Ten przepis na zupę dostałam od cioci. Dosłownie spala tłuszcz, schudła na niej 2 kg
Chcesz zgubić nadprogramowe kilogramy? Ugotuj zupę pełną warzyw, która dosłownie spala tłuszcz. Przepis na nią dostałam od cioci. Teraz każdemu polecam tę prostą i szybką recepturę na odchudzanie.
Ugotuj zupę i schudnij
Postanowiłam zrzucić kilka kilogramów. Jednak drastyczne diety nie są dla mnie. Spowalniają metabolizm i wyrządzają więcej szkody niż pożytku. Postanowiłam skorzystać z przepisu, który dostałam od cioci. Gotuję zupę, której jest pełno warzyw i mnóstwo witamin.
Nie brakuje w niej też smaku. Zupa spala tłuszcz, zawiera błonnik i zapewnia uczucie sytości na wiele godzin. Skorzystaj z tego przepisu i ugotuję tę smaczną zupę dzięki, której schudniesz. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Przepisy od Katarzyny. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Takie ciasto w tym roku podam na Dzień Matki. Do jego zrobienia nie potrzeba piekarnikaJak ugotować zupę, która spala tłuszcz?
Składniki:
- 1 cebula
- 1 marchew
- 1 por
- 1 kalarepa
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 2 ziemniaki
- pęczek koperku
- 1 puszka groszku
- 1 szklanka śmietanki
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Przygotowanie zupy zacznij od podsmażenia w garnku na maśle posiekanej cebuli. Po chwili dodaj pokrojoną marchewkę, pora, kalarepę, pietruszkę i seler. Smaż wszystkie warzywa jeszcze kilka minut. Potem zalej wodą, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Gotuj 15 minut i po tym czasie dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj jeszcze 15 minut, dodaj posiekany koperek, groszek i wlej śmietankę. Zupę dopraw do smaku, wymieszaj i gdy ziemniaki będą miękkie, podawaj.
Zupa, która smakuje i odchudza
Zupa wychodzi znakomicie, jest pełna smaku i witamin. Dzięki niej schudłam już 2 kg. Dlatego polecam każdemu tę prostą recepturę. Jadam zupę na obiad, a czasem też na kolację. Syta, pyszna i zdrowa, świetnie spala tłuszcz.
Wykorzystaj ten przepis w swojej kuchni i postaw na zdrową dietę. W smaczny sposób zgubisz zbędne kilogramy. Na wiosnę taka zupa będzie jak znalazł. Pisaliśmy o tym, dlaczego nie warto wyrzucać szypułek z truskawek. Podawaliśmy przepis na pyszny kiszony agrest.
Źródło: YouTube/KatarzynaTOP
Zdjęcia: screen YouTube/KatarzynaTOP