Smakosze.pl

YouTube/@easytricksandhacks

Weź widelec i wbij go w pomidora, po chwili padniesz z wrażenia. Żałuję, że wcześniej tego nie znałam

28 Września 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Czy chcecie ułatwić sobie życie w kuchni? Jeśli tak, to polecam sztuczkę kuchenną. Potrzebujesz do niej pomidora i widelca. Spróbuj, a nie pożałujesz. Teraz często korzystam z tego patentu w kuchni.

Pomidor, czyli jedz je na zdrowie

Pomidory są ważnym elementem naszej diety. Dodajemy je do kanapek, surówek, czy makaronów. Lubimy pomidory za smak i aromat. Często wykorzystujemy je podczas gotowania, bo urozmaicają nasze dania. 

W warzywniakach  marketach spożywczych możemy wybierać z wielu odmian pomidorów. Kupujemy pomidory malinowe, koktajlowe i śliwkowe. Te dostarczają nam nie tylko smaku, ale też niezłej porcji witamin i minerałów. Polecamy sztuczkę kuchenną, którą warto wykorzystać w kuchni. Dowiedz się dlaczego. 

pomidor
YouTube/@easytricksandhacks
ciasto jesienna fantazja

Moja rodzina ciągle prosi mnie o to ciasto. „Jesienna fantazja” smakuje cudownie i zawsze wychodzi

CZYTAJ DALEJ

Widelec i pomidor, czyli przydatny patent

Pomidory to produkty, które często goszczą w naszej kuchni. Równie często kroimy pomidory w plasterki. Dodajemy je do kanapek, czy różnych przekąsek. Jednak, co zrobić, żeby równo pokroić pomidora w plasterki? 

Warto skorzystać ze sztuczki kuchennej, która ułatwi nam krojenie pomidora. Potrzebujemy do tego widelca, który wbijamy w pomidora. Teraz kroimy warzywo tak, by trafiać nożem między zęby widelca. To sprawi, że bardzo równo pokroimy pomidora. 

Pomidor, czyli idealnie równe plasterki

Pomidor pokrojony przy użyciu widelca i noża, będzie miał równe plasterki. Nie będą one ani za cienkie, ani za grube. Tak pokrojony pomidor będzie ozdobą każdego stołu. Chętnie sięgniemy po takiego pomidora. 

Często korzystam z tej kuchennej sztuczki. Jest ona błyskawiczna w wykonaniu i bardzo ułatwia życie w kuchni. Dzięki niej mogą szybko pokroić pomidora na równe plasterki. Żałuję, że wcześniej nie poznałam tej sztuczki. Teraz chętnie dzielę się nią z innymi. Pisaliśmy o smacznej przekąsce z pomidorów. Radziliśmy, jak zrobić pomidory na zimę. 

pomidory
YouTube/@easytricksandhacks
suszenie orzechów

Wyłóż orzechy włoskie na blachę i wstaw do piekarnika. Mało kto wie, dlaczego to jest tak ważne

CZYTAJ DALEJ
pierzoka

Przepis na te ziemniaki dostałam od kuzynki ze Śląska. Mąż mógłby jeść je na obiad codziennie

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Porady

Jak pierogi to tylko smażone. Ten sposób ma same zalety
Czytaj więcej >

Porady

Prosty trik i masz najlepszą polewę do ciast. Czekolada zawsze będzie lśniąca i twarda
Czytaj więcej >

Porady

Całe życie źle odcedzałam makaron. Te 2 patenty są niesamowite, każdy powinien je znać
Czytaj więcej >

Porady

Gessler: Uwaga na śledzie! Może skończyć się w szpitalu
Czytaj więcej >

Porady

Nasza rada: jaja przed świętami kupuj na zapas. Możesz sporo oszczędzić
Czytaj więcej >

Porady

Na ratunek pierogom! 5 sprawdzonych sposobów, kiedy coś pójdzie źle
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Porady

Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Korzystasz z kas samoobsługowych w Biedronce? Naciśniesz ten przycisk i zapłacisz więcej za zakupy
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Nigdy nie dodawaj tego do bigosu. Przez ten składnik świąteczny przysmak będzie do niczego
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Eksperci biją na alarm. Przez ten drobiazg smażona ryba kompletnie traci smak
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najpierw zamrażamy cytryny, a potem ścieramy je na tarce. To nasz rodzinny patent, każdy powinien tak robić
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najgorszy błąd popełniany podczas robienia sałatki jarzynowej. Wszystko przez jeden dodatek
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Już nie moczę suszonych grzybów w wodzie. Mam 100 razy lepszy patent
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Korzystasz z kas samoobsługowych w Biedronce? Naciśniesz ten przycisk i zapłacisz więcej za zakupy
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Nigdy nie dodawaj tego do bigosu. Przez ten składnik świąteczny przysmak będzie do niczego
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Eksperci biją na alarm. Przez ten drobiazg smażona ryba kompletnie traci smak
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najpierw zamrażamy cytryny, a potem ścieramy je na tarce. To nasz rodzinny patent, każdy powinien tak robić
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najgorszy błąd popełniany podczas robienia sałatki jarzynowej. Wszystko przez jeden dodatek
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Już nie moczę suszonych grzybów w wodzie. Mam 100 razy lepszy patent
Czytaj więcej >