Tiramisu z truskawkami to przebój wśród ciast. Jest tak dobre, że mogłabym je jeść na okrągło
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/1920/ciasto_bez_pieczenia_c49e969a3c.jpg)
Tiramisu z truskawkami jest wyjątkowym smakołykiem. Wygląda efektownie i obłędnie smakuje. To proste ciasto bez pieczenia zrobisz raz- dwa i równie szybko zniknie z talerzy.
Tiramisu z truskawkami przebojem wśród ciast
Tradycyjne tiramisu pachnie i smakuje kawą, serkiem mascarpone i likierem migdałowym. Jednak warto przyrządzić ten deser z dodatkiem truskawek. Tiramisu z tymi owocami wychodzi, że palce lizać. Przyciąga wzrok wyglądem i czaruje smakiem.
To ciasto bez pieczenia zrobisz w prosty sposób dzięki temu przepisowi. Tiramisu z truskawkami już stało się przebojem wśród ciast. Dlatego przygotuj to ciasto na deser i zjedz z przyjemnością. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Cookrate-Polska. Stamtąd też pochodzą zdjęcia wykorzystane w artykule.
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_0a1d3fb1c8.jpg)
Jak zrobić tiramisu z truskawkami?
Składniki:
- 700 g truskawek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 6 łyżek cukru pudru
- 200 g biszkoptów
- ¼ kg serka mascarpone
- ¼ kg serka śmietankowego
- 2 łyżki mleka
- 4 łyżki cukru
Przygotowanie tego ciasta bez pieczenia zacznij od wsypania cukru pudru do miski, dołóż truskawki i wlej sok z cytryny. Składniki zblenduj i część wyłóż do naczynia o wymiarach 24 x 19 cm. Następnie ułóż warstwę biszkoptów i posmaruj je mlekiem. Do drugiej miski przełóż serek mascarpone, dodaj cukier, serek śmietankowy i zmiksuj składniki.
Teraz wlej resztę zblendowanych truskawek i połącz składniki. Masę wyłóż na biszkopty i dodaj zblendowane truskawki. Ułóż na nich warstwę biszkoptów, posmaruj je mlekiem, wyłóż warstwę masy serowej i dokładnie ją rozprowadź. Na wierzchu ułóż pokrojone w plastry truskawki. Tiramisu wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Tiramisu z truskawkami poleca się na deser
Tiramisu z truskawkami wychodzi pysznie i jest bardzo delikatne. Kremowy smak, truskawki i biszkopty sprawiają, że takie ciasto bez pieczenia jesz z przyjemnością. Trudno odmówić sobie nawet kolejnej porcji. Znakomity deser szybko znika z talerzy.
To ciasto stało się już przebojem wśród ciast, dlatego nie zwlekaj i przyrządź je w swojej kuchni. Będzie smakowało całej rodzinie, a każdy, kto go spróbuje, poprosi o tę recepturę. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić inny pyszny deser z biszkoptów. Radziliśmy, jak przygotować apetyczną kolację z banana.
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_478b1784bc.jpg)
Źródło: YouTube/cookrate.polska
Zdjęcia: screen YouTube/cookrate.polska
![ciasto z wiśniami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_wisniami_3278fa7b29.jpg)
![ciasto agrestowe](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_agrestowe_c851654b9d.jpg)
![łyżki](https://images.iberion.media/images/origin/lyzki_2445309b87.jpg)
![krem z truskawek](https://images.iberion.media/images/origin/krem_z_truskawkek_4603055091.jpg)
![rolada truskawkowa](https://images.iberion.media/images/origin/deser_z_truskawek_e8b2b1135e.jpg)
![rozbijanie mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/rozbijanie_miesa_764d30c414.jpg)
![czereśnie](https://images.iberion.media/images/origin/czeresnie_be40621600.jpg)
![kolorowe kubki](https://images.iberion.media/images/origin/kawa1_8e1e14e4e0.jpg)
![sałatka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_44d8fec998.jpg)
![jabłka na cieście francuskim](https://images.iberion.media/images/origin/deser_531a99c3b7.jpg)
![ciasto z kruszonką](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_kruszonka_21ad3199e0.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_c607ac36ba.jpg)
![surówka z pora](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_5efad1d2b7.jpg)
![sernik](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_075f0c1af8.jpg)
![jagodowe babeczki](https://images.iberion.media/images/origin/jagodowe_babeczki_581a630b77.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_ce7575399a.jpg)
![sałatka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_7dfb73937d.jpg)
![ogórki małosolne w worku](https://images.iberion.media/images/origin/malosolne_bez_zalewy_becfd4542c.jpg)
![placki z ziemniaków i Tomasz Strzelczyk](https://images.iberion.media/images/origin/placki_ziemniaczane_a320763644.jpg)
![delicje na blasze](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_ea6858bcba.jpg)
![przekąski](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_f1947a6844.jpg)
![pomidory po pierzynką](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory_3e30ef128d.jpg)
![sałatka szwedzka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_szwedzka_254e20716b.jpg)
![faszerowane papryki](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowane_papryki_20f3c1c9b1.jpg)
![płatki owsiane z jogurtem](https://images.iberion.media/images/origin/IMG_5100_1_9c458437e3.jpeg)
![danie na kolacje](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_753c7b803f.jpg)
![Czereśnie](https://images.iberion.media/images/origin/Czeresnie_43d52aa38a.jpg)
![Ciasto bez pieczenia z owocami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_z_owocami_13dc4e99a7.jpg)
![Porzeczki](https://images.iberion.media/images/origin/Porzeczki_4_5379f2a703.jpg)
![odwrócona pizza Jamiego Olivera](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_1780949480_2666da9501.jpg)
![Ogórek melonowy](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_2_kopia_2024_06_28_T113105_233_7da1afc3cf.jpg)
![ciasto drożdżowe z serem](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_z_serem_1cd66f24fc.jpg)
![wisząca babka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszaca_babka_85d138b55e.jpg)
![ciasto drożdżowe z rabarbarem](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_z_rabarbarem_24a5090247.jpg)
![ślimaczki z ciasta francuskiego](https://images.iberion.media/images/origin/slimaczki_z_ciasta_francuskiego_e033fcfa3f.png)