Smakosze.pl
Jajecznica według Magdy Gessler

canva

Zachwycająca jajecznica według przepisu Magdy Gessler

18 Lipca 2021

Autor tekstu:

Karolina Szmulewicz

Udostępnij:

Magda Gessler całe swoje życie poświęciła gastronomii i sztuce kulinarnej. Nic więc dziwnego, że nie ma dania, które miałoby przed nią tajemnice. Nawet pozornie pospolita jajecznica może być nie lada przysmakiem, jeśli zastosujemy kilka z jej tricków.

Za sukcesem wybitnej jajecznicy Magdy Gessler stoją trzy konkretne dodatki, które dla wielu z nas mogą wydawać się nie na miejscu.

Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:

Co dodaje Magda Gessler do jajecznicy?

Pierwszym nietypowym składnikiem jest koper. To właśnie jego dodajemy do jajecznicy na sam koniec smażenia. Większość z nas decyzuje się w tym momencie raczej na szczypiorek, jednak koperek dodaje zdecydowanie więcej aromatu.

Magda Gessler swoją jajecznicę doprawia także śmietaną. Zaledwie łyżka dodana do jajek sprawiają, że danie wychodzi aksamitne i puszyste.

Ostatnim, ale nie najmniej ważnym dodatkiem do jajecznicy według Magdy Gessler są kurki. Mamy teraz wyjątkowe szczęście być w samym centrum sezonu na te pyszne grzyby, nic tylko korzystać.

garden-5326771 1920

Cudowny przepis na miód z zielonych orzechów, zalety zachwycają

CZYTAJ DALEJ

Przepis na jajecznicę według Magdy Gessler

Potrzebujesz:

  • 6 jajek

  • cebulę

  • 200 gram kurek

  • pół pęczka koperku

  • łyżkę śmietany 18%

  • łyżkę masła

  • sól i pieprz do smaku

Kurki czyścimy i kromy na nieco mniejsze kawałki. Cebulę szatkujemy w niewielką kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i wykładamy na nie cebulę. Smażymy na małym ogniu, aż cebula zmięknie i się zarumieni.

Do oddzielnej miseczki wbijamy jajka i dodajemy czubatą łyżkę śmietany. Jajka ze śmietaną bardzo szybko i energicznie ubijamy.

Do cebuli dodajemy pokrojone kurki i chwilę smażymy, aby zmiękły. Kurki doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelnie wlewamy jajka i ciągle mieszamy na patelni. Pod koniec smażenia dodajemy koperek. Jajecznicę podajemy od razu z ulubionym pieczywem. Smacznego.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

  • Kilka tricków, które sprawią że rosół zawsze wyjdzie doskonały

  • Najłatwiejszy sernik na świecie - tylko trzy składniki

  • Przepis na ogórkową ze świeżych ogórków

Zapraszamy na nasz Instagram 

Podobne artykuły

Ogórki kiszone w przepysznym wydaniu

Przepisy

Jak kisić ogórki, żeby wyszły twarde i jędrne?

Czytaj więcej >
Ogórki kiszone w przepysznej odsłonie

Przepisy

Sprawdzony przepis na kultową sałatkę szwedzką

Czytaj więcej >

Przepisy

Obłędne ogórki w zalewie gyros

Czytaj więcej >
Pieczone kotlety schabowe

Przepisy

Prosty sposób na kotlety schabowe z piekarnika z chrupiącą panierką

Czytaj więcej >

Przepisy

Niezwykły przepis na tradycyjne czarne kluski

Czytaj więcej >

Przepisy

Cudowny przepis na marynowane kurki, hit na zimowe wieczory

Czytaj więcej >