Ułóż biszkopty i zalej tą masą. Ostatnio to moje ulubione ciasto, jest pyszne i zawsze się udaje
Pamiętasz jeszcze smak biszkoptów? Przypomnij go sobie przygotowując z nich ciasto, które nie wymaga pieczenia i wychodzi za każdym razem. To idealna propozycja na letni deser. Wypróbuj ten przepis na ciasto bez pieczenia, a będziesz korzystała z niego przez całe wakacje.
Deser idealny, który wychodzi za każdym razem
Każdy z nas skrywa w sobie łasucha, a desery są naszą słabością. Choć jedzenie ich w nadmiarze szkodzi, od czasu do czasu można pozwolić sobie na chwilę przyjemności. Wtedy, zamiast sięgać po te kupne, lepiej przygotować je samemu.
Doskonałym wyborem okaże się ciasto z tego przepisu. Zrobisz je z biszkoptów oraz obłędnie pysznej i słodkiej masy. Sposób przygotowania jest prosty, a efekt zaskoczy wszystkich twoich domowników. Blaszka ciasta zniknie od razu.
Weź agrafkę i wbij w wiśnie. Za ten patent ktoś powinien dostać medalTo ciasto przygotujesz z kilku składników
To ciasto można przyrządzić bez pieczenia, dzięki użytym składnikom. Jeden z nich poznałaś już wcześniej i są nimi biszkopty. Potrzebne są także produkty, z których przyrządzisz słodką masę. Wszystkie umieszczono na liście poniżej, więc sprawdź, co będzie potrzebne. Następnie przygotuj je wszystkie, a później zrób z nich ten obłędny deser. Zdjęcia umieszczone w artykule pochodzą z kanału Immer Appetitlich, który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 200 g podłużnych biszkoptów
- 1 l + 100 ml mleka
- 1 jajko
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 90 g skrobii ziemniaczanej
- 150 g gorzkiej czekolady
Przepis na ciasto bez pieczenia
Biszkopty namocz w mleku. Następnie ułóż je na spodzie prostokątnej formy do pieczenia. Jeżeli będzie tak potrzeba, dotnij je do wymaganej długości. Do garnka wlej litr mleka i dodaj oddzielone od białka żółtko. Wsyp cukier, skrobię ziemniaczaną oraz wlej ekstrakt waniliowy. Wymieszaj składniki, aby utworzyła się jednolita masa.
Podgrzewaj ja na średnim ogniu, do momentu zgęstnienia, ale nie zapominaj o mieszaniu. Do masy dodaj połamaną na kawałki czekoladę. Podgrzewaj całość na małym ogniu i mieszaj ją, aż się rozpuści. Następnie zalej nią biszkopty i równomiernie rozprowadź.
Część biszkoptów połam i zblenduj je na drobny pył. Pasym nim wierzch ciasta, a następnie umieść blachę w lodówce na 3 godziny, aby wszystkie składniki stężały. Gotowe krój na kawałki i podawaj na deser. Sprawdź przepis na wyjątkowe ogórki oraz wypróbuj przepis na zupę odchudzającą.