Weź ziemniaka, wbij w niego wykałaczkę. Po kilku minutach dzieje się z nim coś niesamowitego
Ziemniaki i wykałaczki to idealne połączenie. Wbijam wykałaczki w warzywa i dzięki temu szybciej przygotowuję obiad. Jak to możliwe? Dowiecie się tego z artykułu poniżej.
Ziemniak i wykałaczka
Trudno wyobrazić sobie polską kuchnie bez ziemniaków. Często je gotuję i podaję do obiadu. Z ziemniaków robię też smaczne zapiekanki, czy placki ziemniaczane. Gotowanie tych warzyw trwa średnio 20- 30 minut. Jednak niedawno odkryłam sposób na szybkie gotowanie ziemniaków.
Sposób jest prosty i może zaskoczyć. Do szybkiego gotowania ziemniaków potrzebne są wykałaczki. Co trzeba z nimi zrobić? Bierzemy ziemniaka i wbijamy w niego wykałaczkę. Ziemniaki na takich nóżkach wstawiam do kuchenki mikrofalowej.
Nie popełniam tego błędu i nie wyrzucam fusów po kawie. Robię z nich nawóz, a nawet środek do sprzątaniaZiemniaki szybciej niż zwykle
Proces gotowania ziemniaków w kuchence trwa tylko 5 minut. Jak to możliwe? Wykałaczki wbite w warzywo sprawiają, że proces obróbki cieplnej zachodzi szybciej. Kartofle ugotują się w ciągu kilku minut. Będą mięciutkie i smaczne.
Dzięki metodzie z wykałaczkami ziemniaki szybciej się ugotują i błyskawicznie trafią na talerz. Dzięki temu oszczędzimy czas, ale też energię. Gotowanie w garnku zajęłoby co najmniej 20 minut. Teraz często stosuję ten sposób z wykałaczkami. Ziemniaki wychodzą idealne.
Sposób wart polecenia
Ten sposób usprawnia pracę w kuchni. Gotowanie obiadu idzie jak z płatka, szybko i bez kłopotów. Zwykle, gdy zależało mi na szybkim posiłku, sięgałam po makaron. Wszystko dlatego, że mogłam ugotować go w kilka minut. Gotowanie ziemniaków zajęłoby zbyt dużo czasu.
Jednak odkąd poznałam ten patent, często z niego korzystam w kuchni. Teraz w krótkim czasie ziemniaki trafiają na talerz. Do tego kotlet, surówka i w niedługim czasie pyszny obiad jest gotowy. Pisaliśmy o tym, jak zrobić krem z dyni bez blendera. Radziliśmy, co zrobić, by szarlotka nie wyszła zbyt mokra.
Źródło: pysznosci.pl