Ułóż boczek na papierze do pieczenia i zawiń w rulon. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej sztuczki
Jeśli jesteś smakoszem boczku, to warto, żebyś poznał tę sztuczkę. Wystarczy użyć papieru do pieczenia. Jeszcze podziękujesz za ten patent, musisz go wypróbować.
Boczek dodaje smaku wielu potrawom
Wielu mięsożerców nie wyobraża sobie gotowania bez boczku. Nadaje on smaku jajecznicy, zapiekankom i zupom. Boczek pasuje też do sosów pomidorowych, grzybowych i śmietanowych. Można zawinąć go w ciasto i zrobić w ten sposób apetyczną przekąskę. Jednak, jak przechowywać to mięso?
Najlepiej go mrozić, jednak boczek pokrojony w plastry może się sklejać i być mało przydatny. Czy jest sposób, by odpowiednio go zamrozić, a potem móc wykorzystać podczas przyrządzania posiłków? Jak najbardziej! Wystarczy wypróbować sztuczkę zaprezentowaną na kanale YouTube Webspoon PL. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Makłowicz podjął współpracę ze znaną lodziarnią. Nie uwierzysz, na jakie smaki postawiłSztuczka warta polecenia
Chcesz ułatwić sobie pracę w kuchni? Skorzystaj z tej sztuczki. Pokrój boczek w plastry, ułóż na papierze do pieczenia i zawiń w rulon. Teraz sięgnij po nożyce i potnij rulon tak, by każdy plaster mięsa był osobną częścią. Takie zawiniątka włóż do woreczka strunowego, zamknij go i umieść w zamrażarce.
Dzięki tej prostej sztuczce w łatwy sposób zamrozisz boczek i w każdej chwili będziesz mógł sięgnąć po dowolną ilość plastrów mięsa. Wystarczy boczek odwinąć z papieru do pieczenia i użyć go podczas gotowania. Boczek przechowywany w ten sposób nie sklei się i wykorzystasz go do ostatniego plasterka. Dzięki tej sztuczce nic się nie zmarnuje.
Plastry boczku w zmarażarce
Polecam każdemu ten sposób na przechowywanie boczku w zamrażarce. Jest prosty, skuteczny i sprawia, że nie marnujesz żywności. Boczek się nie skleja, jest porcjowany na plastry i używasz go dokładnie tyle, ile potrzebujesz w kuchni. Korzystam z tej sztuczki i bardzo ją sobie chwalę.
Żałuję nawet, że wcześniej jej nie znałam. Dlatego nie zwlekaj, ułóż mięso na papierze, zawiń w rulon i potnij na części. To przyda się w twojej kuchni. Pisaliśmy o tym, co zrobić, by ogórki nie spleśniały w słoiku. Radziliśmy, jak przygotować placki ziemniaczane bez tłuszczu.
Źródło: YouTube/WebspoonPL
Zdjęcia: screen YouTube/WebspoonPL