lekkimi i zdrowymi warzywami, które niestety dostępne są przez jedynie 2 miesiące w roku. Sezon na szparagi przypada na przełomie maja i czerwca, wtedy też są dojrzałe, najsmaczniejsze i pełne witamin i antyoksydantów, które opóźniają procesy starzenia i wzmacniają organizm, chroniąc go przed groźnymi chorobami. Zupa szparagowa z fetą to zupa w zupełnie nowej odsłonie. Połączenie greckiego sera feta z orientalną przyprawą kuchni indyjskiej- curry, daje nam genialny smak i aromat. Zupę ugotuj na bulionie warzywnym. Całe danie koniecznie oprósz posiekaną natką pietruszki i podaj je z grzankami ziołowymi lub czosnkowymi. Wykorzystaj w pełni sezon na szparagi i przygotuj z nich wiele smacznych i zdrowych potraw. Tu poznasz przepis na makaron z kurczakiem i szparagami w aksamitnym sosie alfredo.
Klasyczny sernik choć pyszny, nie jest zbyt zdrowy - duża ilość tłustego sera i cukru działają niekorzystnie na zdrowie. Na szczęście Anna Lewandowska opracowała przepis na bazie mąki owsianej oraz kaszy jaglanej, który jest znacznie lżejszy. Poniżej wyjawiamy wszystkie kroki, dzięki którym przygotujesz ten pyszny deser z wielką łatwością. Sernik jest jednym z najbardziej cenionych polskich ciast i wypiekany jest przez cały rok, nawet bez żadnej specjalnej okazji. Anna Lewandowska, jako dietetyczka i propagatorka zdrowego odżywiania stworzyła swoją wersję sernika, którym można zajadać się bez przeszkód i ryzyka przybrania na wadze. Mąka owsiana oraz kasza jaglana mają o wiele lepsze wartości odżywcze od sera czy spodu z kruchych ciasteczek. Z pewnością niektórzy mogą się obawiać, że ciasto sporządzone z tych składników nie smakuje tak dobrze, jak oryginał. Lewandowska zapewnia jednak, że jej sernik jest równie pyszny.
Pierogi są tradycyjnym, polskim daniem. Zwykle je gotujemy, jednak nadają się też do pieczenia. Wtedy świetnie sprawdzą się nie tylko jako danie obiadowe, ale również jako przekąska ciepła lub zimna. Dziś podamy wam przepis na pieczone pierogi z farszem z pieczarek i żółtego sera. Smakują naprawdę wybornie. Pierogi z wody są doskonałe na obiad, ale pierogi smażone lub pieczone można zaserwować na przekąskę. Pomyśl o nich, przygotowując domową imprezę, bo łatwo można je odgrzać, a i na zimno smakują wyśmienicie. Zwłaszcza jeśli podasz je z pikantnym, czerwonym barszczem.
Sernik z brzoskwiniami siostry Anastazji to pomysł na sernik w nowej odsłonie. Delikatna masa serowa na biszkopcie pieczona z brzoskwiniami posmakuje każdemu, więc cała blacha z pewnością zniknie w mgnieniu oka. Poznaj przepis na sernik z brzoskwiniami siostry Anastazji. Sernik z brzoskwiniami siostry Anastazji to bardzo delikatne ciasto, które aż rozpływa się w ustach. Delikatna, puszysta masa serowa w połączeniu z biszkoptowym spodem i brzoskwiniami smakuje obłędnie. Sernik jest świetnym pomysłem na ciasto do kawy, herbaty i na wizytę gości.Biszkopt upiecz znacznie wcześniej. Blat musi być zupełnie zimny, aby zapiec go ponownie masą serową. Dobrym pomysłem jest upieczenie biszkoptu dzień przed pieczeniem sernika. Pamiętaj, aby nigdy nie wyjmować biszkoptu i sernika z piekarnika od razu po upieczeniu, ponieważ opadną i może pojawić się zakalec. Ser może również popękać. Ciasta po upieczeniu zostaw w piekarniku i lekko uchyl drzwi, aby zarówno biszkopt, jak i cały sernik stopniowo chłodził się przy odrobinie świeżego powietrza. Dopiero po godzinie możesz wyjąć ciasto i zupełnie ostudzić.Jeśli masz ochotę na niecodzienny, puszysty sernik- tu poznasz przepis na wyśmienity sernik z pierniczkami otulony polewą czekoladową.
Sernik należy do jednych z bardziej lubianych ciast. Można go przygotować na wiele sposobów, jednak zawsze jest wilgotny i pożywny. Jak się okazuje, można go też zrobić bez dodatku sera. Prezentujemy przepis na delikatny sernik bez sera. Będziecie zaskoczeni jego smakiem i konsystencją.Jedni wolą sernik na kruchym spodzie, inni wybiorą wiedeński, czyli bez dodatku ciasta. Jeden i drugi sernik jest bardzo smaczny, bo jego podstawą jest wilgotny i sycący ser. My zrobimy jednak sernik, bez użycia sera. Sięgniemy jednak po śmietanę, która podobnie jak ser również otrzymywana jest z mleka. Finalnie produkt będzie wyglądał podobnie, jednak będzie miał bardziej kremową strukturę.
Kruche ciasto, puszysta, lekka masa serowa, brzoskwinie, polewa czekoladowa. Brzmi pysznie, prawda? Upiecz niezwykle delikatny i wilgotny sernik z olejem, brzoskwiniami i polej go domową polewą, a zniknie w mgnieniu oka. Poznaj przepis na obłędny sernik z olejem.Nie ma lepszego ciasta od puszystego sernika, a słodkie brzoskwinie i polewa sprawiają, że mogłabym go jeść codziennie. Sernik na oleju jest bardziej wilgotny, puszysty, miękki. Jest jak chmurka rozpływająca się w ustach. Sernik upiecz na kruchym spodzie, który przygotujesz w bardzo prosty sposób z kilku podstawowych składników. Zarówno blat, jak i masa serowa ma delikatny posmak wanilii. Całe ciasto oblej polewą czekoladową. Pamiętaj, aby nie wyjmować sernika z piekarnika od razu po upieczeniu, ponieważ może opaść. Brzoskwinie z puszki dokładnie odsącz z syropu przed dodaniem do ciasta, mokre owoce mogą spowodować powstanie zakalca.Sernik Izaura również jest ciastem doskonałym. Kruchy, czekoladowy spód, puszysta masa serowa i polewa czekoladowa sprawią, że rozpłyniesz się już przy pierwszym kęsie. Tu poznasz przepis na czekoladowy sernik Izaura.