Smakosze.pl
Jajecznica według Magdy Gessler

canva

Zachwycająca jajecznica według przepisu Magdy Gessler

18 Lipca 2021

Autor tekstu:

Karolina Szmulewicz

Udostępnij:

Magda Gessler całe swoje życie poświęciła gastronomii i sztuce kulinarnej. Nic więc dziwnego, że nie ma dania, które miałoby przed nią tajemnice. Nawet pozornie pospolita jajecznica może być nie lada przysmakiem, jeśli zastosujemy kilka z jej tricków.

Za sukcesem wybitnej jajecznicy Magdy Gessler stoją trzy konkretne dodatki, które dla wielu z nas mogą wydawać się nie na miejscu.

Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:

Co dodaje Magda Gessler do jajecznicy?

Pierwszym nietypowym składnikiem jest koper. To właśnie jego dodajemy do jajecznicy na sam koniec smażenia. Większość z nas decyzuje się w tym momencie raczej na szczypiorek, jednak koperek dodaje zdecydowanie więcej aromatu.

Magda Gessler swoją jajecznicę doprawia także śmietaną. Zaledwie łyżka dodana do jajek sprawiają, że danie wychodzi aksamitne i puszyste.

Ostatnim, ale nie najmniej ważnym dodatkiem do jajecznicy według Magdy Gessler są kurki. Mamy teraz wyjątkowe szczęście być w samym centrum sezonu na te pyszne grzyby, nic tylko korzystać.

garden-5326771 1920

Cudowny przepis na miód z zielonych orzechów, zalety zachwycają

CZYTAJ DALEJ

Przepis na jajecznicę według Magdy Gessler

Potrzebujesz:

  • 6 jajek

  • cebulę

  • 200 gram kurek

  • pół pęczka koperku

  • łyżkę śmietany 18%

  • łyżkę masła

  • sól i pieprz do smaku

Kurki czyścimy i kromy na nieco mniejsze kawałki. Cebulę szatkujemy w niewielką kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i wykładamy na nie cebulę. Smażymy na małym ogniu, aż cebula zmięknie i się zarumieni.

Do oddzielnej miseczki wbijamy jajka i dodajemy czubatą łyżkę śmietany. Jajka ze śmietaną bardzo szybko i energicznie ubijamy.

Do cebuli dodajemy pokrojone kurki i chwilę smażymy, aby zmiękły. Kurki doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelnie wlewamy jajka i ciągle mieszamy na patelni. Pod koniec smażenia dodajemy koperek. Jajecznicę podajemy od razu z ulubionym pieczywem. Smacznego.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

  • Kilka tricków, które sprawią że rosół zawsze wyjdzie doskonały

  • Najłatwiejszy sernik na świecie - tylko trzy składniki

  • Przepis na ogórkową ze świeżych ogórków

Zapraszamy na nasz Instagram 

Karolina SzmulewiczAutor

Liderka, a zarazem główna wydawczyni portalu Smakosze. Pasjonatka na równi jedzenia, co gotowania. Dbam o to, byście codziennie mieli najświeższe, kulinarne newsy i smakowite przepisy. Studiowałam dziennikarstwo i komunikację społeczną oraz prowadziłam własny kanał kulinarny, gdzie gotowałam na żywo. Moim celem w przyszłości jest otworzenie własnej restauracji. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Napój z imbirem, kurkumą i pieprzem

Przepisy

Rozgrzewający napar z kurkumy, imbiru i pieprzu

Czytaj więcej >
Śledź w curry można podać z siekanym jajkiem

Przepisy

Śledzie w curry. Orientalny przysmak wprost ze Skandynawii

Czytaj więcej >

Przepisy

Zupa kalafiorowa z ryżem

Czytaj więcej >
Mizeria według Ewy Wachowicz jest lekka i pyszna

Przepisy

Obłędna mizeria bez śmietany od Ewy Wachowicz

Czytaj więcej >
Ciasto na pizzę od Magdy Gessler

Przepisy

Jak zrobić idealne ciasto na pizzę? Przepis Magdy Gessler jest niezawodny

Czytaj więcej >

Przepisy

Ciasto z puree z dyni

Czytaj więcej >