Weź ogórki kiszone, ser i szynkę i zawiń w ciasto francuskie. To idealny pomysł na kolację
Co podać na kolację? Weź kilka apetycznych produktów i zawiń je w ciasto francuskie. W ten sposób przygotujesz danie, które każdy smakosz zje z przyjemnością. Przyrządzenie takiego posiłku jest wyjątkowo proste i szybkie.
Ciasto francuskie z pysznościami na kolację
Czy jadasz kolację? Warto pamiętać o tym ostatnim posiłku w ciągu dnia. Zapewnia on dobry i spokojny sen. Jedzenie kolacji sprawia też, że w ciągu dnia nie podjadamy i omijamy niezdrowe przekąski. Kolacja może być też smaczna i do tego prosta w przygotowaniu.
Taki posiłek zrobimy w prosty sposób. Wystarczy przygotować ogórki kiszone, ser i szynkę. Następnie należy zawinąć je w ciasto francuskie i wstawić do piekarnika. Po niespełna 30 minutach wyborne danie trafi na twój stół. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Cookrate-Polska. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Wachowicz miesza go z dżemem i zalewa sałatę lodową. Taka surówka to prawdziwy rarytasJak zrobić kolację z ciasta francuskiego z dodatkami?
Składniki:
- ½ kg ciasta francuskiego
- 100 g szynki
- 4 ogórki kiszone
- 1 jajko
- 3 łyżki musztardy
- 100 g sera żółtego
Przygotowanie kolacji zacznij od rozwinięcia ciasta francuskiego, posmaruj go musztardą, ułóż plastry szynki, sera i pokrojone ogórki kiszone. Wszystko zawiń w rulon i sklej dokładnie brzegi.
Rulon ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj rozmąconym jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Po upieczeniu pokrój na kawałki i od razu podawaj.
Kolacja, którą polubi każdy smakosz
Takie danie z ciasta francuskiego z szynką, serem i ogórkiem kiszonym jest apetyczne i szybkie w przygotowaniu. Delikatne ciasto francuskie wypełnione pysznymi produktami zrobisz w prosty sposób. Taka kolacja będzie smakować całej rodzinie. Dlatego wypróbuj ten przepis w swojej kuchni.
Danie z ciasta francuskiego będzie też smakować na zimno. Możesz je wziąć na drugi dzień jako drugie śniadanie do szkoły i pracy. Pyszne i pożywne danie zastąpi z powodzeniem tradycyjne kanapki. Pialiśmy o tym, jak zrobić faszerowaną cukinię z przepisu Tomasza Strzelczyka. Radziliśmy, jak ugotować zupę z kalarepy, która jest lubiana na Śląsku.
Źródło: YouTube/cookrate.polska
Zdjęcia: screen YouTube/cookrate.polska