Moskole to góralka odpowiedź na placki ziemniaczane. Dzięki dodatkom, których zazwyczaj nie stosujemy w tej potrawie, są nie tylko bardzo smaczne, lecz także mają lepszy skład. Znana wszystkim przekąska zmienia z tym przepisem swoje oblicze.
Oto prosty przepis na niesamowite krokiety ziemniaczano-twarogowe. Świetnie nadają się zarówno na przekąskę, jak i jako kotlety ziemniaczane na pełen obiad. Są proste w przygotowaniu i niedrogie.
Oto niezwykły przepis na placki ziemniaczane. A może właściwie ziemniaczane naleśniki? Takie faszerowane danie łamie wiele kanonów, ale na pewno warto się nim zainspirować.
Zapomnij o tarciu ziemniaków na placki ziemniaczane. Z tym przepisem to ulubione danie przygotujesz zupełnie w inny sposób. Będzie tak smacznie, że już nigdy nie przygotujesz ich inaczej. Czytaj dalej, a dowiesz się, na czym polega sposób.
Tomasz Strzelczyk zaproponował swój sposób na mączne danie z ugotowanych ziemniaków. To pyzy bez nadzienia. Są świetnym zamiennikiem klusek, które przeważnie przygotowujemy z podobnych składników.
Kolacja z ziemniakami, kiełbasą i smacznymi dodatkami jest warta przygotowania. Pożywna i prosta będzie smakować całej rodzinie. Każdy poprosi o dokładkę tego znakomitego dania. Ciesz się jej smakiem choćby dziś.
Jakub Kuroń, utalentowany dziedzic jednego z najbardziej kulinarnych nazwisk w Polsce, pokazał swój sposób na placki ziemniaczane. Z tym przepisem wychodzą zawsze, a nie ma się przy czym napracować.
Pączki nie muszą być tylko z nadzieniem owocowym, czy budyniowym, ale też z warzywem. Tak robiły nasze babcie. Sprawdź przepis i przekonaj się jakie to pyszne.
Połączenie ziemniaka z pastą z tuńczyka brzmi dziwnie, ale smakuje rewelacyjnie. Zrób ten przysmak z tego przepisu i zaskocz domowników. Już nigdy nie będą chcieli nawet spojrzeć na śledzia. Ta pasta biję go na głowę.
Karol Okrasa pokazał swoją wersję purée ziemniaczanego. Choć jest ono jedną z najbardziej znanych postaci jednego z najbardziej znanych warzyw, przygotował je nieco inaczej. W tym wydaniu zwykłe purée staje się dziełem sztuki.
Robert Makłowicz zaskoczył ze swoim przepisem na sernik. Do tego ulubionego ciasta Polaków dodaje warzywo! Ten patent stosowano już dawno. Dowiedz się, co daje ten składnik i poznaj autorski przepis znanego kucharza. Już nigdy nie przyrządzisz tego deseru inaczej.
Ziemniaki mają wiele ukrytych zastosowanie. Okazuje się, że umieszczając je w łazience, pozbędziesz się popularnego problemu. Chodzi o rybiki, które są zmorą niejednej gospodyni. Czytaj dalej, a poznasz wszystkie szczegóły sposobu, dzięki któremu pozbędziesz się robaków raz na zawsze.
Zapiekane ziemniaki to jedna z klasycznych pozycji, jeśli chodzi o dodatki do głównych dań. Oto przepis na bogatą wersję takiego dodatku lub pełny tani obiad. Ziemniaki pod beszamelem wzbogacone o warzywa są świetnym i łatwym do odgrzania posiłkiem.
Ziemniaki na obiad muszą być. Wypróbuj ten przepis i przygotuj zaskakujące danie z tym warzywem w roli głównej. Podane na obiad zachwyci całą rodzinę, bo ziemniaki jeszcze nigdy nie smakowały aż tak dobrze. Przygotowanie jest banalne, a smak po prostu doskonały.
Nie ma nic gorszego w kuchni niż niedosolone ziemniaki. Tych ugotowanych w wodzie bez soli nie uratuje żadne posypywanie po wierzchu. Kiedy jednak solić ziemniaki?
Ziemniaki to niezastąpiony dodatek prawie każdego obiadu. Zapomnij o tych gotowanych i przygotuj gniecione ziemniaki z piekarnika. Rodzina będzie tak zachwycona smakiem, że przez długi czas nie poproszą o nic innego. O tym, jak je przygotować, dowiesz się z dalszej części artykułu.
Ziemniaki zajmują szczególne miejsce w kuchni polskiej. Teraz można je przyrządzić w sposób, który sprawi, że będą samodzielnym i pysznym daniem. Ziemniaki faszerowane podbiją podniebienie niejednego smakosza.
Taką niezwykle prostą zapiekankę można przygotowywać nawet codziennie. Ale – co jeszcze lepsze – nie trzeba. Można bowiem też upiec ją na dwa dni z góry i mieć jeden dzień nie martwienia się o posiłek.
Dobry obiad, który nasyci na długie godziny, wcale nie musi być skomplikowany z długą listą składników. Osobiście najbardziej cenię sobie proste i szybkie przepisy. Dzięki nim nie tylko mam przyjemność z gotowania, ale również z jedzenia. Nie nawącham się wystarczająco dużo zapachów, aby stracić apetyt.Dlatego teraz prezentuję mój przepis na banalne zapiekane ziemniaczki z serem. Zapełniają brzuch jak nic innego, smakują każdemu i robi się je w mniej niż godzinę. Dodatkowo składniki są już w kuchennej szafce, więc nie trzeba biec po nie do sklepu.
Zapomnij o nudnych, gotowanych w osolonej wodzie ziemniakach. Z moja skromną pomocą to popularne warzywo zamienisz w pyszny dodatek, a nawet samodzielne danie. Sekret smaku potrawy tkwi w tym, co kryje się wewnątrz warzyw. Zaręczam, że wszyscy domownicy będą zachwyceni ich smakiem.
Jeśli szukasz przepisu na obiad, przy którym nie ma dużo pracy, a który posmakuje całej rodzinie, koniecznie przygotuj ziemniaki zapiekane z mięsem mielonym. Oprócz treściwego farszu dodamy również warzywa i wszystko połączymy pysznym sosem.
Hiszpanie, którzy mają, czasem zadziwiające dla nas, przepisy na ziemniaki, przygotowują często takie danie. To patatas bravas, czyli dosłownie – pikantne ziemniaki. Polane odpowiednim sosem, nadają się na szybki obiad albo przekąskę.
Ziemniaki to podstawa polskiej kuchni. Dlatego też w większości domów przechowujemy je w dużych, czasem wręcz hurtowych ilościach. Pytanie, jak wydłużyć czas, kiedy można bezkarnie zużywać te zasoby.
Zrób na obiad to sycące śląskie danie, a cała rodzina będzie zachwycona. Jest nie tylko pyszne, ale też tanie, bo potrzebne produkty kosztują grosze. W dalszej części dowiesz się, jak łatwo zrobić ten śląski przysmak.
Dobre ziemniaki zawsze przydadzą się na zimę. Jednak zdarza się, że kiełkują. Jak przechowywać ziemniaki, by temu zapobiec? Jest na to sprawdzony sposób.
Oto jak Tomasz Strzelczyk przygotowuje zapiekankę ziemniaczaną. Owszem, jest tysiąc sposobów na to proste danie. Ten jednak jest niezawodny, a jego efekt – pyszny.
Sałatka ziemniaczana musi znaleźć się na twoim stole. Ta przygotowana z przepisu jest najlepsza, bo dodany do niej jeden popularny składnik nada jej wyjątkowo smaku. Przeczytaj artykuł, a dowiesz się, co zrobić, aby sałatka z ziemniakiem była jeszcze lepsza. Sposób zadziwi niejednego kucharza.
Charakterystyczne dla Podhala placki ziemniaczane z bryndzą to niedoceniany przysmak. Są pieczone na blasze, stanowią więc lżejszą alternatywę dla smażonych placków. A dzięki dodatkowi sera są też bogatsze w białko.