Żadna śmietana. Zalewam mizerię tym składnikiem i smakuje jak marzenie
W jaki sposób robisz mizerię? Ja zalewą ją tym składnikiem, a efekt wszyscy chwalą. Dlatego polecam ten prosty, zdrowy i smaczny sposób na mizerię.
Mizeria pełna zdrowia i smaku
Czy lubisz jeść mizerię? Ja za nią przepadam, bo kojarzy się z wiosną i pasuje do wielu dań obiadowych. Zwykle robiłam ją z dodatkiem śmietany. Też była dobra, ale dość tłusta i ciężka. Postanowiłam nieco zmienić sposób przyrządzania mizerii.
Teraz zamiast śmietany dodaję do niej jogurt naturalny. Mizeria pysznie smakuje, nie jest aż tak tłusta i ciężkostrawna. Jogurt naturalny pełen jest białka, a jego jedzenie dobroczynnie wpływa na układ trawienny. Poniżej znajdziesz przepis na mizerię z jogurtem naturalnym.
Henia zachwyciła przepisem na ciasto „Szmaragd”. W tym roku podam je na 3 majaJak zrobić mizerię z jogurtem naturalnym?
Składniki:
- 1 ogórek szklarniowy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- koperek
Przygotowanie mizerii zacznij od umycia ogórka i obrania go ze skórki. Pokrój warzywo na plasterki, lekko posól i odstaw na chwilę. Potem pozbądź się nadmiaru wody.
Odsączony ogórek przełóż do miski, dodaj jogurt naturalny i posiekany koperek. Składniki dokładnie wymieszaj. Mizerię od razu podawaj.
Mizeria, która jest lekka i pyszna
Mizeria z dodatkiem jogurtu naturalnego zamiast śmietany jest bardzo smaczna i lekka. Mogą ją jeść osoby, które są na diecie i chcą zgubić zbędne kilogramy. Taka mizeria jest niskokaloryczna i warto ją włączyć do swojej diety. Oprócz tego zrobisz ją w prosty sposób.
Dlatego, jeśli chcesz uzyskać lekki smak, to użyj jogurtu naturalnego. Delikatna mizeria będzie doskonałym do dań obiadowych. Nawet zwykła kanapka z nią będzie smakować lepiej. Pisaliśmy o tym, jak zrobić smaczną i szybką przekąskę z ciasta francuskiego. Radziliśmy, co robić, gdy szparagi wyszły gorzkie.
Źródło: dietmap.pl